Домашня кухня
Новорічні капкейкі «Ялинки» |
Сирні кекси в силіконових формочках |
Закрита піца кальцоне |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Шоколадний торт «Різдвяне поліно»
Різдво може відзначатися зовсім по-різному. У кожного народу свої звичаї, а також і свої традиційні страви. Так, наприклад, в Америці до різдвяних свят готують імбирне печиво у вигляді смішних чоловічків, а у Франції - шоколадний торт «Різдвяне поліно».
Сьогодні ми розглянемо процес приготування французької святкової випічки. Для основи торта зробимо бісквітне тісто, а для начинки - ароматний цитрусовий крем.
Складові:
Для тесту:
- борошно - 100 г;
- яйця - 4 шт .;
- цукор - 120 г;
- какао-порошок - 2 ст. ложки;
- ванільний цукор - 10 г;
- розпушувач тесту - 1/3 ч. ложки.
Для просочення:
- цукор - 50 г;
- питна вода - 50 мл.
Для крему:
- лимон - 1 шт .;
- апельсини - 2-3 шт .;
- цукор - 180 г;
- яйця - 2 шт .;
- вершкове масло - 150 г;
- картопляний крохмаль - 30 г.
Для глазурі:
- темний шоколад - 150 г;
- вершкове масло - 50 г.
Торт «Різдвяне поліно» рецепт
Як зробити тісто для шоколадного поліна
1. Починаємо з тіста для шоколадного коржа. Яйця збиваємо, підсипаючи цукровий пісок і ванільний цукор. Працюємо міксером не менше 10 хвилин, добиваємося помітного збільшення обсягу яєчної маси і побіління.
2. В окремій ємності змішуємо борошно з какао-порошком і розпушувачем. Просіявши, частинами додаємо суміш сухих інгредієнтів до яєць. Дбайливо перемішуємо знизу вгору, доводячи тісто до максимально однорідної консистенції і рівномірного фарбування в шоколадний колір.
3. Виливаємо в'язку суміш на деко, застелений пергаментом. Відправляємо заготовку в розпечену духову піч і випікаємо близько 10-15 хвилин. Оптимальна температура - 200 градусів. Важливо не пересушити корж, інакше при згортанні він може ламатися!
Як зробити крем для шоколадного поліна
4. Тим часом займемося кремом. Цедру лимона і одного апельсина натираємо на крупній тертці (білий гіркий шар не чіпаємо). Далі вичавлюємо з цитрусових плодів сік, наприклад, використовуючи ручну соковижималку. Нам необхідно отримати 250 мл свіжовичавленого соку. Якщо двох апельсинів і одного лимона для цього виявилося недостатньо, порцію цитрусових необхідно збільшити.
5. Змішуємо отриманий сік з цедрою, додаємо яйця. Ретельно перемішуємо суміш, а потім залишаємо на 10-15 хвилин, дозволяючи соку насититися ароматом цедри.
6. Проціджуємо рідину в каструлю через дрібне сито (цедра нам більше не знадобиться - її ми використовували тільки для ароматизації). Додаємо в каструлю цукор, крохмаль, енергійно перемішуємо, а потім поміщаємо сік на помірний вогонь.
7. Доводимо крем майже до кипіння, а потім зменшуємо вогонь до мінімуму. Варимо, помішуючи, до значного загустіння маси. Не можна допускати активного кипіння маси, інакше можна отримати неприємний «сюрприз» у вигляді згорнулися яєць! Готовий крем, знявши з вогню, охолоджуємо.
8. Розм'якшене масло збиваємо міксером. Поступово додаємо апельсиновий крем, не припиняючи збивати масу. У підсумку отримуємо однорідний крем, який ми будемо використовувати для начинки.
Як зробити різдвяний торт-рулет
9. Свіжоспечений шоколадний корж викладаємо на кухонний рушник, видаливши пергамент. Поки бісквіт не встиг охолонути, акуратно згортаємо його в рулет за допомогою рушника і залишаємо до повного охолодження. Для просочення цукор заливаємо окропом, перемішуємо і охолоджуємо. Остиглий рулет розгортаємо, рясно просочуємо солодким сиропом.
10. Промащуємо корж цитрусовим кремом. Знову звертаємо в рулет (на цей раз без рушники). На поверхні бісквіта можуть з'явитися дрібні тріщини, але в цьому немає нічого страшного, адже в підсумку все буде заховано під глазур'ю! Прибираємо рулет в холодильник на 2-3 години для закріплення форми. Через зазначений час дістаємо наше майже готове кулінарний виріб. Для імітації гілок відрізаємо від рулету два невеликих шматка, прикладаємо їх з боків.
11. Готуємо глазур. Шоколадну плитку розламуємо на дрібні шматочки, додаємо масло.
12. Розтоплюємо суміш до однорідного стану на «водяній бані».
13. Покриваємо бісквітний рулет шоколадною масою, розрівнюючи глазур кулінарної лопаткою. Виделкою «малюємо» візерунок, намагаючись зробити подобу кори дерева.
14. Оформляємо «поліно» будь-яким способом. Можна використовувати журавлину, горіхи, вафельні прикраси, цукрову пудру і багато іншого. Головне тут - відповідність різдвяній тематиці. Готовий торт-рулет прибираємо на ніч у холодильник. Подаємо до святкового столу з чаєм / кавою.
Приємного вам чаювання і щасливого Різдва!
|
Категорія: Торти | Додав: 16.04.2018
|
Переглядів: 1398
| Рейтинг: 0.0/0 |
|