Домашня кухня
Цвітна капуста, запечена з сиром |
Салат Цезар з куркою класичний |
Бісквітний пиріг зі сметаною |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Всього рецептів: 468 Показано рецептів: 41-60 |
Сторінки: « 1 2 3 4 5 ... 23 24 » |
 Взявши на озброєння принцип формування знаменитої турецької випічки, в домашніх умовах готуємо апетитні борошняні «човники» - ПІДЕ з м'ясом, відкоригувавши рецепт під звичні для нас продукти. З'єднуємо стандартне дріжджове тісто і «багату» соковиту начинку з фаршу, солодкого перцю, зелені, свіжих томатів та сиру. Мабуть, складно знайти більш ситні і ґрунтовні борошняні вироби!
Дріжджове тісто за рецептом виходить дуже м'яким, швидко замішується, легко розкочується і без проблем приймає необхідну форму. Результат - красива, смачна, універсальна випічка, яку зручно тримати в руці і відкушувати без застосування столових приладів. А якщо вам сподобається рецепт, рекомендуємо звернути увагу на схожі «човники» з сирною начинкою - хачапурі по-аджарський.
Пироги |
Переглядів: 1790 |
Дата: 14.04.2018
|
|
 Бананові мафіни мають пористий, трохи вологий м'якуш, грунтовно насичений ароматом і смаком тропічних плодів. Легка, невагома, пофарбована темними фруктовими волокнами випічка прекрасно поєднується з будь-якими напоями. Як акомпанементу годяться як міцну каву, чай, так і молоко, компоти, соки, легкі безалкогольні коктейлі. Готові вироби можна обсипати цукровою пудрою, прикрасити збитими вершками і т.п. Але і без декору ця скромна і непомітна на вигляд випічка виходить дуже смачною, ніжною, насичено-бананової і ароматною.
Складнощів в рецепті немає. Заміс тесту швидко виробляється ручним віночком, не потрібно ніякої вистоювання, довгого і ретельного збивання, тривалого випікання і т.п. Для отримання смачних, ідеальних маффинов досить лише уважно слідувати технології, дотримуючись пропорції і черговість закладання продуктів. Бананова «нота» впевнено проявляє себе в десерті - випічка володіє досить вираженим смаком, тому тут краще обійтися без добавок у вигляді шоколаду, горіхів, сухофруктів, цедри і т.п. Звичайно, при бажанні можна завантажити в тісто ці компоненти, але зовсім трохи, щоб вони делікатно доповнювали, а не перебивали головний інгредієнт. |
 Салат Соняшник з чіпсами з'явився завдяки одній винахідливою господині з хорошим уявою. Поступово рецепт цього святкового блюда з оформленням у вигляді квітки розлетівся по Мережі і набув популярності.
Зараз простори «глобальної павутини» пропонують безліч варіацій цієї страви. Незмінними залишаються тільки чіпси, які символізують пелюстки, і маслини, що нагадують насіння соняшнику. Розглянемо і ми один з найбільш вдалих варіантів симпатичного салату. |
 Пропонуємо простий рецепт для «утилізації» подкісшего молока - ніжний, повітряний бісквіт, просочений солодким кремом. Насичений темно-коричневий відтінок коржів виглядає дуже ефектно на тлі світлого крему, а якщо зробити яскравий акцент, наприклад, оформивши випічку барвистими ягодами, виріб набуває святковий і презентабельний вигляд.
Таким чином, одночасно ми вирішуємо відразу два завдання - позбавляємося від кислого молока і тішимо домочадців смачним сюрпризом! Давайте ж дізнаємося як приготувати бісквітний торт швидко, просто і бездоганно.
Торти |
Переглядів: 1683 |
Дата: 15.04.2018
|
|
 Тістечко «Нічка» (знайоме багатьом під назвою «Вокзальное») - ще один смачний і відомий десерт радянських часів. Це кондитерський виріб являє собою поєднання насичено-шоколадних коржів, кисло-солодкого джему і глазурі з додаванням какао-порошку. В цілому тістечко виглядає як єдина темна маса, без світлих прошарків крему і барвистого декору. Ймовірно, тому і з'явилася асоціація з вночі. Друга назва виникло так само просто - в радянські часи цей шоколадний десерт можна було зустріти на прилавках привокзальних кафе, тому тістечко часто стали називати «Вокзальное».
Формується десерт нескладно. Все, що потрібно - в зазначених пропорціях змішати інгредієнти для тіста і спекти пишний корж. Готувати крем для прошарку не доведеться - беремо вже готовий джем. «Збірка» десерту і приготування глазурі займають лічені хвилини.
Тістечка |
Переглядів: 1672 |
Дата: 20.04.2018
|
|
 Цей яскравий і оригінальний листковий салат з картоплею фрі цілком підійде для святкового застілля. Він виходить дуже смачним, соковитим і ситним, готується з доступних продуктів і неодмінно сподобається гостям!
