Домашня кухня
Рисова локшина з куркою і овочами |
Яловичина в духовці «по-царськи» |
Бісквітний торт на кислому молоці |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Салат «Купки»
Для урочистого застілля зовсім необов'язково готувати щось «шедевральний» і екзотичне, намагаючись вразити гостей. Можна зробити просте блюдо, «родзинкою» якого стане оригінальна подача. Приклад цього - салат з вареної курячої грудкою «Купки» (також відомий як «Полянка»), в якому інгредієнти не змішуються, а викладаються на м'ясний шар сегментами і саме в такому вигляді подаються до столу. Цікаве поєднання продуктів і незвичайна подача зроблять це блюдо самим виділяється на святковому столі.
Складові:
- куряча грудка - 400-500 г;
- корейська морква - 150-200 г;
- свіжі огірки - 2 шт .;
- свіжі помідори - 2 шт .;
- сир - 100 г;
- зелень - пучок;
- майонез - до смаку;
- сіль, перець - за смаком.
Салат з вареної курячої грудкою «Купки» рецепт
Як готувати салат купками з корейською морквою і куркою
1. Грудку близько півгодини варимо у воді з додаванням солі і за бажанням спецій. Готове м'ясо птиці охолоджуємо, а потім розбираємо руками на волокна, або нарізаємо невеликими шматочками.
2. Помідори і огірки промиваємо, протираємо, нарізаємо дрібними кубиками. Сир натираємо дрібною стружкою. Зелень промиваємо, струшуємо зайву вологу, а потім подрібнюємо ножем.
3. На велику тарілку одним шаром укладаємо всю порцію курячого м'яса. Злегка посипаємо сіллю, перцем.
4. Зверху наносимо рясний шар майонезу - в даному випадку не шкодуємо соусу. До речі, зробити його краще самостійно! Домашній майонез нітрохи не поступається за смаком магазинному, при цьому в ньому немає шкідливих компонентів, які часто можна зустріти в покупному продукті.
5. На прошарок майонезу укладаємо 5 купок (помідори, огірки, корейська морква, сир, зелень). Порядок сегментів вибирайте на свій розсуд, але намагайтеся чергувати зелені інгредієнти з яскравими - так салат вийде найбільш красивим, контрастним і апетитним! Подаємо наш барвистий салатик, не перемішуючи, у вигляді купок. Саме так блюдо буде красуватися на святковому столі.
6. Змішуємо інгредієнти і розкладаємо по сервірувальним тарілках тільки перед початком трапези. Салат з вареної курячої грудкою «Купки» готовий!
Взявши за основу оформлення цієї страви, можна кожного разу експериментувати з інгредієнтами. Наприклад, можна додати сегмент болгарського перчика або солодкої кукурудзи, або, як варіант, повністю виключити м'ясо, зробивши салат овочевим. Смачного!
|
Категорія: Салати з куркою | Додав: 09.04.2018
|
Переглядів: 1292
| Рейтинг: 0.0/0 |
|