Домашня кухня
Куряча грудка в вершках, запечена в духовці |
Шурпа з яловичини класична |
Двох'ярусний торт «Зимова хатинка» |
Статистика |
Онлайн всього: 2 Гостей: 2 Користувачів: 0
|
|
Корейка свиняча в духовці
Звичайно, свинину складно віднести до розряду легкої і корисної їжі, яку потрібно їсти кожен день. Але тим не менше іноді дуже хочеться побалувати себе м'яким і апетитним стейком, від одного погляду на який починають «текти слинка».
Сьогоднішній наш рецепт - корейка свиняча в духовці, припаде до смаку всім м'ясоїдам і любителям ситних страв! Уважно дотримуйтесь технологію приготування, і тоді ви отримаєте максимально ніжне м'ясо, встояти перед яким буде складно!
Складові:
- корейка свиняча - 4 шматки товщиною 2 см;
- апельсин - 2 шт .;
- лимон - 1 шт .;
- часник - 2-3 зубці;
- мед - 1 ст. ложка;
- гірчиця - 1 ст. ложка;
- оливкова олія - 120 мл;
- розмарин - 1 гілочка;
- перець горошком - 1 ч. ложка;
- гвоздика (за бажанням) - ½ ч. ложки;
- сіль за смаком.
Свиняча корейка рецепт
Як запекти корейку в духовці
1. Щоб м'ясо вийшло максимально м'яким і соковитим, ми спочатку замарінуем корейку, потім швидко обсмажити з кожного боку для рум'яної скоринки, а заключним етапом доведемо свинину до повної готовності в духовці. Отже, почнемо з підготовки маринаду. Насамперед в ступці розтираємо горошини перцю, гвоздику і голки розмарину.
2. М'ясо промиваємо, промокаємо паперовим рушником, а потім рясно натираємо сіллю з усіх боків і часниковими зубцями. Складаємо свинину в просторий посуд з бортиками (наприклад, в форму для запікання). Обсипає кожен шматок пряною сумішшю перцю, гвоздики і розмарину. Часник, яким натирали м'ясо, теж кидаємо в ємність.
3. Для маринаду з лимона і апельсинів вичавлюємо сік. Змішуємо з гірчицею, рідким медом і оливковою олією.
4. Отриманою масляною сумішшю заливаємо свинячу корейку. Прикриваємо ємність харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на ніч. Завдяки тривалому маринування корейка вийде максимально насиченою.
5. Промариноване м'ясо дістаємо з холодильника і витягаємо з маринаду. Промаківаем паперовим рушником і дозволяємо м'яса прогрітися до кімнатної температури. Дуже ретельно розігріваємо толстодонную сковороду і на розпечену поверхню викладаємо шматки свинини. Засмажуємо кожну сторону на сильному вогні до отримання впевненою рум'яної скоринки. Потім обсмажуємо і бічні сторони м'ясних шматків - таким чином ми запечатує сік.
6. Далі викладаємо свинину у жароміцних ємність і доводимо до готовності в заздалегідь розпеченій духовий печі. Для цього буде потрібно близько 15 хвилин або трохи довше (в залежності від товщини шматків). Важливо не перетримати м'ясо - наше завдання отримати пропечені, але при цьому м'які і соковиті стейки. Температуру підтримуємо на позначці 180 градусів.
7. Дозволяємо м'яса «відпочити» після запікання хвилин 5-10, а потім приступаємо до трапези. Доповнюємо страву зеленню і овочами. Також можна запропонувати до м'яса гранатовий соус .
Корейка свиняча в духовці готова! Смачного!
|
Категорія: Страви з м'яса | Додав: 28.03.2018
|
Переглядів: 770
| Рейтинг: 0.0/0 |
|