Домашня кухня
Суп курячий з вермішеллю |
Брізоль з фаршу |
Класичний шашлик зі свинини з оцтом |
Статистика |
Онлайн всього: 2 Гостей: 2 Користувачів: 0
|
|
У категорії рецептів: 54 Показано рецептів: 21-40 |
Сторінки: « 1 2 3 » |
Сортувати за:
Даті ·
Назві ·
Рейтингу ·
Коментарям ·
Переглядам
М'ясні рулетики з начинкою - прекрасна альтернатива свинячих відбивних і багатьом іншим повсякденним страв з м'яса. Ніжна свинина укупі з простою начинкою в ефектному виконанні - прекрасна можливість порадувати домочадців або здивувати гостей за святковим столом.
Рецепт м'ясних рулетиків привертає величезною кількістю варіацій, адже при бажанні можна експериментувати як з маринадом, так і з наповнювачами. Сьогодні ми вирішили начинити рулетики сиром, часником і свіжою зеленню, а в якості маринаду застосувати звичайний соєвий соус. |
Дуже важко встояти перед спокусою поласувати шматочком запеченого м'яса за цим рецептом! Звичайна свинина, нашпигована добавками, помітно перетворюється в смаку, особливо, якщо вдало підібрати спеції і використовувати хоча б невелику кількість часнику.
В процесі очікування в духовці масивний м'ясної шматок ретельно пропікається, стає м'яким і ніжним з рясною порцією розплавленого сиру і червоними помідорами, додають страві приємну кислинку. М'ясо «Гармошка» в фользі в духовці при малій кількості інгредієнтів і мінімумі зусиль виходить смачним і соковитим, яскраво виглядає на тарілці і відразу викликає апетит! |
М'ясо в кисло-солодкому соусі - страва з мотивів екзотичної азіатської кухні. Звичайно ж, рецепт адаптований під звичні для нас продукти, але, тим не менш, в результаті все виходить поєднуваним і смачно! Яловичина, замаринована в соєвому соусі і тушена з овочами, виходить дуже м'якою, буквально «приховує в роті», а вдалий союз смакових відтінків додає страві пікантності. При бажанні можна варіювати рецептуру під свої переваги, наприклад, додавши свіжий імбир, солодкі ананаси, пекучий перчик і т.д. |
М'ясо по-французьки - всім відоме гаряче блюдо, що складається з шару свинини або яловичини, покритого картоплею і сиром. Оригінальна рецептура, розроблена в Парижі, включала в себе телятину, доповнену картоплею, цибулею, грибами, спеціальним соусом і сиром. Однак з часом склад інгредієнтів спростився, а саме блюдо все частіше стали робити в домашніх умовах, звідки і виникло ще одне найменування - м'ясо по-домашньому.
Зараз можна знайти безліч рецептів, що містять різноманітну інформацію про те, як приготувати м'ясо по-французьки (по-домашньому). Ми зупинимося, мабуть, на найпростішому і поширеному способі. |
Манти - апетитне м'ясне блюдо, за формою і змістом нагадує великі пельмені. Однак замість звичайної варіння в окропі манти традиційно готують на пару в мантоварке. При правильному виготовленні вони виходять неймовірно соковитими, ароматними і смачними. Для отримання великої кількості «соку» в начинку обов'язково додають багато цибулі і невелику порцію води.
Тісто для мантів можна зробити на воді, молоці або кефірі. Ми зупинимося на останньому варіанті. Таке тісто виходить найбільш еластичним, не вимагає від кулінара професійних навичок і максимально «слухняно» в роботі. Отже, запасаємося продуктами і готуємо соковиті домашні манти - покроковий рецепт з фото надасть нам істотну допомогу! |
Сьогодні в нашому меню ситне багатошарове блюдо - мусака по-грецьки з баклажанами, м'ясом і картоплею. Всі компоненти після попередньої підготовки укладаються в форму і тужать в духовці під щільною сумішшю соусу «Бешамель» і сиру, що служить своєрідною кришкою. Завдяки такій герметизації продукти вигідно розкривають і об'єднують свої аромати і смаки, а підсумкове страва виходить насиченим, м'яким і шалено апетитним!
