П`ятниця
26.04.2024
23:52
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
/_pu/3/47108235.jpg
Чорничний чізкейк
/_pu/3/60443045.jpg
Торт «Три шоколаду»
/_pu/1/25594246.jpg
Картопля по-селянськи в духовці
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Страви з м'яса


Картопляні зрази з фаршем

Картопляні зрази з фаршем представляють собою своєрідні «котлети» з вареної картоплі з м'ясним наповнювачем. З пластичної картопляної маси сформуємо коржі, додамо начинку і доведемо заготовки до повної готовності. Смак страви багато в чому буде залежати від обраного сорту фаршу. Тут підійде як соковита свинина, так і пісна яловичина, але для отримання бездоганного смаку краще змішати ці види м'яса.

Зрази можна як варити в киплячій підсоленій воді, так і обсмажувати на олії. У нашому прикладі ми віддамо перевагу другому варіанту.

Складові:
  • картопля - 800 г;
  • борошно - 3 ст. ложки;
  • панірувальні сухарі - 4-5 ст. ложок;
  • яйце - 1 шт .;
  • м'ясний фарш (свинина + яловичина) - близько 200 г;
  • цибулина - 1 шт .;
  • сіль, перець - за смаком;
  • рослинне масло - близько 50 мл.


Зрази картопляні з фаршем рецепт з фото

1. Картопляні бульби промиваємо, очищаємо і нарізаємо четвертинками або просто скибочками приблизно однакового розміру. Заливаємо водою і варимо при помірному кипінні до м'якості. 
 

2. Тим часом підготуємо начинку для картопляних зраз. Знявши лушпиння, дрібно шаткуємо цибулину і обсмажуємо 2-3 хвилини на рослинному маслі. 
 

3. До вже м'якому цибулі завантажуємо фарш. Для рівномірної прожарювання розламуємо м'ясну масу на невеликі шматочки за допомогою кулінарної лопатки. Смажимо на помірному вогні до повної готовності фаршу. Приправляємо м'ясну начинку для зраз сіллю і перцем за смаком. 
 

4. З вареної картоплі зливаємо воду, перекладаємо картопляні скибочки в окремий посуд і чекаємо хвилин 10, щоб розпалені бульби трохи охололи. 
 

5. В теплий, але вже не гарячий картопля вбиваємо сире яйце і починаємо розтирати масу в однорідне гладке пюре. 
 

6. Поступово всипаємо борошно, старанно вимішуючи ложкою картопляне тісто. Маса вийде м'якою і пластичною. При цьому тісто буде прилипати до рук - так і повинно бути! Збільшувати дозування борошна не варто, інакше вона «переб'є» картопляний смак і страва вийде вже не таким смачним. 
 

7. Змоченими у воді долонями формуємо з картопляної маси невелику плоску корж. На середину поміщаємо порцію фаршу. 
 

8. Скріплюємо краю, формуючи довгасту заготовку і ховаючи начинку всередину. Обвалюють отриману картопляну «котлету» в панірувальних сухарях. Аналогічним чином робимо інші зрази. 
 

9. Дно об'ємної толстодонной сковороди покриваємо тонким шаром рослинного масла. Гарненько прогріваємо, а потім викладаємо на розпечену поверхню наші напівфабрикати. Обсмажуємо з двох сторін на помірному вогні до утворення апетитною «засмаглою» скоринки. 
 

10. Подаємо картопляні зрази з фаршем гарячими або як мінімум теплими. Так як страва вже з'єднує в собі і м'ясо і гарнір, ніяких доповнень до нього не потрібно. За бажанням можна подати до ситним зрази свіжі овочі, зелень або легкі салати. А ще картопляні зрази з фаршем ідеально гармоніюють зі сметаною. 
 

Смачного!



Категорія: Страви з м'яса | Додав: 27.03.2018
Переглядів: 829 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024