Понеділок
25.11.2024
03:25
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
/_pu/2/42409703.jpg
Пиріг з моцарелою і помідорами «а-ля Капрезе»
/_pu/3/87532610.jpg
Пиріг з чорницею і сиром
/_pu/4/34716018.jpg
Апельсинові маффіни
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Страви з м'яса


Картопляна запіканка з фаршем

Картопляна запіканка з фаршем в духовці - ідеальний варіант простого домашнього страви, з приготуванням якого впорається навіть початківець кулінар. Рецепт включає в себе картопляне пюре, просмажене і змішане з овочами м'ясо, стандартну заливку на основі вершків і рясну порцію сиру.

Під щільним шаром картоплі створюється ідеальна для томління среда, завдяки чому обсмажений фарш не пересушується, залишається м'яким і наскрізь просочується ароматними парами. А картопляне пюре виходить дуже ніжним, з м'якими вершковими "нотками» і приємним смаком, прекрасно поєднується з м'ясною начинкою і овочевим доповненням.

Складові:
  • картопля - 700 г (вага неочищеної);
  • яйце - 1 шт .;
  • вершкове масло - 50 г;
  • вершки 10-20% - 5 ст. ложок;
  • сіль за смаком.

Для начинки:
  • фарш (яловичий або свинина + яловичина) - 500 г;
  • цибулина - 1 велика;
  • томатна паста - 1 ст. ложка;
  • часник - 2 зубці;
  • заморожена овочева суміш - 5 ст. ложок;
  • сіль, перець - за смаком;
  • рослинне масло (для смаження) - 2-3 ст. ложки.

Для заливки:
  • вершки 10-20% - 5 ст. ложок;
  • яйце - 1 шт .;
  • сир - 100 г.

Картопляна запіканка з фаршем в духовці рецепт

1. Почнемо з м'ясної начинки. На прогрітому рослинному маслі, помішуючи, обсмажуємо дрібно нашатковану цибулину. Нарізка повинна злегка зазолотитися, але не підгоріти! 
 

2. Далі завантажуємо до цибулі фарш. Розмішуючи і розбиваючи лопаткою великі м'ясні грудки, обсмажуємо масу. Чекаємо, коли фарш з червоно-рожевого стане повністю сіро-бежевим. 
 

3. Далі додаємо томатну пасту, вичавлюємо через прес зубці часнику, солимо і перчимо м'ясну масу. Перемішуємо, вливаємо пару-трійку ложок води і тушкуємо фарш під кришкою близько 20-30 хвилин (до м'якості). 
 

4. Тим часом готуємо основу для запіканки. Промиті і очищені бульби картоплі нарізаємо четвертинками, заливаємо водою і відварюємо до повної готовності. 
 

5. Злив воду, розминаємо картоплю в пюре, додавши м'яке масло і вершки. Солимо до смаку. 
 

6. Злегка остудити картопляну масу, вбиваємо свіже яйце. Ретельно розмішуємо. 
 

7. До готового фаршу додаємо овочеву суміш (в нашому прикладі мексиканська). За бажанням замість міксу овочів можна вибрати щось одне (наприклад, тільки горох або тільки стручкову квасолю і т.д.) або ж обійтися зовсім без овочевий складової. 
 

Як запекти картопляну запіканку з фаршем в духовці

8. Жароміцних форму злегка натираємо вершковим маслом (в рецепті використовується ємність діаметром 22 см). На дно викладаємо половину картопляної маси, розподіляємо рівним шаром. 
 

9. Слідом розміщуємо відразу всю м'ясну масу. 
 

10. Ховаємо начинку під залишилася порцією картоплі. Розрівнюємо поверхню. 
 

11. Для заливки яйце збовтуємо з вершками, виливаємо на картопляний шар. Відправляємо «напівфабрикат» в прогріту духовку, готуємо запіканку при 180 градусах. 
 

12. Через 15-20 хвилин дістаємо форму. Обсипає картопляну запіканку тертим сиром і відправляємо назад в духовку на 10-15 хвилин. 
 

13. Як тільки сир розплавиться і злегка зарум'яниться, страва готова! 
 

14. Трохи остудивши, нарізаємо картопляну запіканку з фаршем на шматочки і несемо до столу! Відмінне доповнення до ситної трапези - свіжа зелень, овочі. Їсти це блюдо найкраще теплим. 
 

Картопляна запіканка з фаршем в духовці готова! Смачного!



Категорія: Страви з м'яса | Додав: 26.03.2018
Переглядів: 787 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024