Домашня кухня
Свинина по-степовому |
Салат з вареної яловичиною і картоплею |
Корейка свиняча в духовці |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Всього рецептів: 468 Показано рецептів: 61-80 |
Сторінки: « 1 2 3 4 5 6 ... 23 24 » |
 Без термічної обробки і довгої просочення готуємо простий, але дуже смачний і милий оку салат з маринованими печерицями, м'ясом і перцем. Весь процес приготування займе не більше 20 хвилин: нарізаємо і перемішуємо вже готові компоненти, заправляємо майонезом - ось і вся робота!
Крім грибів, м'ясного продукту і солодкого перцю тут використовуються бобові та зернові, а саме квасоля і кукурудза. В результаті всі складові салату ідеально поєднуються між собою і утворюють соковитий, апетитний, по-літньому барвистий «мікс». |
 Різдво може відзначатися зовсім по-різному. У кожного народу свої звичаї, а також і свої традиційні страви. Так, наприклад, в Америці до різдвяних свят готують імбирне печиво у вигляді смішних чоловічків, а у Франції - шоколадний торт «Різдвяне поліно».
Сьогодні ми розглянемо процес приготування французької святкової випічки. Для основи торта зробимо бісквітне тісто, а для начинки - ароматний цитрусовий крем.
Торти |
Переглядів: 1474 |
Дата: 16.04.2018
|
|
 Рецепт повітряного торта «Політ» по ГОСТу сподобається всім нудьгуючим по радянським десертів, любителям безе і солодощів в цілому. За смаком і технології приготування виріб нагадує торт «Київський», але готується помітно швидше. Тут не доведеться добу витримувати білки і розбивати збірку торта на кілька днів - висушивши безе в духовці і повністю остудити, можна відразу приступати до формування десерту.
Білки для приготування коржів зручніше зібрати заздалегідь, тоді не доведеться терміново робити ще одне блюдо, щоб кудись прилаштувати невитрачені жовтки. Наприклад, якщо після виготовлення печива або варіння крему залишилося 2-3 зайвих білка, переливаємо їх у відповідну ємність, закриваємо кришкою і прибираємо в морозилку, або на кілька днів залишаємо в холодильнику. Як тільки збереться необхідна кількість білкової маси, можна братися за торт.
Торти |
Переглядів: 1453 |
Дата: 19.04.2018
|
|
 Польський торт «Карпатка», що з'єднує тонкі коржі на основі заварного тіста і ніжну молочну прошарок, - чудовий десерт для гостинного чаювання, урочистих подій або скромних посиденьок в колі сім'ї. Вдале поєднання солодкого, що огортає крему і прісної борошняної частини утворює приємне і не нудотне кондитерський виріб, яке напевно припаде до вподоби ласунам різного віку.
Заварне тісто готується стандартним чином, як і при формуванні відомих кожному еклерів, французьких профитролей, популярного торта «Дамські пальчики». Тим, хто вже мав справу хоча б з одним з перерахованих вище десертів, виготовлення «Карпатки» здасться вкрай простим. А початківцям кулінарам, ще не знайомим із заварним тестом, рекомендуємо практикуватися і відточувати навички саме на цьому рецепті. Не дарма торт «Карпатка» часто називають великим або «ледачим» еклерів - смак дуже схожий, а приготування набагато простіше, так як випікається борошняна основа одним коржем.
Торти |
Переглядів: 1442 |
Дата: 19.04.2018
|
|
 Випічка на майонезі стала популярною ще з радянських часів. Всі ми прекрасно пам'ятаємо, як наші бабусі і мами дивовижним чином примудрялися спекти неймовірно смачний пиріг або кекс до чаю, задіявши самі звичайні продукти, які знайдуться в холодильнику. Зараз багато що змінилося, але рецепти тих часів, що збереглися в старих кулінарних зошитах, до сих пір не втрачають актуальність, адже немає нічого кращого простої домашньої випічки, приготовленої з душею і любов'ю!
Сьогодні відтворимо стару добру рецептуру чудового кексу на майонезі і кефірі. Випічка виходить неймовірно смачною, «повітряної» і апетитною, а з процесом приготування впораються навіть юні, початківці кулінари! |
 Пропонуємо рецепт смачного салату «Буніто», що складається з простих і звичних продуктів. Завдяки корейської моркви блюдо виходить соковитим і в міру гострим, а інші компоненти додають ситості і вдало доповнюють один одного. В результаті виходить гармонійне поєднання інгредієнтів і відмінний смак!
