Домашня кухня
Торт «Мімоза» |
Вишневий соус до м'яса |
Салат Коул слоу |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Картопля-гармошка в духовці
Картопля-гармошка в духовці, нафарширована добавками, виходить дуже ситної, ніжною і смачною, злегка нагадує печену картоплю на вогнищі. Шматочки бекону, визирають назовні з картопляних «кишень», в процесі випічки підсихають і злегка «обугливаются», стаючи хрусткими і крихкими, що створює цікавий контраст на тлі м'якої і пропареної серцевини коренеплоду.
Що стосується начинки, фарширувати картоплю-гармошку можна не тільки беконом - тут відмінно підійде фарш, солоне сало, шинка або пісні варіанти (гриби, помідори, зелень). Так, не виходячи з дому, в будь-який час року організовуємо імпровізований пікнік!
Складові:
- картопля - 9-10 бульб;
- бекон - 9-10 смужок;
- часник - 2-3 зубці;
- петрушка або кріп - 4-5 гілочок;
- рослинне масло - 2-3 ст. ложки;
- сіль, перець - за смаком.
Картопля-гармошка в духовці з беконом рецепт
Як приготувати картоплю-гармошку з беконом
1. Для рецепта вибираємо картопляні бульби середнього розміру, промиваємо, зрізаємо тонкий шар шкірки. Кожен очищений коренеплід для зручності кладемо на велику ложку і ножем робимо паралельні поперечні прорізи. Борти ложки, в які буде впиратися лезо ножа, стануть на заваді повного зрізу, завдяки чому ми й отримаємо картоплю з розрізами у вигляді гармошки.
2. Тепер займемося іншими інгредієнтами. Бекон ділимо на невеликі смужки.
3. Свіжу зелень дрібно шаткуємо, часник подрібнюємо ножем або пропускаємо через прес. Розмішуємо з рафінованим рослинним маслом будь-якого сорту, додаємо сіль / перець.
4. Підготовлені смужки бекону акуратно розподіляємо по картопляним «кишенях». Викладаємо заготовки в форму з фольгою, злегка змащеній маслом. За бажанням посипаємо картопляні бульби сіллю / перцем.
5. Зверху змащуємо картоплю-гармошку підготовленої часниковою заправкою з зеленню. Накриваємо фольгою і відправляємо в розпечену духовку. Запікаємо картоплю-гармошку до м'якості, приблизно 40-50 хвилин при 180 градусах (час готування може сильно варіюватися в залежності від сорту і розміру картоплі). Хвилин через 30 прибираємо верхній лист фольги, щоб бульби злегка подрумянились.
6. Сервіруємо блюдо, доповнивши свіжою зеленню і овочами. Подаємо картопельку до столу гарячою або як мінімум теплою! Можна доповнити ситне блюдо легким салатом зі свіжої капусти .
Картопля-гармошка в духовці з беконом готова! Смачного!
|
Категорія: Страви з м'яса | Додав: 26.03.2018
|
Переглядів: 887
| Рейтинг: 0.0/0 |
|