П`ятниця
29.03.2024
18:05
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
/_pu/3/04300795.jpg
Торт «Снікерс» з безе
/_pu/0/01566764.jpg
Мусака по-грецьки з баклажанами
/_pu/2/74098731.jpg
Салат з руколи з креветками
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Страви із птиці


Курка в кисло-солодкому соусі (рецепт по-китайськи)

Взявши на озброєння рецепт свинини в кисло-солодкому соусі , пропонуємо приготувати подібне блюдо, на цей раз зробивши основним компонентом ніжне, дієтичне і улюблене багатьма куряче філе. Завдяки цікавій заправці курка набуває нестандартний, але дуже приємний смак! У поєднанні з гарніром таке блюдо відмінно підійде для сімейного обіду або навіть зустрічі гостей!

Курка в кисло-солодкому соусі по-китайськи готується оперативно і дуже легко! Незважаючи на те, що блюдо вважається екзотичним, продукти тут використовуються найпростіші і цілком доступні!
 
Складові:
  • курка (філе) - 300 г;
  • часник - 2-3 зубці;
  • перець болгарський - 1 великий або 2 маленьких;
  • рослинне масло (для смаження) - 3-4 ст. ложки.

Для соусу:
  • цукор - 1 ст. ложка;
  • крохмаль картопляний - 1 ч. ложка;
  • яблучний оцет - 2 ст. ложки;
  • соєвий соус - 5 ст. ложок;
  • питна вода - 5 ст. ложок.


Курка в кисло-солодкому соусі по-китайськи рецепт

1. Філе миємо, обсушуємо, видаляємо можливі жирові прошарки, знімаємо плівку. Ріжемо куряче м'ясо вузькими, що не дуже довгими смужками, проводячи ножем уздовж волокон. 
 

2. Видаляємо плодоніжки з насінням, а потім нарізаємо болгарський перець невеликий тонкою соломкою. Щоб блюдо виглядало яскравіше, можна змішати перці різних відтінків. 
 

3. Готуємо кисло-солодку заправку. В окремому посуді змішуємо оцет, воду, соєвий соус, цукор і крохмаль. Ретельно розмішуємо. 
 

4. Вливши рослинне масло, прогріваємо сотейник або сковороду з високим бортом. Щоб курка вийшла максимально соковитою, обсмажуємо смужки філе на сильному вогні партіями (в 2-3 заходу), постійно перемішуючи куряче м'ясо лопаткою. Як тільки шматочки побіліють з усіх боків, перекладаємо їх в окремий посуд і смажимо наступну порцію. 
 

5. Після курки відправляємо на сковороду перець і дрібно порізаний часник. Смажимо при активному перемішуванні 1,5-2 хвилини. Перець повинен зазолотитися, але при цьому залишитися досить пружним. 
 

6. Викладаємо до овочевої нарізці всю порцію напівготового курячого філе. Вливаємо соус і, знизивши нагрів, готуємо суміш близько 10-15 хвилин (до загустіння соусу і повної готовності курки). В кінці знімаємо пробу, якщо необхідно - солимо. 
 

7. При подачі можна доповнити блюдо зеленою цибулею і кунжутним насінням. Курка в кисло-солодкому соусі по-китайськи ідеально гармонує з рисом або тонкою локшиною.
 

Смачного!



Категорія: Страви із птиці | Додав: 28.03.2018
Переглядів: 675 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024