Домашня кухня
Солянка збірна з ковбасою |
Салат «Різдвяний вінок» |
Азу з індички |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Ледачі голубці в духовці
В якості альтернативи класичним голубців пропонуємо приготувати ледачі. Склад у страви майже такий же як і в традиційному варіанті, але спосіб приготування набагато легше. В даному випадку фарш не загортається в капустяне листя, а відразу перемішується з відвареної нашаткованої капустою і іншими інгредієнтами. З отриманої маси формуються котлети, які запікаються в томатно-сметанному соусі. Блюдо виходить ароматним, соковитим і нітрохи не поступається класичному аналогу.
У ледачих голубців в духовці є ще одна вагома перевага в порівнянні з традиційними. Справа в тому, що багато дітей не люблять тушковані капустяне листя - розкривають їх і з'їдають тільки м'ясну начинку. Тут нічого розгортати не доведеться - капуста порізана невеликими шматочками і в складі котлет вона практично непомітна, що цілком задовольняє «маленьких капризуль».
Складові:
- фарш (свинина + яловичина) - 500 г;
- рис - 60 г;
- капуста - 400 г;
- цибуля ріпчаста - 1 головка;
- кріп - 3-4 гілочки;
- сіль, перець - за смаком;
- борошно (для панірування) - 4-5 ст. ложок;
- рослинне масло - 30-50 мл.
Для соусу:
- сметана - 200 г;
- томатна паста - 5 ст. ложок;
- сіль за смаком.
Ледачі голубці рецепт з фото крок за кроком в домашніх умовах
1. Рис відварюємо майже до готовності. Для цього рисову крупу промиваємо, заливаємо холодною водою (рідини має виявитися на 1-2 пальці вище рівня рису). Після закипання варимо на мінімальному вогні близько 15 хвилин.
2. У просторій ємності з'єднуємо фарш, нарізану дрібно цибулину, рис і порубаний кріп.
3. Капусту шаткуємо соломкою або нарізаємо невеликими квадратними шматочками.
4. Завантажуємо нарізку в киплячу воду. Варимо на середньому вогні до розм'якшення. Час варіння дуже сильно варіюється в залежності від віку і соковитості капусти, тому кращий спосіб визначити готовність - спробувати шматочок на м'якість.
5. Відкидаємо капусту на друшляк, охолодити, а потім віджимають руками. Капустяний відвар зберігаємо - він стане в нагоді для соусу.
6. Віджату капусту додаємо до фаршу. Солимо, перчимо, вимішуємо до однорідного розподілу всіх компонентів.
Як приготувати ліниві голубці в духовці
7. Формуємо 10-12 довгастих заготовок. По черзі занурюємо кожну в борошно, паніруємо з усіх боків. Борошняна оболонка скріпить форму і не дозволить ледачим голубців розвалитися при подальшому приготуванні.
8. Прогріваємо сковороду з маслом, обсмажуємо наші котлетки з двох сторін до легкої рум'яної скоринки.
9. Знявши зі сковороди, перекладаємо ліниві голубці у жароміцних форму.
10. Для соусу з'єднуємо сметану і консервовану пасту, розбавляємо двома склянками капустяного відвару. Перемішуємо, солимо за смаком і заливаємо голубці.
11. Запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці. Буде потрібно приблизно 40 хвилин.
12. Подаємо зі сметанно-томатною заливкою, доповнюємо зеленню і будь-яким гарніром на ваш вибір.
Ледачі голубці в духовці готові! Смачного!
|
Категорія: Страви з м'яса | Додав: 26.03.2018
|
Переглядів: 914
| Рейтинг: 0.0/0 |
|