Неділя
21.07.2019
09:33
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Страви з м'яса


Картопля-гармошка в духовці

Картопля-гармошка в духовці, нафарширована добавками, виходить дуже ситної, ніжною і смачною, злегка нагадує печену картоплю на вогнищі. Шматочки бекону, визирають назовні з картопляних «кишень», в процесі випічки підсихають і злегка «обугливаются», стаючи хрусткими і крихкими, що створює цікавий контраст на тлі м'якої і пропареної серцевини коренеплоду.

Що стосується начинки, фарширувати картоплю-гармошку можна не тільки беконом - тут відмінно підійде фарш, солоне сало, шинка або пісні варіанти (гриби, помідори, зелень). Так, не виходячи з дому, в будь-який час року організовуємо імпровізований пікнік!

Складові:
  • картопля - 9-10 бульб;
  • бекон - 9-10 смужок;
  • часник - 2-3 зубці;
  • петрушка або кріп - 4-5 гілочок;
  • рослинне масло - 2-3 ст. ложки;
  • сіль, перець - за смаком.

Картопля-гармошка в духовці з беконом рецепт

Як приготувати картоплю-гармошку з беконом

1. Для рецепта вибираємо картопляні бульби середнього розміру, промиваємо, зрізаємо тонкий шар шкірки. Кожен очищений коренеплід для зручності кладемо на велику ложку і ножем робимо паралельні поперечні прорізи. Борти ложки, в які буде впиратися лезо ножа, стануть на заваді повного зрізу, завдяки чому ми й отримаємо картоплю з розрізами у вигляді гармошки. 
 

2. Тепер займемося іншими інгредієнтами. Бекон ділимо на невеликі смужки. 
 

3. Свіжу зелень дрібно шаткуємо, часник подрібнюємо ножем або пропускаємо через прес. Розмішуємо з рафінованим рослинним маслом будь-якого сорту, додаємо сіль / перець.
 

4. Підготовлені смужки бекону акуратно розподіляємо по картопляним «кишенях». Викладаємо заготовки в форму з фольгою, злегка змащеній маслом. За бажанням посипаємо картопляні бульби сіллю / перцем. 
 

5. Зверху змащуємо картоплю-гармошку підготовленої часниковою заправкою з зеленню. Накриваємо фольгою і відправляємо в розпечену духовку. Запікаємо картоплю-гармошку до м'якості, приблизно 40-50 хвилин при 180 градусах (час готування може сильно варіюватися в залежності від сорту і розміру картоплі). Хвилин через 30 прибираємо верхній лист фольги, щоб бульби злегка подрумянились. 
 

6. Сервіруємо блюдо, доповнивши свіжою зеленню і овочами. Подаємо картопельку до столу гарячою або як мінімум теплою! Можна доповнити ситне блюдо легким салатом зі свіжої капусти . 
 

Картопля-гармошка в духовці з беконом готова! Смачного!



Категорія: Страви з м'яса | Додав: 26.03.2018
Переглядів: 88 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019