Середа
23.05.2018
21:16
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Пироги
Торти
Тістечка
Кекси і маффіни
Піца
Пиріжки і булочки
Печиво
Млинці та оладки
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Випічка » Торти

Торт «Дамські пальчики»

Хочемо поділитися з вами докладним покроковим рецептом з фото торта «Дамські пальчики». В даному випадку для формування десерту застосовуються не коржі, а маленькі заварні булочки, приготовані за технологією всім відомих еклерів.

Тестяние заготовки викладаються шарами, промазиваются вершково-сметанним кремом і в завершенні процесу оформляються шоколадною глазур'ю. У підсумку виходить чудовий «повітряний» торт з найніжнішим смаком!
 
Складові:

Для тесту:
  • вершкове масло - 150 г;
  • сіль - ¼ ч. ложки;
  • борошно - 220 г;
  • питна вода - 350 мл;
  • яйця - 5-6 шт.

Для крему:
  • сметана 20% - 700 г;
  • вершки 33-35% - 350 мл;
  • цукор - 260 г.

Для оформлення:
  • темний шоколад - 40 г;
  • вершкове масло - 20 г.


Торт «Дамські пальчики» покроковий рецепт з фото в домашніх умовах

Як зробити заварне тісто для торта «Дамські пальчики»

Насамперед відміряє і просіюємо необхідну порцію борошна - вона повинна бути відразу під рукою, так як готувати заварне тісто потрібно дуже швидко. 
 

Тепер приступаємо до процесу - вершкове масло нарізаємо довільно і поміщаємо в каструлю. Кидаємо сіль, вливаємо питну воду і поміщаємо суміш на середній вогонь. Помішуючи, добиваємося повного розчинення масла. 
 

Як тільки рідина почне закипати, знімаємо каструлю з вогню і негайно всипаємо в масляну суміш відразу всю норму підготовленої раніше борошна. Не зволікаючи ні хвилини, починаємо активно перемішувати масу. Працювати потрібно швидко - борошно обов'язково повинна розчинитися в сильно гарячої рідини! Як тільки олійно-борошняна суміш перетворитися в єдиний ком, повертаємо каструлю на плиту. 
 

Продовжуємо інтенсивно перемішувати масу при мінімальному вогні протягом 1-2 хвилин. В результаті заварне тісто повинно вийти пластичним і легко відділятися від дна і стінок каструлі. Перекладаємо готову борошняну масу в чисту миску, охолоджуємо до ледве теплого стану. 
 

У подост тісто по одному втручаємося яйця. Наступне яйце вводимо тільки після того, як попереднє повністю вбереться. Уважно дивимося на консистенцію тіста - нам необхідно отримати м'яку, однорідну, не сильно густу, але і не дуже рідку текстуру. Щільне тісто може не піднятися в духовці, а надмірно рідке буде розтікатися і погано тримати форму, тому не поспішаємо додавати відразу всі 5 або 6 яєць - їх може знадобитися і менше (все залежить від якості борошна і розміру застосовуваних яєць). 
 

Щоб перевірити готовність, ложкою набираємо порцію борошняної маси - тісто правильної консистенції буде неквапливо і тягуче сповзати густий стрічкою. 
 

Розміщуємо тісто в кондитерки пакет і відкидають на деко, застелений пергаментом, смужки довжиною 5-6 см. 
 

Випікаємо заготовки для торта «Дамські пальчики» 20-25 хвилин в заздалегідь прогрітій до 220 градусів духовці. Протягом цього часу тісто має піднятися і зарум'яниться. Потім знижуємо температуру до 160-170 градусів і витримуємо заготовки ще хвилин 10, щоб вони встигли «підсохнути» всередині.
 

Як зробити крем для торта «Дамські пальчики»

Відміряємо 250 мл холодних вершків, вливаємо в глибоку ємність. Додаємо 190 г цукру і збиваємо суміш до загустіння.
 

Додаємо до вершкової масі 500 г сметани. Злегка збиваємо (до отримання однорідної крему). 
 

Як зробити торт "Дамські пальчики"

Для формування торта «Дамські пальчики» нам буде потрібно роз'ємна форма діаметром 26-28 см (не менше!). На дно викладаємо 5-6 ст. ложок крему, розмазує рівномірно. На кремову прошарок щільно викладаємо наші заготовки «пальчики». Якщо з'являються вільні отвори, рвемо тестяние палички на відповідні за розміром шматочки і закриваємо ними утворилися проміжки. 
 

Наносимо шар крему і викладаємо наступний ряд «пальчиків». Таким чином формуємо весь торт.
 

Останній ряд тестяних заготовок накриваємо великою плоскою тарілкою або кухонною дошкою, зверху розміщуємо гніт (це може бути каструля, наповнена водою або будь-який важкий предмет). У такому вигляді прибираємо торт "Дамські пальчики" на ніч (або мінімум на 6-7 годин) в холодильник.
 

Вранці видаляємо вантаж і знімаємо бортик форми, перевертаємо торт на велику тарілку.
 

З решти продуктів робимо крем і заливаємо поверхню і боки десерту. Шоколад з маслом топимо на «водяній бані», поливаємо на торт за допомогою корнетика. Прибираємо десерт на полицю холодильника приблизно на 1-2 години. 
 

Як тільки новий шар крему застигне, можна подавати торт "Дамські пальчики» до столу! 
 

Приємного чаювання!





Категорія: Торти | Додав: 18.04.2018
Переглядів: 37 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2018