Якщо вам сподобається цей рецепт, радимо також спробувати листковий салат з картоплею фрі і симпатичний салат «Їжачок». |
 Для урочистого застілля зовсім необов'язково готувати щось «шедевральний» і екзотичне, намагаючись вразити гостей. Можна зробити просте блюдо, «родзинкою» якого стане оригінальна подача. Приклад цього - салат з вареної курячої грудкою «Купки» (також відомий як «Полянка»), в якому інгредієнти не змішуються, а викладаються на м'ясний шар сегментами і саме в такому вигляді подаються до столу. Цікаве поєднання продуктів і незвичайна подача зроблять це блюдо самим виділяється на святковому столі. |
 Сьогодні пропонуємо детальний рецепт торта з маскарпоне і вишнею, який підійде як для недільного чаювання в колі сім'ї, так і для урочистої події. Наш десерт буде складатися з трьох шарів: тонкого бісквітного коржа, соковитої ягоди і світлого ніжного крему з шоколадною крихтою.
Приємна вишнева кислинка вдало розбавляє солодкість торта, завдяки чому випічка виходить приємною і зовсім не нудотно. Триколірний в розрізі торт з маскарпоне і вишнею виглядає ефектно навіть без всякого помпезного декору, радує смаком і справляється з роллю святкового десертного страви!
Торти |
Переглядів: 1416 |
Дата: 17.04.2018
|
|
 Сьогодні ми зробимо кекси в силіконових формочках, рецепт яких напрочуд простий. На підготовку буде потрібно зовсім небагато часу, адже необхідно всього-на-всього змішати всі інгредієнти і відправити в духовку, та й випікаються вироби максимально швидко через невеликого розміру. У начинку додамо подрібнені шматочки стиглого і соковитого апельсина, що дозволить нам отримати ніжну і м'яку випічку зі злегка вловимим цитрусовим присмаком.
За бажанням можна завжди урізноманітнити цей класичний рецепт кексів в формочках, додавши в тісто горіхи, цукати, ягоди, шоколад або інші компоненти. Бісквіт відмінно «дружить» практично з будь-якими солодкими добавками. |
 Смачний, ароматний і живильний смузі з полуницею і бананом готується моментально. Ніжний, густий, кремовий по консистенції коктейль формується всього з двох основних компонентів, розтертих блендером в єдину суміш. Насичена ягідно-фруктова маса розбавляється невеликою порцією кефіру, як натурального підсолоджувача застосовується рідкий мед. Виходить дуже вдалий мікс - освіжаючий, з помірною кислинкою і яскравим «літнім» смаком! |
 Пропонуємо приготувати смачну і ніжне блюдо з улюбленого багатьма і безпрограшного в усіх відношеннях філе птиці. Курячі кишеньки з сиром попередньо обробляємо - паніруємо і обсмажуємо до золотистої скоринки на сковороді, а потім доводимо до готовності в духовці.
Ніжне м'ясо з рясною сирною начинкою і часником виходить бездоганним - м'яким, соковитим, ароматним і смачним! Блюдо ідеально підійде на обід або вечерю в супроводі картопляного пюре, макаронних виробів, круп, овочів і іншого гарніру. |
 Готове листкове тісто зараз користується колосальним попитом. Це зрозуміло, адже завдяки йому можна максимально швидко приготувати чудову домашню випічку на будь-який смак і з різноманітною начинкою. Ніяких клопотів і тривалого замісу - розморожуємо тісто-напівфабрикат і відразу формуємо вироби. Справжня «паличка-виручалочка» для зайнятих господинь!
Сьогодні в якості наповнювача візьмемо заморожену вишню. Характерна ягідна кислинка особливо порадує тих, хто вважає за краще несильно солодкі десерти. Слойки з замороженої вишнею з листкового тіста - просте, але дуже смачні ласощі! |
 Сметанний торт «Хлопчик кучерявий» (або «Хлопець кучерявий») був на піку популярності в дев'яності роки. Через дефіцит деяких продуктів і мізерного вибору покупних кулінарних виробів, практично кожна господиня намагалася сама приготувати солодку випічку, використовуючи мінімум інгредієнтів.
У складі цього торта немає сильно дорогих або важкодоступних компонентів. Все дуже просто, але торт при цьому виходить відмінним. Пропонуємо згадати старий добрий, багаторазово перевірений рецепт.
Торти |
Переглядів: 1331 |
Дата: 15.04.2018
|
|
 Салат «Їжачок» з куркою має не тільки оригінальне оформлення, а й дуже приємний смак! Всі продукти, що входять до складу, відмінно доповнюють один одного, роблячи блюдо ніжним і гармонійним.
