Домашня кухня
Суп гуляш по-угорськи |
Чорничний чізкейк |
Яйця Бенедикт під соусом Голландез |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Свинина по-степовому
Свинина по-степовому - ситне м'ясне блюдо, яке представляє собою запечені відбивні в картопляному клярі. Зараз складно точно визначити, звідки з'явилася така цікава назва - малоймовірно, що ці відбивні мали колись відношення до степу або кочового способу життя. Але виявити істину і дізнатися історію виникнення рецепта, на жаль, уже навряд чи вдасться. Головне, що м'ясо в картопляної оболонці виходить дуже смачним і звернути на нього увагу варто неодмінно!
За рецептом м'ясні заготовки покриваються «шубкою» з тертої картоплі, злегка обсмажують на сковороді, а потім доходять до готовності в духовці. Виходить ароматне і апетитне блюдо, яке навіть не вимагає окремо приготованого гарніру. Доповнити відбивні можна овочевий нарізкою, зеленню або соліннями, і цього буде цілком достатньо. Відмінна ідея як для сімейного обіду, так і для зустрічі гостей!
Складові:
- свинина - 500 г;
- картопля - 500 г;
- цибулина - 1 шт .;
- яйця - 2 шт .;
- борошно - 30 г;
- часник - 2 зубці;
- сметана або майонез - 150-200 г;
- рослинне масло (для смаження) - близько 30 мл;
- сіль, перець - за смаком.
Свинина по-степовому рецепт з фото крок за кроком
Як готувати свинячі відбивні в картопляному клярі
1. Свинину промиваємо, обтирає серветкою або просто просушуємо на дошці. Видаливши можливі жирові прошарки, плівку, нарізаємо м'ясо порційними пластами приблизно однакового розміру (товщиною не більше 1 см). Обернувши харчовою плівкою, відбиваємо м'ясні заготовки з двох сторін. Плівка запобіжить розбризкування м'ясних шматочків і дозволить зберегти робоче місце чистим.
2. Солимо відбивні, приправляємо перцем, за бажанням посипаємо сушеними травами або іншими ароматними добавками.
3. Дрібно рубаємо очищену цибулину.
4. Картопля очищаємо, трьом на крупній тертці. Виділилася рідина зливаємо.
5. Завантажуємо до картопляної маси цибулю, додаємо борошно, 2 столові ложки сметани або майонезу, вбиваємо яйця і вичавлюємо через прес зубці часнику. Солимо, перчимо суміш і ретельно розмішуємо.
6. Кожну відбивну покриваємо картопляним кляром - кладемо м'ясо на долоню, розподіляємо зверху трохи картопляної стружки, розрівнюємо. Те ж саме робимо і з другою стороною. В результаті відбивні повинні бути повністю закутаний картопляною масою.
7. Сформовані напівфабрикати відразу викладаємо на сковороду з прогрітим маслом. Тримаємо на середньому вогні.
8. Як тільки картопляна оболонка «схопиться» і помітно підсмажиться знизу, перевертаємо свинину. Обсмажуємо другу сторону.
9. Напівготову свинину по-степовому розкладаємо всередині жароміцної форми. Для більшої соковитості зверху змащуємо відбивні сметаною або майонезом. Відправляємо в заздалегідь розпечену духовку приблизно на 20 хвилин. Доводимо м'ясо до готовності при температурі 180 градусів.
10. Готову свинину по-степовому можна подавати як в гарячому вигляді, так і охолодженої. Доповнюємо ситне блюдо свіжими або солоними овочами, легкими салатами і т.д.
Свинячі відбивні в картопляному клярі готові! Смачного!
|
Категорія: Страви з м'яса | Додав: 26.03.2018
|
Переглядів: 615
| Рейтинг: 0.0/0 |
|