Четвер
25.04.2024
19:48
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
/_pu/2/47206255.jpg
Приготування ролів в домашніх умовах
/_pu/4/48076875.jpg
Стромболі (піца-рулет)
/_pu/4/57200520.jpg
Профітролі з заварним кремом
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Страви з м'яса


Стіжки з фаршу в духовці

На час забуваємо про смаження котлет на сковороді з великою кількістю масла - готуємо не менше смачні, ароматні і ситні стіжки з фаршу в духовці. Плюс рецепта і в тому, що ці м'ясні вироби не мають строгого складу - за бажанням зробити їх можна з грибами, помідорами, зеленню і т.д. Результат в будь-якому випадку виходить відмінним!

В даному рецепті як добавки візьмемо варені яйця, смажену цибулю і терту картоплю. Доповнимо все це апетитне «асорті» сиром, який швидко розплавиться в духовці і покриє стіжки «спокусливою», злегка рум'яною скоринкою. Буде соковито, поживно і смачно!

Інгредієнти у розрахунку на 2-3 порції:
  • фарш (свинина + яловичина) - 300 г;
  • яйця - 2 шт .;
  • цибулина - 1 шт .;
  • картопля - 2 шт .;
  • сир - 50-80 г;
  • майонез (можна замінити сметаною) - 4-5 ч. ложок;
  • рослинне масло (для обсмажування) - близько 50 мл;
  • сіль, перець - за смаком.

Стіжки з фаршу рецепт з фото крок за кроком

Як приготувати м'ясні стіжки в духовці


1. Фарш солимо / перчимо, перемішуємо. Ділимо на 6 рівних грудочок, Придавлюємо у вигляді круглих коржів. Викладаємо м'ясні заготовки на застелений пергаментом деко.
 

2. З великої цибулини знімаємо лушпиння. Рубаємо цибулю дрібними кубиками і завантажуємо на сковороду з вже прогрітим маслом. Помішуючи, пасеруємо до легкої золотистої на малому вогні. Стежимо, щоб цибуля не потемнів і не підгорів.
 

3. Розподіляємо обсмажену лушпиння нарізку по м'ясним коржикам. 
 

4. Відварюємо 2 яйця круто. Охолоджуємо, очищаємо і нарізаємо дрібно. Перемішуємо з 1-2 ч. Ложками майонезу, при бажанні злегка солимо. 
 

5. Розкладаємо яєчну начинку на м'ясні заготовки. 
 

6. Сирі бульби картоплі очищаємо, натираємо і відразу викладаємо на шар яєць. Заздалегідь терти картопля не потрібно, інакше він може потемніти і втратити апетитний вигляд, поки готуються інші інгредієнти. 
 

7. Злегка поливаємо картопляний шар майонезом, посипаємо сіллю. 
 

8. Трьом крупною стружкою сир і рясно покриваємо картопля. Відправляємо стіжки в прогріту до того часу духовку. Зверху деко нічим не накриваємо. Запікаємо м'ясні вироби приблизно 30-40 хвилин при 180 градусах. 
 

9. Так як стіжки вже поєднують в собі і м'ясо, і картопля, найкраще їх подавати в супроводі овочів. Відмінно підійде брокколі, стручкова квасоля, рагу і т.д.
 

Стіжки з фаршу в духовці готові! Смачного!



Категорія: Страви з м'яса | Додав: 26.03.2018
Переглядів: 1156 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024