Збирається салат послідовними шарами, а верх оформляється рясним шаром корейської моркви, яку ми рекомендуємо вам зробити самостійно за рецептом, описаного тут. Готується така морквина дуже просто, а виходить не гірше (а може бути навіть і краще) магазинної! |
 На час забуваємо про смаження котлет на сковороді з великою кількістю масла - готуємо не менше смачні, ароматні і ситні стіжки з фаршу в духовці. Плюс рецепта і в тому, що ці м'ясні вироби не мають строгого складу - за бажанням зробити їх можна з грибами, помідорами, зеленню і т.д. Результат в будь-якому випадку виходить відмінним!
В даному рецепті як добавки візьмемо варені яйця, смажену цибулю і терту картоплю. Доповнимо все це апетитне «асорті» сиром, який швидко розплавиться в духовці і покриє стіжки «спокусливою», злегка рум'яною скоринкою. Буде соковито, поживно і смачно! |
 Суп з курячих крилець і болгарського перцю вабить красивим кольором, легким ароматом і ніжним смаком. Готується він з цілком доступних продуктів, список яких можна запросто міняти або доповнювати, дотримуючись власних уподобань.
Пропонуємо скористатися нашим рецептом і порадувати рідних насиченим і поживним бульйоном, приготованим в короткий термін. А якщо вам сподобається це просте перша страва, пропонуємо також спробувати курячий суп з вермішеллю і суп з перловкою. |
 Пропонуємо в домашніх умовах спекти торт «Снікерс» з безе, по поєднанню компонентів нагадує всім відомий імпортний батончик. Для основи десерту задіємо популярний бісквіт «шоколад на окропі», що представляє собою пористий вологий м'якуш з насиченим шоколадним кольором і смаком. В якості начинки крім безе застосуємо масляний крем з вареним згущеним молоком і, звичайно ж, найважливіший інгредієнт, без якого неможливо уявити справжній «Снікерс» - смажений арахіс.
Для зручності приготування торта можна розділити на 2 дня. Наприклад, сьогодні зробити безе, яке займає основну частину часу, а вже завтра спекти бісквіт, збити крем і зібрати десерт. Отже, приступаємо до роботи і готуємо торт «Снікерс» за рецептом з фото крок за кроком.
Торти |
Переглядів: 1315 |
Дата: 18.04.2018
|
|
 Сьогодні пропонуємо класичний рецепт пишного бісквіта, який підійде для виготовлення різних тортів і інших десертів. Тут немає ні соди, ні розпушувача - тісто добре піднімається за рахунок білків, збитих в «повітряну», міцну масу.
Такий бісквіт можна розділити на 2 або 3 коржа і змастити будь-яким солодким кремом або ж порізати кубиками і задіяти в формуванні тортів на зразок «Панчо». Бісквіт виходить дуже м'яким, ніжним і смачним. Однак в процесі приготування є деякі нюанси, про які розповімо нижче.
Торти |
Переглядів: 1311 |
Дата: 17.04.2018
|
|
 Кожен новий рік асоціюється у нас з певним тваринам за східним календарем. Багато хто вірить, що якщо вшанувати слухаємо символ наступаючого року, це неодмінно посприяє успіху. Хоча і зовсім не забобонні люди часто заради забави прикрашають новорічний стіл яскравим і оригінальним блюдом у вигляді тварини за китайським календарем. Символ наступаючого 2016 року - мавпа. У зв'язку з цим пропонуємо приготувати новорічний салат «Мавпочка», порадувавши гостей забавною і симпатичною «мордочкою» мультяшної мавпи.
А якщо ви цінуєте блюдо не тільки за смакові якості, а й за ефектний зовнішній вигляд, спробуйте також зробити салат соняшник . Виконаний у вигляді квітки з пелюстками з чіпсів, цей салат викличе захоплення всіх гостей і домочадців. |
 Своє жартівливу назву салат «Курка під кайфом» отримав завдяки шару маку, який покриває закуску. Пробуючи це апетитне блюдо і правда в якійсь мірі відчуваєш справжнє смакове насолоду (або простіше кажучи «кайф» ).
Основою рецепту служить копчена курочка, яка покривається помідорами, яйцями та сухариками. Готувати цю страву можна в одному салатник, але набагато ефектніше буде виглядати підсумковий салат «Курка під кайфом», якщо викладати компоненти відразу на порційні тарілки з допомогою формувального кільця. |
|