Домашня кухня
Салат «Нептун» з морепродуктами |
Картопляна запіканка з грибами |
Булочки Сіннабон |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Стіжки з фаршу в духовці
На час забуваємо про смаження котлет на сковороді з великою кількістю масла - готуємо не менше смачні, ароматні і ситні стіжки з фаршу в духовці. Плюс рецепта і в тому, що ці м'ясні вироби не мають строгого складу - за бажанням зробити їх можна з грибами, помідорами, зеленню і т.д. Результат в будь-якому випадку виходить відмінним!
В даному рецепті як добавки візьмемо варені яйця, смажену цибулю і терту картоплю. Доповнимо все це апетитне «асорті» сиром, який швидко розплавиться в духовці і покриє стіжки «спокусливою», злегка рум'яною скоринкою. Буде соковито, поживно і смачно!
Інгредієнти у розрахунку на 2-3 порції:
- фарш (свинина + яловичина) - 300 г;
- яйця - 2 шт .;
- цибулина - 1 шт .;
- картопля - 2 шт .;
- сир - 50-80 г;
- майонез (можна замінити сметаною) - 4-5 ч. ложок;
- рослинне масло (для обсмажування) - близько 50 мл;
- сіль, перець - за смаком.
Стіжки з фаршу рецепт з фото крок за кроком
Як приготувати м'ясні стіжки в духовці
1. Фарш солимо / перчимо, перемішуємо. Ділимо на 6 рівних грудочок, Придавлюємо у вигляді круглих коржів. Викладаємо м'ясні заготовки на застелений пергаментом деко.
2. З великої цибулини знімаємо лушпиння. Рубаємо цибулю дрібними кубиками і завантажуємо на сковороду з вже прогрітим маслом. Помішуючи, пасеруємо до легкої золотистої на малому вогні. Стежимо, щоб цибуля не потемнів і не підгорів.
3. Розподіляємо обсмажену лушпиння нарізку по м'ясним коржикам.
4. Відварюємо 2 яйця круто. Охолоджуємо, очищаємо і нарізаємо дрібно. Перемішуємо з 1-2 ч. Ложками майонезу, при бажанні злегка солимо.
5. Розкладаємо яєчну начинку на м'ясні заготовки.
6. Сирі бульби картоплі очищаємо, натираємо і відразу викладаємо на шар яєць. Заздалегідь терти картопля не потрібно, інакше він може потемніти і втратити апетитний вигляд, поки готуються інші інгредієнти.
7. Злегка поливаємо картопляний шар майонезом, посипаємо сіллю.
8. Трьом крупною стружкою сир і рясно покриваємо картопля. Відправляємо стіжки в прогріту до того часу духовку. Зверху деко нічим не накриваємо. Запікаємо м'ясні вироби приблизно 30-40 хвилин при 180 градусах.
9. Так як стіжки вже поєднують в собі і м'ясо, і картопля, найкраще їх подавати в супроводі овочів. Відмінно підійде брокколі, стручкова квасоля, рагу і т.д.
Стіжки з фаршу в духовці готові! Смачного!
|
Категорія: Страви з м'яса | Додав: 26.03.2018
|
Переглядів: 1266
| Рейтинг: 0.0/0 |
|