Домашня кухня
Курячі кишеньки з сиром |
Стіжки з фаршу в духовці |
Класичний бігус з м'ясом і капустою |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Курячий шашлик в духовці
Якщо за вікном негода і немає можливості вибратися на природу, щоб посмажити м'ясо на вугіллі, не турбуйтеся - ви завжди можете приготувати смачний курячий шашлик в духовці на шпажках, не виходячи з дому. Зібравши за столом рідних і друзів, можна також весело провести час, як і під час відпочинку за містом. Все, що нам для цього буде потрібно - мінімальний запас продуктів, приємна компанія і відмінний настрій!
Головне в рецепті - свіже куряче філе і маринад, а овочі і спеції дозволяють кухареві імпровізувати і підлаштовувати домашній шашлик під свої смакові переваги. У нашому варіанті курка запікається на шпажках з кабачками, але за бажанням можна обійтися і без овочевий складової. А на майбутнє пропонуємо ще спробувати курячий шашлик на сковороді і свинячий шашлик в духовці.
Складові:
- курка (філе) - 0,5 кг;
- кабачки (за бажанням) - 1-2 шт.
Для маринаду:
- соєвий соус - 2 ст. ложки;
- часник - 1 великий зубчик;
- рослинне масло (рафінована) - 1 ст. ложка;
- мед - 0,5 ч. ложки;
- оцет 9% - 1 ч. ложка;
- сіль, перець - за смаком;
- чорний кунжут, орегано або інші спеції - за смаком.
Курячий шашлик в духовці на шпажках рецепт
Як приготувати курячий шашлик на шпажках
1. Філе нарізаємо приблизно однаковими шматочками середнього розміру і складаємо в миску.
2. Солимо птицю (якщо соєвий соус дуже солоний, можна цей крок пропустити), посипаємо перцем і улюбленими спеціями. В даному випадку доречно буде застосувати чорний кунжут - його вкраплення створять декоративну забарвлення на шматочках готового шашлику. Також куряче м'ясо ідеально поєднується з базиліком, орегано, чебрецем і т.д. - вибирайте ароматні добавки на свій розсуд.
3. Додаємо мед, вливаємо соєвий соус, оцет і рослинне масло з нейтральним смаком. Ретельно перемішуємо шматочки філе, а потім прибираємо на полицю холодильника мінімум на півгодини, а ще краще на 2-3 години, щоб курка як слід просочилася маринадом.
4. Кабачки шаткуємо довгими напівпрозорими стрічками - найлегше це зробити за допомогою Овочечистка. Посипаємо нарізку сіллю і залишаємо на 10 хвилин.
5. Збираємо майбутній шашлик: по черзі нанизуємо на шпажки шматочки промаринуватися курячого м'яса і пластинки кабачка, скорочення рулетиками. Крім кабачків для шашлику можна застосувати помідори черрі, шматочки солодкого перцю і навіть ананаси - блюдо буде смачним в будь-якому виконанні.
6. Викладаємо курячі шашлики на деко і відправляємо в прогріту до 210 градусів духову піч. Запікаємо близько 20-25 хвилин - філе готується швидко, тому важливо його не пересушити.
7. Подаємо курячий шашлик на шпажках гарячим. Можна приготувати до основної страви доповнення. Тут відмінно підійде картопля фрі , картопля по-селянськи або повсякденні гарніри - пюре, відварений рис і т.д.
Курячий шашлик в духовці на шпажках готовий! Смачного!
|
Категорія: Страви із птиці | Додав: 28.03.2018
|
Переглядів: 821
| Рейтинг: 0.0/0 |
|