Домашня кухня
Піца «Хвилинка» на сковороді |
Папрікаш з курки по-угорськи |
Оселедець під шубою рулетом |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Гречка з м'ясом в горщиках
Якщо вважаєте, що гречка зі свининою - банальний рецепт, яким неможливо нікого здивувати, ви помиляєтеся! Приготувавши це звичайне блюдо в глиняних горщиках, можна отримати справді «чарівний» результат. Причина тому - технологія виготовлення.
Гречка в горщику в духовці насичується неповторним ароматом і набуває чудовий смак. А додані в процесі овочі вдало доповнюють готову «композицію». Складно повірити? Тоді спробуйте приготувати!
Складові:
- гречана крупа - 1 склянка;
- питна вода - 2 склянки;
- свинина - 500 г;
- цибулина - 1 шт .;
- морква - 1 шт .;
- стебло селери (за бажанням) - 1 шт .;
- рослинне масло - 1-2 ст. ложки;
- сіль, спеції - за смаком;
- свіжа петрушка (для подачі) - кілька гілочок;
- вершкове масло - 10 г.
Гречка з м'ясом рецепт в духовці
Як приготувати гречку зі свининою
1. Попередньо промиту свинину нарізаємо кубиками невеликого розміру або соломкою. Посипаємо сіллю, приправляємо перцем, а також улюбленими спеціями. Ми залишаємо хвилин на 10.
2. В цей час підготуємо допоміжні інгредієнти. Знявши з моркви верхній шар, нарізаємо яскраво-помаранчевий коренеплід тонкими шматочками, або натираємо середньої стружкою. Очищену цибулину і селеру дрібно шаткуємо.
3. Гарненько розігріваємо сковороду з ложкою-другий рослинного масла. На розпечену поверхню викладаємо м'ясні шматочки, обсмажуємо на помірному вогні до утворення рум'яної скоринки.
4. Потім поміщаємо напівготову свинину на паперові серветки, позбавляючись від зайвого жиру, а на що звільнилася поверхню сковороди відправляємо овочеве асорті, пасеруємо інгредієнти до золотистого відтінку.
5. Тепер залишилося розподілити підготовлені компоненти по горщикам. Насамперед укладаємо м'ясо, залишаючи місце для гречки і овочів. Далі покриваємо свинину сумішшю цибулі, моркви і селери. Гречану крупу кілька разів промиваємо водою, а потім, зливши зайву рідину, відправляємо по горщикам. Не забуваємо залишати вільний простір, так як обсяг гречки під час приготування збільшиться приблизно в два рази!
6. Заливаємо гречану крупу питною водою, після чого накриваємо горщики кришками і відправляємо в розпечену духову піч. Оптимальна температура - 180 градусів. Гречка в горщиках зі свининою буде повністю готова, коли випарується вся волога. В середньому для цього буде потрібно 40-50 хвилин.
7. У вже готову гарячу кашу кидаємо шматок вершкового масла, додаємо кілька листочків промитої свіжої петрушки. Подаємо свіжоприготовлене блюдо прямо в горщиках, додатково запропонувавши овочі або будь-які соління.
Гречка в горщику в духовці виходить просто дивовижною, з приємним ароматом і «спокусливим» зовнішнім виглядом! Приємного вам апетиту!
|
Категорія: Страви з м'яса | Додав: 28.03.2018
|
Переглядів: 1083
| Рейтинг: 0.0/0 |
|