П`ятниця
29.03.2024
14:21
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
/_pu/1/54847458.jpg
Смажений судак на сковороді
/_pu/2/02485960.jpg
Вишневий соус до м'яса
/_pu/0/44904211.jpg
Юшка по-фінськи з вершками
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Торти


Торт «Карпатка»

Польський торт «Карпатка», що з'єднує тонкі коржі на основі заварного тіста і ніжну молочну прошарок, - чудовий десерт для гостинного чаювання, урочистих подій або скромних посиденьок в колі сім'ї. Вдале поєднання солодкого, що огортає крему і прісної борошняної частини утворює приємне і не нудотне кондитерський виріб, яке напевно припаде до вподоби ласунам різного віку.

Заварне тісто готується стандартним чином, як і при формуванні відомих кожному еклерів, французьких профитролей, популярного торта «Дамські пальчики». Тим, хто вже мав справу хоча б з одним з перерахованих вище десертів, виготовлення «Карпатки» здасться вкрай простим. А початківцям кулінарам, ще не знайомим із заварним тестом, рекомендуємо практикуватися і відточувати навички саме на цьому рецепті. Не дарма торт «Карпатка» часто називають великим або «ледачим» еклерів - смак дуже схожий, а приготування набагато простіше, так як випікається борошняна основа одним коржем.
 
Складові:

Для тесту:
  • вершкове масло - 100 г;
  • борошно - 150 г;
  • сіль - пучку;
  • вода - 250 мл;
  • яйця - 5 шт.

Для крему:
  • молоко - 500 мл;
  • цукор - 170 г;
  • ванільний цукор - 10 г;
  • борошно - 50 г;
  • сіль - пучку;
  • картопляний крохмаль - 25 г;
  • вершкове масло - 200 г.

Для оформлення:
  • цукрова пудра - 1-2 ст. ложки.


Торт «Карпатка» рецепт з фото крок за кроком

Як приготувати тісто для заварного торта «Карпатка»

Насамперед відміряє і просіваємо через дрібне сито 150 г борошна. Працювати з тестом будемо швидко, тому все необхідне відразу повинно бути напоготові. 
 

Далі в каструлю з товстим дном наливаємо воду, кидаємо дрібку солі. Додаємо масло, нарізане кубиками. Розміщуємо на невеликий вогонь. 
 

Коли масляні фрагменти повністю розчиняться, а рідина закипить, всипаємо всю муку. Знімаємо з вогню і без зволікання, не втрачаючи ні хвилини, дуже швидко вимішуємо масу. Як тільки олійно-борошняна суміш перетвориться в єдиний склад, повертаємо каструлю на плиту.
 

Продовжуємо активно перемішувати тісто 1-2 хвилини, встановивши мінімальний вогонь. Необхідно отримати пластичну масу, легко відстає від дна / стінок каструлі. Прибравши з вогню, викладаємо тісто в чистий посуд, остуджують. 
 

До вже остигнула борошняної масі по одному вбиваємо яйця, кожен раз ретельно розмішуючи тісто.
 

Добиваємося отримання однорідного гладкого складу. Тісто буде блискучим, в'язким і тягучим. 
 

Вистилаємо пергаментним папером великий лист, розміром приблизно 36х32 см (не менше!) - шар тесту не повинен вийти товстим. Якщо не знайшлося великого дека, ділимо борошняну масу навпіл і випікаємо в два заходи. Максимально разравниваем заварне тісто, щоб корж пропікся рівномірно.
 

Відправляємо деко в розпечену до 200 градусів духовку приблизно на 30-40 хвилин. Корж повинен піднятися горбками і добре зарум'яниться. 
 

Повністю остудивши, розрізаємо спечений корж на дві рівні частини. 
 

Крем для заварного торта «Карпатка»

В об'ємній жаростійкої ємності з'єднуємо всі сухі компоненти - борошно, крохмаль, сіль, ванільний і простий цукор. Перемішуємо. 
 

Довівши до кипіння і знявши з вогню, потроху додаємо до сухих інгредієнтів гаряче молоко (приблизно половину порції). Дуже ретельно розмішуємо, не залишаючи грудочок.
 

Отриману суміш переливаємо до залишків молока, повертаємо на плиту. Варимо крем на невеликому вогні, старанно і безперервно перемішуючи. Як тільки маса загусне, знімаємо з плити і охолоджуємо. 
 

Розм'якшене вершкове масло збиваємо до пишності. 
 

Маленькими порціями вводимо повністю остигнула молочну масу, продовжуючи працювати міксером. Отримуємо густий пишний крем, який добре тримає форму і не розтікається. 
 

Збираємо торт. На відповідне блюдо спочатку викладаємо одну частину коржа. Наносимо весь крем, намагаючись розподілити його максимально рівномірно.
 

Слідом накриваємо кремову прошарок другою частиною коржа, злегка придавлюємо. Обсипає торт просіяного цукровою пудрою.
 

Перед дегустацією прибираємо виріб мінімум на 4 години в холодильник, щоб шар крему «зміцнів», а сам торт добре тримав форму при нарізанні. Готовий десерт ділимо порційними шматочками і подаємо.
 

Заварний торт «Карпатка» готовий! Приємного чаювання!



Категорія: Торти | Додав: 19.04.2018
Переглядів: 1260 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024