Мусака готується не дуже швидко, але після дегустації всі витрачені зусилля будуть виправдані сповна! Вибираємо для рецепта соковитий, аж ніяк не пісний фарш, м'ясисті помідори і якісний легкоплавкий сир. Якщо не нехтувати рекомендаціями, блюдо вийде смачним і по-справжньому бездоганним! |
Для нас вже давно стали звичними італійські назви, такі як « болоньєзе », «карбонара» і т.д. Ці популярні і дуже смачні страви можна покуштувати в спеціалізованих кафе і ресторанах, а можна самостійно приготувати вдома, дотримуючись простого покрокового опису процесу.
У цій статті розглянемо рецепт пасти карбонара з беконом і вершками. Ситні спагеті, оповиті найніжнішим соусом і просочені часниковим ароматом, виходять бездоганними! Навіть байдужі до всіляких макаронних виробів часто не можуть встояти перед цим чудовим блюдом! |
Сформовані власноруч пельмені завжди смачніше покупних, адже вони готуються з усією теплотою і любов'ю. Їх можна наліпити традиційним способом за рецептом, описаного тут , або спростити процес, застосувавши спеціальне пристосування у вигляді решітки - Пельменниці.
Останньому способу сьогодні ми і віддамо перевагу. Розглянемо докладно як робити пельмені за допомогою пельменниці, значно скоротивши час на ліплення. Тісто на цей раз зробимо на молоці, а в якості начинки задіємо будь м'ясний фарш. |
Печеня в горщиках в духовці - поширене блюдо, яке хоча б раз готувала кожна господиня. Рецепт підкуповує своєю простотою і способом подачі, адже набагато приємніше і цікавіше їсти звичні продукти, подані не в повсякденному посуді, а в витончених глиняних ємностях.
До того ж, класичне поєднання м'яса і картоплі - безпрограшний варіант, який особливо до душі чоловічої статі. Ситно, просто і смачно! Елементарний рецепт, але при цьому виходить приголомшливий результат! |
Здавалося б, що тут складного - приготувати смачний плов з м'ясом, адже і рецептура проста, і продукти цілком доступні! Однак щоб це блюдо вийшло дійсно бездоганним, потрібно не тільки вкласти в нього частинку душі, а й уважно вивчити технологію приготування.
Наш детальний рецепт з покроковими фото допоможе вам зробити смачний розсипчастий плов зі свинини в казані на плиті. Звичайно, в ідеалі для плову краще використовувати баранину, але її не скрізь можна зустріти в продажу, тому пропонуємо доступний і домашній варіант цього популярного страви. |
Аранчіні (в перекладі з італійської «маленькі апельсини») - традиційна страва сицилійської кухні, що представляє собою рисові кульки з начинкою, обвалені в паніровці і обсмажені у великій кількості масла. У процесі приготування до рисових зерен додається невелика кількість куркуми або шафрану, завдяки чому крупа забарвлюється в жовтий або помаранчевий відтінок, а готові вироби стають схожими на цитрусові плоди. Звідси і назва рецепта.
Готують такі кульки з різними наповнювачами. У нашому прикладі аранчіні будуть начинені тушкованим в томатній пасті фаршем і сирним скибочкою. Рис під насиченою обсмаженої скоринкою в поєднанні з м'ясом і розплавленим тягучим сиром - це дуже смачно! |
Свинина в кисло-солодкому соусі по-китайки - соковите, оригінальне і цікаве блюдо. Поза всяким сумнівом, це дуже «зручний» рецепт, адже при виготовленні немає необхідності проявляти терпіння і вправність - все готується досить швидко і не вимагає особливих трудовитрат.
В даному випадку м'ясо доповнюється консервованими ананасами, які досить вдало вписуються в рецептуру і роблять блюдо ще більш екзотичним і «контрастним». Спробувавши раз таке поєднання інгредієнтів, ви обов'язково захочете повторити! Свинина, просочена кисло-солодким соусом, виходить красивою і апетитною, а найголовніше - дуже смачною! |
Свинина по-степовому - ситне м'ясне блюдо, яке представляє собою запечені відбивні в картопляному клярі. Зараз складно точно визначити, звідки з'явилася така цікава назва - малоймовірно, що ці відбивні мали колись відношення до степу або кочового способу життя. Але виявити істину і дізнатися історію виникнення рецепта, на жаль, уже навряд чи вдасться. Головне, що м'ясо в картопляної оболонці виходить дуже смачним і звернути на нього увагу варто неодмінно!