Поєднання картоплі, вареної курки, солоних огірочків і в міру гострої корейської моркви утворює дуже цікаве смакове поєднання! Якщо ви ще ніколи не пробували салатів з картоплею фрі, рекомендуємо випробувати даний рецепт на практиці! |
 Картопляний гратен є чимось середнім між пирогом і запіканкою. Нарізаний тонкими скибочками і покритий рясним шаром тертого сиру, картопля в молочній підливі максимально розм'якшується і насичується приємним вершковим ароматом.
М'ясо при такій технології не додається, адже підсумкове блюдо і без того містить достатню кількість білків і жирів, та й на смак виходить цілком самодостатнім! Давайте ж швидше приготуємо простий картопляний гратен за рецептом з фото крок за кроком! |
 Пиріг-равлик з листкового тіста - прекрасна можливість урізноманітнити домашнє меню смачною випічкою з оригінальним оформленням у вигляді спіралі. Начинка в даному випадку може бути абсолютно будь-який - пиріг можна зробити як ситним м'ясним блюдом, так і солодким десертом, використовуючи в якості наповнювача ягоди / фрукти.
У нашому прикладі ми приготуємо пиріг-равлика з сиром і шинкою. Тонке повітряне тісто в поєднанні зі стандартною начинкою - безпрограшний варіант для будь-якої ситуації. Запасаємося простими продуктами і приступаємо до роботи!
Пироги |
Переглядів: 1646 |
Дата: 12.04.2018
|
|
 Високий, з насиченим смаком, «теплим» кольором і ніжним ароматом мандариновий кекс гідний позачергового чаювання. Оперативно, без трудомістких процесів і «заморських» продуктів замішуємо тісто - закладаємо послідовно інгредієнти, злегка попрацювавши міксером і заздалегідь підготував мандарини. Всю іншу роботу виконає духовка.
У пишного м'якушки виражений приємний вершковий присмак, а також відчутні свіжі цитрусові «нотки». Структура «повітряна», легка, пориста. За бажанням можна додати до тесту родзинки, горіхи, шоколад, додатково ароматизувати кекс ванільним цукром, коньяком або ромом. |
 Пісочний пиріг з бринзою і помідорами - варіант простий несолодкої випічки для супроводу чаю або кави, що бадьорить. Це борошняне блюдо стане ситним перекусом протягом трудового дня, доведеться до речі для частування раптово наскочили гостей і допоможе урізноманітнити щоденне меню.
Пісочне тісто на сметані само по собі є чудовою основою для пирогів. Воно м'яке, крихкі і дуже смачне, прекрасно поєднується практично з будь-якими продуктами і не втрачає своїх якостей на наступний день. При мінімумі компонентів отримуємо відмінне борошняний виріб з соковитими помідорами, солонуватим сиром і ніжною яєчної заливанням.
Пироги |
Переглядів: 1579 |
Дата: 14.04.2018
|
|
 Простий пиріг з полуницею - універсальний варіант солодкої випічки, що поєднує пишне тісто з вершково-коричн присмаком і яскраві вкраплення сезонних ягід. Соковиті добавки пропікаються на збільшується в обсязі «подушці» з ніжного м'якушки, а розлита по поверхні глазур підсилює солодкі «ноти» і виступає в якості легкого декору. В результаті виходить ошатне і смачне борошняний виріб, приготоване при мінімумі продуктів, часу і сил.
Рецепт допускає імпровізації - на основі запропонованого тесту можна пекти пироги зі сливами, абрикосами, нектаринами і т.д. Літній сезон дозволяє експериментувати з ягідно-фруктовими добавками і кожен раз пригощати улюблених ласунів новим ласощами.
Пироги |
Переглядів: 1578 |
Дата: 14.04.2018
|
|
 Заливне з язика яловичого - красиве і невибаглива страва, яке ідеально прикрасить святковий стіл. Крім м'яса в рецепт обов'язково входять додаткові інгредієнти, які як раз і надають закусці урочистий вигляд. Зазвичай для цієї мети застосовуються яскраві скибочки моркви, контрастна за кольором зелень, яйця, лимон і інші продукти. Тут можна застосувати всі, що підкаже ваша фантазія! Головне, щоб все було поєднуваним, красиво і смачно!
Для прозорого шару м'ясного желе в рецепті ми використовували листової желатин, але за бажанням ви можете застосувати і звичайний порошковий (гранульований). |
 Баніца - це традиційне болгарське блюдо, а саме листковий пиріг, найчастіше начинений сиром або бринзою. Готовий виріб виходить відмінним - ситним, ретельно просоченим маслом, з легким ароматом і насиченим смаком.
В якості основи зазвичай застосовують замішане вручну і дуже тонко розкачане тісто, але це досить довгий і трудомісткий процес. Ми розглянемо приклад «ледачою» Баніци з лаваша. Взявши вже готові тонкі коржі, доповнимо їх начинкою з сиру і бринзи і зробимо смачна страва максимально швидко і без зайвого клопоту.
