Домашня кухня
Торт «Снікерс» з безе |
Мусака по-грецьки з баклажанами |
Салат з руколи з креветками |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Курка в кисло-солодкому соусі (рецепт по-китайськи)
Взявши на озброєння рецепт свинини в кисло-солодкому соусі , пропонуємо приготувати подібне блюдо, на цей раз зробивши основним компонентом ніжне, дієтичне і улюблене багатьма куряче філе. Завдяки цікавій заправці курка набуває нестандартний, але дуже приємний смак! У поєднанні з гарніром таке блюдо відмінно підійде для сімейного обіду або навіть зустрічі гостей!
Курка в кисло-солодкому соусі по-китайськи готується оперативно і дуже легко! Незважаючи на те, що блюдо вважається екзотичним, продукти тут використовуються найпростіші і цілком доступні!
Складові:
- курка (філе) - 300 г;
- часник - 2-3 зубці;
- перець болгарський - 1 великий або 2 маленьких;
- рослинне масло (для смаження) - 3-4 ст. ложки.
Для соусу:
- цукор - 1 ст. ложка;
- крохмаль картопляний - 1 ч. ложка;
- яблучний оцет - 2 ст. ложки;
- соєвий соус - 5 ст. ложок;
- питна вода - 5 ст. ложок.
Курка в кисло-солодкому соусі по-китайськи рецепт
1. Філе миємо, обсушуємо, видаляємо можливі жирові прошарки, знімаємо плівку. Ріжемо куряче м'ясо вузькими, що не дуже довгими смужками, проводячи ножем уздовж волокон.
2. Видаляємо плодоніжки з насінням, а потім нарізаємо болгарський перець невеликий тонкою соломкою. Щоб блюдо виглядало яскравіше, можна змішати перці різних відтінків.
3. Готуємо кисло-солодку заправку. В окремому посуді змішуємо оцет, воду, соєвий соус, цукор і крохмаль. Ретельно розмішуємо.
4. Вливши рослинне масло, прогріваємо сотейник або сковороду з високим бортом. Щоб курка вийшла максимально соковитою, обсмажуємо смужки філе на сильному вогні партіями (в 2-3 заходу), постійно перемішуючи куряче м'ясо лопаткою. Як тільки шматочки побіліють з усіх боків, перекладаємо їх в окремий посуд і смажимо наступну порцію.
5. Після курки відправляємо на сковороду перець і дрібно порізаний часник. Смажимо при активному перемішуванні 1,5-2 хвилини. Перець повинен зазолотитися, але при цьому залишитися досить пружним.
6. Викладаємо до овочевої нарізці всю порцію напівготового курячого філе. Вливаємо соус і, знизивши нагрів, готуємо суміш близько 10-15 хвилин (до загустіння соусу і повної готовності курки). В кінці знімаємо пробу, якщо необхідно - солимо.
7. При подачі можна доповнити блюдо зеленою цибулею і кунжутним насінням. Курка в кисло-солодкому соусі по-китайськи ідеально гармонує з рисом або тонкою локшиною.
Смачного!
|
Категорія: Страви із птиці | Додав: 28.03.2018
|
Переглядів: 675
| Рейтинг: 0.0/0 |
|