За рецептом м'ясні заготовки покриваються «шубкою» з тертої картоплі, злегка обсмажують на сковороді, а потім доходять до готовності в духовці. Виходить ароматне і апетитне блюдо, яке навіть не вимагає окремо приготованого гарніру. Доповнити відбивні можна овочевий нарізкою, зеленню або соліннями, і цього буде цілком достатньо. Відмінна ідея як для сімейного обіду, так і для зустрічі гостей! |
Щоб приготувати смачні свинячі медальйони, не потрібно особливих хитрувань і складних кулінарних маніпуляцій. Головне завдання - не пересушити м'ясо, зберегти м'якість волокон і підібрати відповідне супровід. Так, в нашому прикладі приготуємо медальйони в беконі і подамо укупі з пікантним гірчичним соусом.
В даному випадку обходимося без попереднього маринування і довгого списку продуктів. Мінімальний набір спецій, свиняча вирізка і бекон - ось і всі складові основного блюда. Оперативно обсмажити м'ясо на сковороді, доведемо до готовності в духовці і отримаємо ідеальний результат! |
Стир Фрай (Stir fry) - метод, при якому продукти обсмажуються в маслі на максимальному вогні. Час на підготовку в такому випадку зведено до мінімуму, що дозволяє зберегти всю соковитість інгредієнтів.
Ми приготуємо по вищеописаному способу м'ясо, доповнивши його грибами, солодким перцем і морквою. Смажена свинина «Стир Фрай» з яскравими овочами, заправлена соєвим соусом з часником, виходить в міру гострої і по-справжньому чудовою! Переконайтеся в цьому самі, випробувавши це чудове блюдо! |
Вечеря за мотивами італійської кухні - це завжди цікаво і дуже смачно! Раніше ми вже розглядали простий рецепт спагетті з м'ясом, коли макаронні вироби готуються одночасно з шматочками свинини в духовий печі. Сьогодні підемо іншою технологією: приготуємо популярний соус Болоньєзе і доповнимо їм відварені спагетті.
Підсумкове блюдо при подачі оформимо зеленим листям базиліка і за бажанням осип пармезаном. Отже, готуємо апетитні і ситні спагеті Болоньєзе. |
На час забуваємо про смаження котлет на сковороді з великою кількістю масла - готуємо не менше смачні, ароматні і ситні стіжки з фаршу в духовці. Плюс рецепта і в тому, що ці м'ясні вироби не мають строгого складу - за бажанням зробити їх можна з грибами, помідорами, зеленню і т.д. Результат в будь-якому випадку виходить відмінним!
В даному рецепті як добавки візьмемо варені яйця, смажену цибулю і терту картоплю. Доповнимо все це апетитне «асорті» сиром, який швидко розплавиться в духовці і покриє стіжки «спокусливою», злегка рум'яною скоринкою. Буде соковито, поживно і смачно! |
Сьогодні готуємо м'ясні тефтелі в духовці. Для підсилення смаку доповнимо блюдо солодкими томатами черрі (або звичайним помідором), соковитою морквиною і за бажанням пекучим перчиком. Готові тефтелі оформимо зеленню, доповнимо тушкованими овочами, гарніром - смачна вечеря для всієї родини забезпечений!
До речі, якщо раптом у вас залишився невитрачений м'ясний фарш, пропонуємо випробувати цікавий і простий рецепт італійської пасти Болоньєзе . |
Коли немає часу на виготовлення делікатесів і вишуканих страв, на допомогу приходять прості і поширені продукти. Так, наприклад, тушкована картопля зі свининою дозволить нагодувати всю сім'ю ситним і смачним вечерею, при цьому не сильно обтяжуючи кулінара.
М'ясо, ловлення в томатному соусі, стає ніжним і тане. А укупі з розм'якшеним картоплею утворює елементарне, знайоме кожному, але при цьому незмінно апетитне і поживну страву! |
В даному рецепті яловичина гаситься самим звичайним чином, без всяких кулінарних хитрощів і особливостей. «Родзинкою» є лише те, що в процесі приготування м'ясні шматочки доповнюються солодкуватим чорносливом, який вдало «вписується» в загальну смакову «композицію» страви і чудово доповнює размягченную яловичину.
При тривалому гасінні м'ясо, незалежно від його жорсткості, пропарюється, насичується приємними ароматами і перетворюється в дивно ніжне ласощі. Яловичина з чорносливом тушкована - відмінна альтернатива традиційному гуляшу і багатьом іншим м'ясних страв. |
|