Домашня кухня
Торт «Дамський каприз» |
Юшка з сьомги |
М'ясні їжачки з рисом в духовці |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
М'ясні їжачки з рисом в духовці
М'ясні їжачки з рисом в духовці або, кажучи простіше, тефтелі - смачне домашнє блюдо для простого обіду в колі сім'ї. Тут немає довгої підготовчої роботи в плані попередньої обжарювання овочів і м'яса, варіння соусу, рису і т.п. Всі дії виконуються швидко, без зайвих маніпуляцій і клопоту. Рецепт стане в нагоді як початківцям господаркам, так і прихильникам мінімальних трудовитрат на кухні.
Від класичних тефтелей їжачки відрізняються способом приготування. В даному випадку рис до фаршу додається сирої. В процесі очікування в духовці крупа набухає і на поверхні м'ясних кульок утворюються стирчать в різні боки рисинки, що нагадують голки їжака.
Складові:
- фарш (свинина + яловичина) - 500 г;
- рис довгозерний - 100 г;
- морква - 1/2 шт .;
- цибуля - 1 головка;
- яйця - 2 шт .;
- сіль, перець - за смаком;
- томатна паста - 1-2 ст. ложки;
- рослинне масло (для змащування форми) - 1-2 ст. ложки.
М'ясні їжачки з рисом рецепт в духовці
1. У просторій ємності з'єднуємо фарш, дрібно порубаний або подрібнений в чаші блендера цибулю, терту моркву.
2. Вбиваємо два яйця і додаємо сухий рис (краще довгозерний і непропаренний - тоді наші їжачки вийдуть найбільш фактурними).
3. Солимо / перчимо і вимішуємо м'ясну масу до рівномірного розподілу компонентів.
4. Формуємо невеликі круглі заготовки - тефтелі. Досить щільно укладаємо в злегка промаслений форму для запікання.
5. Розчиняємо томатну пасту в склянці окропу, додаємо трохи солі. Отриманим соусом заливаємо м'ясні заготовки. Якщо заливки виявилося мало, додаємо в форму окріп, але стежимо, щоб рідина покривала тефтелі в повному обсязі - необхідно, щоб верхівки «колобків» виглядали з підливи. Ефект стирчать «рисинок-голок» виходить якраз на пару, а не в рідкому середовищі.
6. Накривши кришкою або щільно затягнувши фольгою, ставимо напівфабрикат в розігріту до 180 градусів духовку. Запікаємо 30-40 хвилин.
7. Подаємо підпечені тефтелі-їжачки гарячими, доповнивши свіжою зеленню, гарніром.
М'ясні їжачки з рисом в духовці готові! Смачного!
|
Категорія: Страви з м'яса | Додав: 26.03.2018
|
Переглядів: 745
| Рейтинг: 0.0/0 |
|