Домашня кухня
Пиріг з вареним згущеним молоком і волоськими горіхами |
Салат «Будапештський» |
Салат з руколою, чері та моцарелою |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Бісквітний торт з маскарпоне і вишнею
Сьогодні пропонуємо детальний рецепт торта з маскарпоне і вишнею, який підійде як для недільного чаювання в колі сім'ї, так і для урочистої події. Наш десерт буде складатися з трьох шарів: тонкого бісквітного коржа, соковитої ягоди і світлого ніжного крему з шоколадною крихтою.
Приємна вишнева кислинка вдало розбавляє солодкість торта, завдяки чому випічка виходить приємною і зовсім не нудотно. Триколірний в розрізі торт з маскарпоне і вишнею виглядає ефектно навіть без всякого помпезного декору, радує смаком і справляється з роллю святкового десертного страви!
Складові:
Для бісквіта:
- яйця - 3 шт .;
- борошно - 150 г;
- цукор - 150 г.
Для крему:
- сир маскарпоне - 250 г;
- цукор - 150 г;
- вершки (від 33%) - 250 мл.
Для просочення:
- вода - 60 мл;
- цукор - 70 г;
- коньяк - 1 ст. ложка.
Для начинки:
- вишня заморожена (без кісточок) - близько 500 г.
Для декору:
- темний шоколад - 40-50 г.
Торт з маскарпоне і вишнею рецепт з фото
Як спекти бісквіт для торта з маскарпоне і вишнею
1. Всі яйця відразу (без поділу на білки і жовтки) засипаємо цукром. Збиваємо міксером до повного розчинення цукрового піску і збільшення обсягу маси в 2-3 рази (для цього буде потрібно близько 5 хвилин).
2. Додаємо просіяне борошно. Енергійно перемішуємо або знову збиваємо міксером до однорідності, не залишаючи борошняних грудок. На цьому просте бісквітне тісто готове!
3. Роз'ємну форму діаметром 26 см промазуємо шматочком вершкового масла, після чого наповнюємо вузькому тестом.
4. Відправляємо в розпечену духовку і випікаємо при температурі 180 градусів 20-25 хвилин. Готовність перевіряємо сухий зубочисткою: якщо на ній не залишається вологих крихт, бісквіт готовий! Остужаем корж, не витягуючи з форми.
5. Для просочення цукор заливаємо водою і, помішуючи, доводимо на слабкому вогні до кипіння і розчинення цукрових крупинок. Підготовлений сироп охолоджуємо і змішуємо з коньяком (алкоголь в десерті відчуватися не буде, але додасть випічці додатковий приємний аромат). За допомогою столової ложки рівномірно поливаємо корж солодкої просоченням.
6. Заморожену вишню витримуємо при кімнатній температурі 30-40 хвилин і викладаємо на корж рівним шаром. До кінця розморожувати ягоду немає необхідності: вона відтане вже в торті і дасть бісквіту додаткову просочення.
Як зробити крем для торта з маскарпоне і вишнею
7. Холодні вершки збиваємо з цукром до загусання. Починаємо з мінімальної швидкості, поступово збільшуючи темп оборотів. Важливо не перестаратися з процесом збивання, інакше молочні вершки можуть розділитися на масло і рідку сироватку!
8. Слідом викладаємо маскарпоне (якщо у вас залишиться зайва порція цього сиру, спробуйте приготувати популярний десерт тірамісу ). Перемішуємо ложкою або збиваємо на найнижчій швидкості ще буквально 5-10 секунд, домагаючись з'єднання компонентів і отримання однорідного складу.
9. Викладаємо крем з маскарпоне поверх ягідного шару.
10. Розподіляємо по всій поверхні.
11. Шоколад натираємо на дрібній тертці і рясно обсипає торт. Прибираємо десерт на полицю холодильника мінімум на 3 години.
12. Потім знімаємо роз'ємний борт, нарізаємо випічку порційними сегментами і подаємо.
Смачний і простий торт з маскарпоне і вишнею готовий! Приємного чаювання!
|
Категорія: Торти | Додав: 17.04.2018
|
Переглядів: 1302
| Рейтинг: 0.0/0 |
|