Середа
24.04.2024
14:54
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Чай і кава
Коктейлі та лимонади
Пошук рецепта
/_pu/2/28997983.jpg
Пиріг «Зебра» на кефірі
/_pu/2/66747967.jpg
Соус тартар класичний (на жовтках)
/_pu/3/60400869.jpg
Сирний чізкейк з вишнею
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Напої » Коктейлі та лимонади


Смузі з полуницею і бананом

Смачний, ароматний і живильний смузі з полуницею і бананом готується моментально. Ніжний, густий, кремовий по консистенції коктейль формується всього з двох основних компонентів, розтертих блендером в єдину суміш. Насичена ягідно-фруктова маса розбавляється невеликою порцією кефіру, як натурального підсолоджувача застосовується рідкий мед. Виходить дуже вдалий мікс - освіжаючий, з помірною кислинкою і яскравим «літнім» смаком!

Для смузі бажано використовувати стиглу свіжу ягоду - заморожена полуниця втрачає властивий їй аромат і не така гарна в напої. Кефір за бажанням можна замінити натуральним йогуртом, для більш рідкого і солодкого варіанти - молоком, а ось банан в рецепті обов'язковий. Хоч його нейтральний смак і поступається виразному ягідному, але в'язкий тропічний плід створює необхідну для смузі текстуру і додає природну солодкість.
 
Інгредієнти у розрахунку на 2 порції:
  • полуниця - 200 г;
  • банан - 1 шт .;
  • кефір - 100 мл;
  • рідкий мед - 1-2 ч. ложки.


Смузі з полуницею і бананом рецепт з фото

Як зробити полуничний смузі

Полуницю промиваємо і уважно перебираємо - стежимо, щоб у напій не потрапили зіпсовані, непридатні до вживання екземпляри. Зриваємо все зелені «хвостики», а потім опускаємо ягоду в стакан блендера. 
 

Перетворюємо в полуничне пюре, застосовуючи занурювальну насадку (або використовуємо стаціонарний блендер). 
 

Стиглий банан очищаємо від шкірки, ріжемо ножем або розриваємо вручну на невеликі шматочки, завантажуємо до ягоді.
 

Слідом вливаємо кефір, доводимо напій до максимально можливої ​​однорідності. Дивимося, щоб в загальній масі не залишилося великих шматочків ягід або банана - смузі повинен мати рівну текстуру. Пробуємо, додаємо рідкий мед за смаком і ще раз пробиваємо блендером. Якщо ягоди попалися насичено-солодкі, порцію меду можна скоротити або не додавати його зовсім. 
 

Розливаємо смузі з полуницею і бананом по двом келихах і відразу ж подаємо. 
 

Смачного!



Категорія: Коктейлі та лимонади | Додав: 02.06.2018
Переглядів: 1207 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024