Неділя
21.07.2019
10:08
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Страви з м'яса


Ледачі голубці в духовці

В якості альтернативи класичним голубців пропонуємо приготувати ледачі. Склад у страви майже такий же як і в традиційному варіанті, але спосіб приготування набагато легше. В даному випадку фарш не загортається в капустяне листя, а відразу перемішується з відвареної нашаткованої капустою і іншими інгредієнтами. З отриманої маси формуються котлети, які запікаються в томатно-сметанному соусі. Блюдо виходить ароматним, соковитим і нітрохи не поступається класичному аналогу.

У ледачих голубців в духовці є ще одна вагома перевага в порівнянні з традиційними. Справа в тому, що багато дітей не люблять тушковані капустяне листя - розкривають їх і з'їдають тільки м'ясну начинку. Тут нічого розгортати не доведеться - капуста порізана невеликими шматочками і в складі котлет вона практично непомітна, що цілком задовольняє «маленьких капризуль».

Складові:
  • фарш (свинина + яловичина) - 500 г;
  • рис - 60 г;
  • капуста - 400 г;
  • цибуля ріпчаста - 1 головка;
  • кріп - 3-4 гілочки;
  • сіль, перець - за смаком;
  • борошно (для панірування) - 4-5 ст. ложок;
  • рослинне масло - 30-50 мл.

Для соусу:
  • сметана - 200 г;
  • томатна паста - 5 ст. ложок;
  • сіль за смаком.

Ледачі голубці рецепт з фото крок за кроком в домашніх умовах

1. Рис відварюємо майже до готовності. Для цього рисову крупу промиваємо, заливаємо холодною водою (рідини має виявитися на 1-2 пальці вище рівня рису). Після закипання варимо на мінімальному вогні близько 15 хвилин. 
 

2. У просторій ємності з'єднуємо фарш, нарізану дрібно цибулину, рис і порубаний кріп.
 

3. Капусту шаткуємо соломкою або нарізаємо невеликими квадратними шматочками. 
 

4. Завантажуємо нарізку в киплячу воду. Варимо на середньому вогні до розм'якшення. Час варіння дуже сильно варіюється в залежності від віку і соковитості капусти, тому кращий спосіб визначити готовність - спробувати шматочок на м'якість.
 

5. Відкидаємо капусту на друшляк, охолодити, а потім віджимають руками. Капустяний відвар зберігаємо - він стане в нагоді для соусу. 
 

6. Віджату капусту додаємо до фаршу. Солимо, перчимо, вимішуємо до однорідного розподілу всіх компонентів. 
 

Як приготувати ліниві голубці в духовці

7. Формуємо 10-12 довгастих заготовок. По черзі занурюємо кожну в борошно, паніруємо з усіх боків. Борошняна оболонка скріпить форму і не дозволить ледачим голубців розвалитися при подальшому приготуванні. 
 

8. Прогріваємо сковороду з маслом, обсмажуємо наші котлетки з двох сторін до легкої рум'яної скоринки. 
 

9. Знявши зі сковороди, перекладаємо ліниві голубці у жароміцних форму. 
 

10. Для соусу з'єднуємо сметану і консервовану пасту, розбавляємо двома склянками капустяного відвару. Перемішуємо, солимо за смаком і заливаємо голубці. 
 

11. Запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці. Буде потрібно приблизно 40 хвилин. 
 

12. Подаємо зі сметанно-томатною заливкою, доповнюємо зеленню і будь-яким гарніром на ваш вибір. 
 

Ледачі голубці в духовці готові! Смачного!



Категорія: Страви з м'яса | Додав: 26.03.2018
Переглядів: 100 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019