Вівторок
26.11.2024
18:57
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
/_pu/3/08894186.jpg
Пісний шоколадний маннік
/_pu/1/47894504.jpg
Яйця Бенедикт під соусом Голландез
/_pu/3/11395264.jpg
Пиріг зі щавлем
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Страви з м'яса


Бефстроганов з яловичини

Бефстроганов з яловичини - популярне домашнє блюдо, яке представляє собою тонкі смужки м'яса в сметанному соусі. Рецепт швидкий, елементарний і доступний! А що ще потрібно для сучасної зайнятої господині ?!

Жарка на сильному вогні і подальше гасіння в сметанному соусі перетворюють яловичину в тане, дивно м'яке і ніжне м'ясне «ласощі». А завдяки великій кількості соусу бефстроганов набуває соковитість і тонкий аромат.

Складові:
  • яловичина (м'якоть без кісточки) - 400 г;
  • сметана - 200 г;
  • томатна паста - 0,5-1 ст. ложка;
  • цибулина - 1 шт .;
  • борошно - 1 ч. ложка з гіркою;
  • рослинне масло - близько 50 мл;
  • зелень петрушки - 3-4 гілочки;
  • сіль, спеції - за смаком.

Бефстроганов рецепт з яловичини з фото

1. Заздалегідь промиту м'якоть яловичини нарізаємо шматками товщиною 5-6 мм. Обертаємо м'ясо харчовою плівкою або поміщаємо в простий поліетиленовий пакет, тонко відбиваємо. 
 

2. Отримані в результаті відбивні нарізаємо вузькими смужками поперек волокон. Розігріваємо простору толстодонную сковороду, додавши 2-3 ложки рослинної олії. Смужки м'яса обсмажуємо невеликими партіями на сильному вогні, щоб яловичина вийшла не пересушеній, а максимально м'якою і соковитою. Готове м'ясо злегка посипаємо сіллю / улюбленими спеціями. 
 

Як зробити сметанний соус для бефстроганова

3. Очищену цибулину шаткуємо тонкими «пір'ям». В окремому сотейнику розігріваємо 2-3 ложки рафінованої олії і викладаємо цибулю на розпечену поверхню. Помішуючи, пасеруємо на повільному вогні. 
 

4. Як тільки цибуля стане м'яким, посипаємо його борошном і енергійно перемішуємо.
 

5. Слідом викладаємо відразу всю норму сметани і консервовану томатну пасту за смаком. Перемішуємо вміст сотейника і доводимо сметанним масу до кипіння. 
 

6. Далі вливаємо приблизно півсклянки води (соус повинен вийти не дуже густим). Варимо на слабкому вогні 3-5 хвилин, не забуваючи помішувати. Доводимо соус до бажаної консистенції, при необхідності підливаючи воду. Солимо, додаємо спеції за смаком. 
 

7. У гарячий сметанний соус завантажуємо смажені шматочки м'яса, перемішуємо. Млоїмо на слабкому вогні до м'якості яловичини. В кінці знімаємо пробу, при необхідності додавши сіль / перець. 
 

8. Подаємо бефстроганов з яловичини укупі з простим гарніром. Доповнення вибираємо на свій розсуд - картопляне пюре, рис, макарони і т.д. При подачі обсипає м'ясо дрібно посіченою петрушкою. 
 

Смачного!



Категорія: Страви з м'яса | Додав: 27.03.2018
Переглядів: 605 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024