Домашня кухня
Пісочне печиво з цукатами |
Грибний суп з вершками |
Салат з руколою, чері та моцарелою |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Гарбузовий суп-пюре з вершками
Прихильники правильного харчування можуть поповнити свій кулінарний блокнот рецептом смачного і простого першої страви. Ніжний і в міру густий гарбузовий суп-пюре з вершками - вдале рішення для розвантажувальних днів, а також відмінний варіант для різноманітності повсякденного раціону.
Гарбуз - дивовижний плід, який не тільки має приємний смак, але і приносить величезну користь для організму без зайвих калорій. Насичений смаком, кольором і ароматом, гарбузовий суп з вершками підніме настрій, зробивши осіннє меню по-справжньому «сонячним» і пустим!
Інгредієнти у розрахунку на 2 порції:
- м'якоть гарбуза - 300 г;
- вершки 10% - 100 мл;
- цибулина - 1 невелика;
- часник - 1 зубчик;
- оливкова олія - 1-2 ст. ложки;
- сіль, спеції - за смаком.
Гарбузовий суп-пюре рецепт
Як приготувати гарбузовий суп-пюре з вершками
1. Насамперед зрізаємо з гарбузової м'якоті жорстку шкірку. Очищений яскраво-оранжевий плід нарізаємо шматочками довільного розміру.
2. Далі невелику цибулину, очистивши від лушпиння, шаткуємо півкільцями або тонкими «пір'ям». У сотейнику або каструлі прогреваем оливкова олія, викладаємо цибульну нарізку і очищену часточку часнику.
3. Тримаємо на середньому вогні, помішуючи, близько трьох хвилин. Доводити цибулю до потемніння не потрібно - досить лише злегка його розм'якшити, зберігши при цьому соковитість. Що ж стосується часнику - в даному випадку він використовується лише для аромату, тому, як тільки кільця цибулі «пропарити», відразу ж витягаємо часникову часточку з каструлі.
4. До розм'якшення цибулі викладаємо гарбузове шматочки, заливаємо окропом (1-1,5 склянки). Доводимо до кипіння, а потім відварюємо під кришкою близько 20 хвилин.
5. Пюріруем м'які гарбузові шматочки блендером до однорідної і гладкою текстури. Посипаємо сіллю і прянощами за смаком. Вдале супровід гарбузі складуть імбир, гвоздика, мускатний горіх, кориця, Кармадон і т.д. Головне не переборщити!
6. Заключним етапом вливаємо в яскраво-помаранчеве пюре порцію нежирних вершків. Доводимо гарбузовий суп з вершками до кипіння і відразу ж знімаємо з вогню. Дозволивши трохи настоятися, розподіляємо густу масу по глибоких тарілках або піалах.
7. Подаємо гарбузовий суп-пюре з вершками теплим, доповнивши зеленню або гарбузовим насінням. За бажанням можна заправити перша страва несолодким йогуртом або сметаною.
Зігріваючий гарбузовий суп допоможе залишитися в прекрасному настрої і не піддатися осінньої хандри. Поживна і корисне яскраве блюдо - справжня знахідка для осіннього столу. Смачного!
|
Категорія: Овочеві супи | Додав: 25.03.2018
|
Переглядів: 723
| Рейтинг: 0.0/0 |
|