Неділя
21.07.2019
09:32
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Страви з м'яса


Класичний бігус з м'ясом і капустою

Бігус (бігос) - традиційне польське блюдо, що складається зі свіжої і квашеної капусти з м'ясом і обов'язково копченостями. Зараз існує величезна кількість різноманітних рецептів цього блюда. Як у нас у випадку з борщем , кожна польська господиня готує бігус по-своєму, застосовуючи різні хитрощі і накопичені з досвідом кулінарні секрети.

Ми постаралися представити вашій увазі класичний рецепт Бігус з капустою і свининою, який може стати відмінною базою для експериментів. Строгості в рецептурі немає: за бажанням можна доповнити або трохи видозмінити склад продуктів. Однак незмінними варто залишити свіжу і квашену капусту, м'ясо та копченості, так як ці інгредієнти для польського страви є основними.

Складові:
  • свіжа капуста - 600 г;
  • морква - 1 шт .;
  • свинина - 400 г;
  • копчена ковбаса (або інші копченості) - 200 г;
  • квашена капуста - 400 г;
  • томатна паста - 1 ст. ложка;
  • кмин - ½ ст. ложки;
  • запашний перець - 2-3 горошини;
  • рослинне масло - 2-3 ст. ложки;
  • чорнослив - 50-70 г;
  • сіль за смаком;
  • біле сухе вино (або вода) - 150 мл.

Бігус класичний рецепт з капустою і свининою

Як приготувати бігус з м'ясом і капустою

1. М'якоть свинини промиваємо, обсушуємо і нарізаємо невеликими шматочками. Дно об'ємного вогнетривкого сотейника покриваємо тонким шаром масла, розігріваємо. Викладаємо на розпечену поверхню підготовлене м'ясо. 
 

2. Помішуючи, обсмажуємо свинину на помірному вогні. Як тільки випарується вся волога, виділена м'ясом, а шматочки почнуть зарумяніваться, злегка посипаємо їх сіллю. Слідом завантажуємо натерту крупною стружкою моркву. 
 

3. Через 3-5 хвилин додаємо ковбасу, нарізану невеликими кубиками. На даному етапі обов'язково контролюємо температуру і не забуваємо перемішувати вміст сотейника! Наше завдання - добре підсмажити інгредієнти, але при цьому не допустити їх підгоряння!
 

4. Через 2-3 хвилини після додавання ковбаси доповнюємо інгредієнти томатною пастою, змішаної з сухим вином або простий питною водою. Додаємо кмин, кілька горошин перцю і / або інші спеції на ваш розсуд.
 

5. Свіжу білокачанну капусту тонко шаткуємо і завантажуємо в сотейник. 
 

6. Слідом додаємо квашену. Зменшуємо вогонь до мінімуму, накриваємо сотейник кришкою і тушкуємо складові Бігус близько 30 хвилин. Додатково підливати воду немає необхідності, так як завдяки квашеної і свіжої капусти соку буде цілком достатньо.
 

7. Через зазначений час знімаємо пробу, при необхідності додаємо сіль. Промитий чорнослив ріжемо невеликими шматочками і додаємо до вже практично готового блюда. Все перемішуємо і продовжуємо томити інгредієнти на повільному вогні під кришкою ще хвилин 10. 
 

8. Подаємо класичний бігус з м'ясом і капустою гарячим, доповнивши скибочками свіжого хліба, зеленню і / або овочами. Ситне, зігріваючий страву з пікантною кислинкою і спокусливим ароматом можна подавати як самостійне друге блюдо, або як ситної закуски. 
 

Класичний бігус з м'ясом і капустою повністю готовий! Смачного!



Категорія: Страви з м'яса | Додав: 27.03.2018
Переглядів: 75 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019