Субота
23.11.2024
06:32
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
/_pu/2/40131821.jpg
Салат з квасолею, корейської морквою і куркою
/_pu/0/08957432.jpg
Курка в рукаві в духовці
/_pu/2/73707955.jpg
Салат «Буніто»
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Страви із птиці


Курка з ананасами в духовці

Запечена курка з ананасами в духовці - блюдо досить популярне. Воно гідно святкової події - виглядає пристойно і чудово на смак (якщо тільки ви не противник такого солодко-солоного поєднання). Формуємо відбивні, доповнюємо колечком екзотичного плоду, сирної стружкою і відразу ставимо в духову піч. Ніякої обсмаження, панірування або фритюру - в цьому рецепті у курячого м'яса яскравий смак і без зайвих маніпуляцій. Під скоринкою сиру консервовані ананаси в парі з майонезом або сметаною насичують філе соком, тому сухість і невиразність страви не загрожують.

Як гарнір добре підійдуть овочі, легкі салати, картопля, відварений рис, а за бажанням можна подати відбивні і самостійно, доповнивши тільки ароматною зеленню. Курку можна замінити індичкою або свининою - вийде нітрохи не гірше. Консервовані ананаси відмінно гармонують з м'ясом в будь-якому вигляді, тому приклад - гавайська піца, свинина по-китайськи, салат з курячою грудкою і ананасами. Чи не боїмося експериментувати!
 
Складові:
  • куряче філе - 500 г;
  • консервовані ананаси (кільця) - 1 банка;
  • часник - 1-3 зубці;
  • майонез (або сметана) - 50 г;
  • сир - 100 г;
  • сіль, перець - за смаком.


Курка з ананасами в духовці рецепт з фото

Як приготувати курячі відбивні з ананасом

Філе попередньо промиваємо під струменем води, обсушуємо. Гострим ножем розрізаємо на тонкі пластини, кожну з яких відбиваємо кухонним молоточком. Працюємо не дуже старанно, щоб не розірвати ніжне м'ясо. Для зручності перед відбиттям бажано обернути шматочки харчовою плівкою або помістити їх в целофановий пакет - так ми попередимо розбризкування, а робоче місце і молоточок залишаться чистими. Всього вийде приблизно 7-10 курячих відбивних. 
 

З щільного фольги, складеної в кілька разів, звертаємо довгі смужки висотою 1,5-2 см. На застелений пергаментним папером або змащений маслом деко викладаємо відбивні, дотримуючись дистанції між шматочками курячого м'яса. Потім обертаємо кожну відбивну по колу підготовленими смужками. Завдяки щільному фользі м'ясо збереже свою форму, і ми отримаємо гарні і рівні круглі вироби однакового розміру. 
 

Кожну відбивну посипаємо сіллю і меленим перцем. Часник пропускаємо через прес, розподіляємо по шматках м'яса.
 

Покриваємо кожну курячу «котлету» тонкими смужками майонезу (для цього перекладаємо соус в звичайний пакет і відрізаємо кінчик). Противники майонезу можуть використовувати сметану. 
 

Ананаси витягаємо з сиропу. Викладаємо по одному колечку зверху на кожну відбивну. 
 

Сир тремо на крупній тертці. Щедро засипаємо отриманої стружкою кожну курячу заготівлю з ананасом. 
 

Ставимо деко в прогріту духовку. Запікаємо 20-25 хвилин при 180 градусах. З готових відбивних знімаємо смужки фольги. 
 

Курка з ананасами в духовці готуванні! Подаємо в гарячому вигляді. 
 

Смачного!



Категорія: Страви із птиці | Додав: 02.06.2018
Переглядів: 1817 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024