Пироги |
Переглядів: 1565 |
Дата: 14.04.2018
|
|
 Шоколадний фондан з рідким центром - популярний і улюблений багатьма десерт, який представляє собою щось середнє між класичними мафінів і розплавленим шоколадом. Цей рецепт часто зустрічається під назвою «шоколадна лава», «вулкан» або просто «шоколадні кекси з рідкою начинкою», але суть залишається незмінною. Все це одна і та ж чудова випічка, головною «родзинкою» якої є текуча серединка.
В цілому процес приготування фондан можна назвати простим. Замішується нетрудомістке тісто з великою кількістю темного шоколаду, розливається по формах і відправляється в духовку. Єдиний «хвилюючий» момент - випічка десерту. У нашому покроковому рецепті з фото розглянемо як приготувати шоколадний фондан правильно. |
 В оригіналі Капрезе - це популярна закуска, що складається з трьох компонентів: яскраво-червоних томатів, білого сиру «Моцарелла» і соковитих зелених листя базиліка. Тріо компонентів вибрано невипадково: поєднання відтінків імітує італійський прапор, а саме блюдо у італійців вважається національним.
В даному рецепті перенесемо цю триколірну «композицію» на пласт листкового тіста і подамо «Капрезе» в запеченому вигляді. Барвистий пиріг з моцарелою і помідорами порадує не тільки яскравим зовнішнім виглядом, але і приємним смаком!
Пироги |
Переглядів: 1529 |
Дата: 12.04.2018
|
|
 Тілапія містить в собі цілу джерело корисних речовин і вітамінів. У запеченому вигляді ця риба зберігає всю соковитість і апетитний світлий відтінок, а також відмінно поєднується з овочами і практично будь-яким гарніром.
Наш рецепт пропонує приготувати філе тілапії в духовці під сметанним шаром і сирною скоринкою. При такій технології рибка вийде просто дивовижною, при цьому досягається приголомшливий результат елементарними кулінарними прийомами! |
 Салат «Кавунова долька» з куркою, сиром і свіжими овочами - барвисте, соковите і дуже апетитне блюдо, що викликає приємні асоціації з сезоном відпусток, моря і самих стиглих кавунів! Скучили за сонячним дням? Тоді спробуйте приготувати цей симпатичний річний салатик, який обов'язково підніме настрій і розбурхає апетит!
Складається блюдо з простих, цілком доступних продуктів, та й готується дуже просто. Для зручності пропонуємо покроковий рецепт з фото салату «Кавунова долька». Готуйте з задоволенням і насолоджуйтеся результатом! А на додаток до цієї страви рекомендуємо приготувати салат «Соняшник» , щоб ваш святковий стіл вийшов по-літньому насиченим і красивим. |
 Суп з перловкою на курячому бульйоні - універсальний варіант першої страви для дорослих і дітей. У цьому рецепті будемо використовувати самий стандартний набір спецій і продуктів, який в більшості випадків застосовується при варінні супів з курячого м'яса.
Консистенцію бульйону ви легко можете регулювати на свій розсуд, за бажанням збільшивши або ж зменшивши порцію перлової крупи. Те ж саме стосується і ароматних добавок: вибір спецій завжди залишається за кулінаром! |
 Торт «Трухлявий пень» зовні схожий на «Різдвяне поліно», та й технологія приготування в обох рецептах ідентична: гарячий бісквіт згортається рулетом, потім остуджують, просочується кремом і оформляється глазур'ю. Однак відмінності все-таки є: для «трухлявий пня» ми приготуємо швидкий і простий сметанний крем, а в тісто крім усього іншого додамо сухофрукти.
Таке ошатне і ефектне кулінарний виріб стане справжньою знахідкою для дитячого свята, та й на будь-якому застілля зробить «фурор». Отже, запасаємося продуктами і готуємо торт «Трухлявий пень» - покроковий рецепт з фото допоможе нам в цьому.
Торти |
Переглядів: 1494 |
Дата: 16.04.2018
|
|
 Для дитячого свята готуємо симпатичну і дуже апетитну випічку у вигляді їжачка. Для формування торта можна застосувати шоколадний бісквіт і класичний масляний крем з додаванням згущеного молока, а в якості оформлення візьмемо свіжі або коктейльні ягоди, печиво «Грибочки» і будь-які вафельні прикраси.
Оформлення цієї випічки - процес привабливий і цікавий, тому сміливо задіємо малюків, розвиваючи навички кулінарної майстерності. Торт «Їжачок» з бісквіту обов'язково порадує діточок не тільки зовнішнім виглядом, але і чудовим смаком. А творча робота захопить і подарує дорогоцінні хвилини радості і родинного єднання.
Торти |
Переглядів: 1490 |
Дата: 17.04.2018
|
|
|