Домашня кухня
Кекс на майонезі з родзинками |
Сирний паску без дріжджів |
Фрікасе з курки з грибами |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Курячі відбивні в клярі
Курячі відбивні в клярі в боргом описі не потребують, адже всі ми знаємо, що являє собою ця страва, яке можна поза всякими сумнівами назвати класичним. Всі існуючі рецепти простих відбивних з курячого м'яса схожі між собою. Можуть бути лише незначні відмінності, що стосуються складу клярі або пропорцій продуктів, але в цілому технологія приготування ідентична - філе птиці нарізається порційними шматочками, відбивається, поміщається в рідку яєчно-борошняну суміш і готується на сковороді (іноді в духовці).
Пропонуємо вам просту, але при цьому вельми вдалу версію цього чудового блюда. Завдяки клярі, до складу якого входить сметана або майонез, відбивні виходять особливо ніжними, м'якими і соковитими. Переконайтеся в цьому самі, випробувавши рецепт на практиці!
Складові:
- курка (філе) - 0,5 кг;
- сіль, перець - за смаком;
- рослинне масло (для смаження відбивних) - 3-4 ст. ложки.
Для клярі:
- сметана (або майонез) - 2 ст. ложки;
- борошно - 4 ст. ложки;
- яйця - 2 шт .;
- сіль - пучку.
Курячі відбивні в клярі рецепт з фото в домашніх умовах
Як зробити курячі відбивні в клярі
1. Філе птиці нарізаємо приблизно однаковими невеликими пластинами. Відбиваємо кожну кухонним молоточком. Зручно попередньо обернути шматочки птиці харчовою плівкою - так ми попередимо можливі бризки, а робоче місце і молоточок для відбивних залишаться чистими.
2. Готуємо кляр. Яйця з'єднуємо зі сметаною (або майонезом), кидаємо дрібку солі. З'єднуємо компоненти віночком в єдину масу.
3. Слідом вводимо борошно, ретельно розмішуємо до розчинення всіх грудок. За консистенцією кляр для курячих відбивних повинен нагадувати рідку сметану. При необхідності можна додати ще трохи борошна. Також за бажанням можна урізноманітнити склад клярі рубаною зеленню, подрібненим часником або спеціями / приправами за смаком.
4. Курячі відбивні посипаємо сіллю, чорним або червоним гострим меленим перцем.
5. На великій сковороді добре розігріваємо рафінована олія. По черзі занурюємо кожну пластину курячого м'яса в кляр і відразу ж укладаємо на розпечену поверхню.
6. Смажимо курячі відбивні близько 3-5 хвилин на середньому вогні - нижня сторона повинна зарум'яниться.
7. Далі перевертаємо напівготові відбивні. Знову витримуємо на вогні до отримання рум'яної скоринки знизу і відразу ж знімаємо з плити. Відбите куряче м'ясо швидко доходить до готовності, тому пересушувати його на сковороді не потрібно.
8. Сервіруємо блюдо гарячим. Прикрасити курячі відбивні в клярі можна зеленню і овочевий нарізкою.
9. На додаток до основної страви підійдуть спагетті і будь-які макаронні вироби, відварений рис, пюре і т.д. Можна подавати курячі відбивні в клярі і без гарніру, з скибочкою свіжого хліба і напоями.
Смачного!
|
Категорія: Страви із птиці | Додав: 28.03.2018
|
Переглядів: 919
| Рейтинг: 0.0/0 |
|