Домашня кухня
Ледачі біляші на кефірі з фаршем |
Пісний борщ з грибами |
Еклери із заварним кремом |
Статистика |
Онлайн всього: 2 Гостей: 2 Користувачів: 0
|
|
Кюрдан-кебаб
Готуємо смачне гаряче блюдо за мотивами турецької кухні. Кюрдан-кебаб - м'ясний кульку на зубочистці з обрамленням з баклажанових пластин і барвистим доповненням у вигляді скибочки помідора. Прекрасна заміна стандартним котлет, причому за рахунок оригінальної форми кебаби будуть доречні навіть на святковому столі.
Щоб баклажани придбали пластичність і не розривалися при формуванні, попередньо злегка їх обсмажити, нарізавши тонкими і довгими пластинами. У фарш для соковитості додамо замочений в молоці скибочку хліба, а для більш яскравого смаку - зелень і зубчики часнику. Сформовані вироби доведемо до готовності в духовці і отримаємо ароматне блюдо з ніжними, розм'якшеними овочами і м'ясною начинкою, вдосталь просоченої томатної заливанням і маслом баклажанної оболонки.
Складові:
- баклажани - 2-3 шт .;
- м'ясний фарш - 250 г;
- хліб - 1 скибочка (близько 20 г);
- молоко - 3-4 ст. ложки;
- цибулина - 1 маленька;
- часник - 1-2 зубці;
- помідори - 2-3 шт .;
- петрушка або інша зелень - 3-4 гілочки;
- сіль, перець - за смаком;
- сушений базилік або інші прянощі - ½ ч. ложки;
- томатна паста - 2 ст. ложки;
- рослинне масло (для смаження).
Кюрдан-кебаб покроковий рецепт з фото
1. Зрізавши край з плодоніжкою, баклажани ріжемо поздовжніми пластинами завтовшки близько 3 мм. Щоб позбавити баклажани від можливої гіркоти, можна посипати нарізку сіллю і залишити на 15-20 хвилин, потім промити водою, обсушити.
2. Щедро змащуємо кожну пластину рослинним маслом з обох сторін, смажимо приблизно 3-4 хвилини - чекаємо розм'якшення і легкого обвуглювання.
3. Потім перевертаємо баклажани. Підрум'янюємо другу сторону. Готові пластини викладаємо на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир. Смажимо такі партії.
4. Поки баклажани остигають, підготуємо фарш. Лук подрібнюємо за допомогою блендера або дуже дрібно ріжемо ножем, завантажуємо до м'ясної маси. Додаємо зубці часнику, вичавлені через прес.
5. Зрізавши кірки, замочуємо в молоці хліб. Розмокший м'якуш розминаємо і додаємо до фаршу. Слідом завантажуємо нарубану дрібно петрушку.
6. Солимо / перчимо, дуже ретельно вимішуємо масу.
7. Переходимо до формування. Дві пластини баклажана викладаємо хрестом. З фаршу формуємо кульку розміром з волоський горіх або трохи більше, кладемо в центр. Величина м'ясного колобка залежить від довжини і ширини баклажанових пластин.
8. Підгинаємо до начинки два краю баклажанної пластини (верхній і нижній).
9. Потім підвертаємо залишилися краю. Отримуємо закритий «конвертик» - як правило, липкі смажені баклажани не тільки згинаються, а й відмінно склеюються між собою. Стежимо, щоб начинка з фаршу виявилася повністю захованої під баклажани пластинами.
10. Сформовані заготовки розміщуємо всередині жароміцної форми. В середньому вийде 10-12 штук.
11. На кожен «конвертик» викладаємо по скибочці помідора. Проколюємо кожне кріплення зубочисткою.
12. У склянці гарячої води розчиняємо томатну пасту, солимо / перчимо до смаку, додаємо сушений базилік або інші прянощі / трави. Заливаємо кебаби підготовленим соусом - вироби повинні бути майже повністю занурені в рідину, при необхідності підливати окріп.
13. Ставимо форму в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 30-40 хвилин. Подаємо кюрдан-кебаб в гарячому вигляді, доповнивши рисом або будь-яким іншим гарніром.
Смачного!
|
Категорія: Страви з м'яса | Додав: 26.03.2018
|
Переглядів: 469
| Рейтинг: 0.0/0 |
|