Домашня кухня
Еклери із заварним кремом |
Гороховий суп з копченостями |
Кальмаровий салат класичний |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Картопля з салом у фользі
Для повсякденного вечері «на швидку руку» пропонуємо приготувати смачний і ароматний картопля, запечена разом з салом. Здавалося б, таке елементарне і на перший погляд банальне блюдо ... Але зате який результат! Потім в фользі, картопляні бульби швидко пропарюють, просочуються спокусливим часниковим ароматом і в підсумку виходять дуже м'якими, розсипчастими і неймовірно смачними!
Картопля з салом у фользі в духовці за смаковими якостями і зовнішнім виглядом нагадує апетитний печена картопля на багатті. Так чому б не організувати в холодну пору року простий і бюджетний вечерю, нагадує літній пікнік?! До речі, в теплу погоду картоплю за цим рецептом цілком можна готувати на вугіллі, тільки в цьому випадку потрібно обернути бульби фольгою товстіший.
Складові:
- картопля - 8-9 бульб середнього розміру;
- сало солоне - 100-130 г;
- часник - 3-4 зубці;
- сіль за смаком.
Картопля з салом у фользі в духовці рецепт
Як приготувати картопля, запечена з салом
1. Для рецепта вибираємо картопляні бульби однакового розміру. Промиваємо з губкою, ретельно видаляємо всі забруднення, так як картопля запікатиметься в шкірці. Злегка обсушити, розрізаємо бульби уздовж навпіл.
2. Сало ріжемо пластинами завтовшки близько 3 мм. При необхідності попередньо очищаємо сальний брусок від зайвої солі. Для рецепта бажано, щоб сало було з м'ясними прошарками.
3. Дрібну сіль висипаємо в зручну плоску тарілку. Зубці часнику пропускаємо через прес. Одну половину картоплі зрізаною стороною маку в сіль, а другу рясно натираємо часниковою масою.
4. Між половинками коренеплоду маємо пластину сала, з'єднуємо. Таким чином готуємо до запікання все картоплини.
5. Кожен «нафарширований» коренеплід обертаємо фольгою в 2-3 шари, не залишаючи отворів. Запікаємо в прогрітій до 180 градусів духовці близько 40-60 хвилин (час приготування залежить виключно від сорту картоплі).
6. Щоб перевірити готовність, акуратно, щоб не обпектися, розкриваємо фольгу і проколюємо картопля шпажкою або зубочисткою - серединка повинна бути м'якою. Витягуємо запечену картоплю з салом з фольги, і, злегка остудити, подаємо.
7. Доповнюємо страву зеленню, простим салатом з овочів і приступаємо до домашнього вечері за мотивами літнього пікніка.
Картопля з салом у фользі в духовці готова! Смачного!
|
Категорія: Страви з м'яса | Додав: 26.03.2018
|
Переглядів: 889
| Рейтинг: 0.0/0 |
|