Четвер
25.04.2024
14:03
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
/_pu/0/49389127.jpg
Гречка з м'ясом в горщиках
/_pu/3/45820705.jpg
Хачапурі по-аджарський
/_pu/2/41156863.jpg
Салат «Міністерський» з яловичиною
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Кекси і маффіни


Апельсинові кекси в силіконових формочках

Сьогодні ми зробимо кекси в силіконових формочках, рецепт яких напрочуд простий. На підготовку буде потрібно зовсім небагато часу, адже необхідно всього-на-всього змішати всі інгредієнти і відправити в духовку, та й випікаються вироби максимально швидко через невеликого розміру. У начинку додамо подрібнені шматочки стиглого і соковитого апельсина, що дозволить нам отримати ніжну і м'яку випічку зі злегка вловимим цитрусовим присмаком.

За бажанням можна завжди урізноманітнити цей класичний рецепт кексів в формочках, додавши в тісто горіхи, цукати, ягоди, шоколад або інші компоненти. Бісквіт відмінно «дружить» практично з будь-якими солодкими добавками.
 
Складові:
  • апельсин - 1 невеликий (або 2-3 мандарина);
  • борошно - 1/2 склянки (приблизно 70 г);
  • цукровий пісок - 1/2 склянки (приблизно 100 г);
  • розпушувач тесту - 1/2 ч. ложки;
  • яйця - 2 шт .;
  • цукрова пудра (для оформлення) - 1-2 ст. ложки.


Простий рецепт кексів в силіконових формочках

На самому початку процесу готування включаємо духовку, щоб вона встигла досить прогрітися, так як тісто готується в лічені хвилини. Далі з'єднуємо яйця з цукром, збиваємо міксером до утворення рясної піни. 
 

Борошно перемішуємо з розпушувачем тесту, а потім, просіявши, всипаємо в яєчно-цукрову суміш, збиваємо. 
 

Займемося підготовкою апельсина - очищаємо цитрус від шкірки і з кожної апельсинової дольки знімаємо плівку за допомогою ножа. Позбавляємося від всіх насіння, а потім ріжемо залишилася м'якоть дуже дрібними шматочками. Можна замінити апельсин 2-3 мандаринами. 
 

Злив виділився сік, додаємо подрібнені цитрусові плоди в солодке тісто. Щоб посилити смак і аромат, можна також додати трохи натертої мандариновою або апельсинової цедри. Ретельно все перемішуємо, щоб розподілити цитрусові шматочки рівномірно по тесту. 
 

Як приготувати кекси у формочках

Кожну силіконову формочку змащуємо зсередини рослинним маслом. Далі розподіляємо тісто. Заповнюємо формочки приблизно на ¾, так як кекси збільшаться в обсязі.
 

Прибираємо в духовку з температурою 180 градусів, чекаємо приблизно 20-25 хвилин. За цей час тісто має трохи піднятися і підрум'янитися. Щоб переконатися в готовності, занурюємо в м'яку випічку звичайний сірник. Якщо вона залишилася абсолютно сухий, значить бісквітні кекси в силіконових формочках готові! 
 

Акуратно виймаємо випічку з форми, щоб не пошкодити структуру міні-кексів. 
 

Поки вироби не встигли охолонути, рясно обсипає їх цукровою пудрою. Викладаємо на блюдо, охолодити, а потім подаємо м'які й ароматні кекси до чаю. 
 

Для ласунів можна полити готові вироби шоколадним топінгом. Наші апетитні міні-кекси готові! Солодке, повітряне тісто і цитрусове післясмак - ідеальне поєднання. Приємного вам апетиту!



Категорія: Кекси і маффіни | Додав: 20.04.2018
Переглядів: 1156 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024