Середа
19.06.2019
15:54
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Страви із птиці


Курячі крильця в медово-соєвому соусі в духовці

Для веселій дружній вечірки готуємо пікантні курячі крильця в медово-соєвому соусі. Це оригінальне блюдо, що поєднує в собі в міру солодкий і одночасно солоно-гострий смак, виявиться як не можна до речі до келиха пива.

Готуються крила елементарно: основу рецепта становить найпростіший маринад, який і надає курочку цікавий і небанальний смак. За бажанням доповнюйте готову страву гарніром або ж подавайте крильця в якості закуски - в будь-якому випадку буде дуже смачно!
 
Складові:
  • курячі крила - 500 г;
  • рідкий мед - 2 ч. ложки;
  • часник - 1-2 зубці;
  • рослинне масло - 1 ст. ложка;
  • соєвий соус - 2 ст. ложки;
  • сіль, перець - за смаком.


Курячі крильця в медово-соєвому соусі рецепт

Як зробити маринад для курячих крилець

1. Для початку підготуємо солодко-солоний маринад. Для цього соєвий соус змішуємо з рослинним маслом, вводимо солодкий компонент - мед (якщо використовуєте густий мед, попередньо розтопіть його на водяній бані). Часникові зубці очищаємо, пропускаємо через прес і викладаємо в соєво-медову суміш, перемішуємо. 
 

2. Переходимо до курки. Кожне промите куряче крило розрізаємо по суглобах на 3 частини. Кінчики (найменшу частину) можна не використовувати, так як м'яса в них практично немає.
 

3. Укладаємо птицю в глибоку миску. Якщо соєвий соус недостатньо солоний на смак, посипаємо курячі шматочки сіллю. Приправляємо крила перцем (якщо хочете, щоб крильця вийшли «вогняними», використовуйте червоний мелений перець або додайте стручок чилі, нарізавши його тонкими кільцями). 
 

4. Вливаємо в миску підготовлений маринад для курячих крилець. Ретельно перемішуємо, щоб кожен шматочок курки просочився солодко-солоним соусом. Ми залишаємо маринуватися години на 2. Протягом цього часу кілька разів перемішуємо крила. Промаринуватися курку викладаємо в вогнетривку форму, поливаємо залишками маринаду.
 

5. Відправляємо в розпечену до того часу духовку і запікаємо близько 30-40 хвилин при 180 градусах. Готовність крил можна визначити по насиченому і яскравому кольору скоринки. 
 

6. Подаємо курячі крильця в медово-соєвому соусі теплими укупі з овочами / гарніром або як закуску з будь-яким кетчупом або, наприклад, кисло-солодким соусом, як в рецепті курячих Наггетс. 
 

Приємного вам апетиту!



Категорія: Страви із птиці | Додав: 29.03.2018
Переглядів: 156 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019