Середа
19.06.2019
15:54
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Страви з м'яса


Картопля з салом у фользі

Для повсякденного вечері «на швидку руку» пропонуємо приготувати смачний і ароматний картопля, запечена разом з салом. Здавалося б, таке елементарне і на перший погляд банальне блюдо ... Але зате який результат! Потім в фользі, картопляні бульби швидко пропарюють, просочуються спокусливим часниковим ароматом і в підсумку виходять дуже м'якими, розсипчастими і неймовірно смачними!

Картопля з салом у фользі в духовці за смаковими якостями і зовнішнім виглядом нагадує апетитний печена картопля на багатті. Так чому б не організувати в холодну пору року простий і бюджетний вечерю, нагадує літній пікнік?! До речі, в теплу погоду картоплю за цим рецептом цілком можна готувати на вугіллі, тільки в цьому випадку потрібно обернути бульби фольгою товстіший.

Складові:
  • картопля - 8-9 бульб середнього розміру;
  • сало солоне - 100-130 г;
  • часник - 3-4 зубці;
  • сіль за смаком.

Картопля з салом у фользі в духовці рецепт

Як приготувати картопля, запечена з салом

1. Для рецепта вибираємо картопляні бульби однакового розміру. Промиваємо з губкою, ретельно видаляємо всі забруднення, так як картопля запікатиметься в шкірці. Злегка обсушити, розрізаємо бульби уздовж навпіл. 
 

2. Сало ріжемо пластинами завтовшки близько 3 мм. При необхідності попередньо очищаємо сальний брусок від зайвої солі. Для рецепта бажано, щоб сало було з м'ясними прошарками. 
 

3. Дрібну сіль висипаємо в зручну плоску тарілку. Зубці часнику пропускаємо через прес. Одну половину картоплі зрізаною стороною маку в сіль, а другу рясно натираємо часниковою масою. 
 

4. Між половинками коренеплоду маємо пластину сала, з'єднуємо. Таким чином готуємо до запікання все картоплини. 
 

5. Кожен «нафарширований» коренеплід обертаємо фольгою в 2-3 шари, не залишаючи отворів. Запікаємо в прогрітій до 180 градусів духовці близько 40-60 хвилин (час приготування залежить виключно від сорту картоплі). 
 

6. Щоб перевірити готовність, акуратно, щоб не обпектися, розкриваємо фольгу і проколюємо картопля шпажкою або зубочисткою - серединка повинна бути м'якою. Витягуємо запечену картоплю з салом з фольги, і, злегка остудити, подаємо.
 

7. Доповнюємо страву зеленню, простим салатом з овочів і приступаємо до домашнього вечері за мотивами літнього пікніка. 
 

Картопля з салом у фользі в духовці готова! Смачного!



Категорія: Страви з м'яса | Додав: 26.03.2018
Переглядів: 99 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019