П`ятниця
26.04.2024
04:18
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
/_pu/3/97609217.jpg
Торт «Дамський каприз»
/_pu/0/64436162.jpg
Юшка з сьомги
/_pu/0/58278233.jpg
М'ясні їжачки з рисом в духовці
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Страви з м'яса


М'ясні їжачки з рисом в духовці

М'ясні їжачки з рисом в духовці або, кажучи простіше, тефтелі - смачне домашнє блюдо для простого обіду в колі сім'ї. Тут немає довгої підготовчої роботи в плані попередньої обжарювання овочів і м'яса, варіння соусу, рису і т.п. Всі дії виконуються швидко, без зайвих маніпуляцій і клопоту. Рецепт стане в нагоді як початківцям господаркам, так і прихильникам мінімальних трудовитрат на кухні.

Від класичних тефтелей їжачки відрізняються способом приготування. В даному випадку рис до фаршу додається сирої. В процесі очікування в духовці крупа набухає і на поверхні м'ясних кульок утворюються стирчать в різні боки рисинки, що нагадують голки їжака.

Складові:
  • фарш (свинина + яловичина) - 500 г;
  • рис довгозерний - 100 г;
  • морква - 1/2 шт .;
  • цибуля - 1 головка;
  • яйця - 2 шт .;
  • сіль, перець - за смаком;
  • томатна паста - 1-2 ст. ложки;
  • рослинне масло (для змащування форми) - 1-2 ст. ложки.

М'ясні їжачки з рисом рецепт в духовці

1. У просторій ємності з'єднуємо фарш, дрібно порубаний або подрібнений в чаші блендера цибулю, терту моркву. 
 

2. Вбиваємо два яйця і додаємо сухий рис (краще довгозерний і непропаренний - тоді наші їжачки вийдуть найбільш фактурними). 
 

3. Солимо / перчимо і вимішуємо м'ясну масу до рівномірного розподілу компонентів. 
 

4. Формуємо невеликі круглі заготовки - тефтелі. Досить щільно укладаємо в злегка промаслений форму для запікання. 
 

5. Розчиняємо томатну пасту в склянці окропу, додаємо трохи солі. Отриманим соусом заливаємо м'ясні заготовки. Якщо заливки виявилося мало, додаємо в форму окріп, але стежимо, щоб рідина покривала тефтелі в повному обсязі - необхідно, щоб верхівки «колобків» виглядали з підливи. Ефект стирчать «рисинок-голок» виходить якраз на пару, а не в рідкому середовищі. 
 

6. Накривши кришкою або щільно затягнувши фольгою, ставимо напівфабрикат в розігріту до 180 градусів духовку. Запікаємо 30-40 хвилин. 
 

7. Подаємо підпечені тефтелі-їжачки гарячими, доповнивши свіжою зеленню, гарніром. 
 

М'ясні їжачки з рисом в духовці готові! Смачного!



Категорія: Страви з м'яса | Додав: 26.03.2018
Переглядів: 745 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024