Четвер
18.04.2024
21:28
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
/_pu/4/51852433.jpg
Печиво Курабье
/_pu/4/43847127.jpg
Львівський сирник
/_pu/2/72272673.jpg
Салат Коул слоу
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Страви з м'яса


Домашні пельмені (як зробити пельменное тісто)

Для тих, хто не боїться поклопотатися на кухні пару-трійку годин, пропонуємо приготувати апетитні домашні пельмені власноручного виробництва. Для начинки вибираємо змішаний фарш, в якому свинина додасть необхідну соковитість, а пісна яловичина «врівноважить» смак страви і додасть характерний м'ясної аромат.

Що стосується тесту, тут ми зупинимося докладніше, адже саме від нього більшою мірою залежить результат. Про те, як зробити пельменное тісто ніжним і м'яким, щоб отримати бездоганні пельмені читайте нижче!

Складові:

Для тесту:
  • кефір - 350 мл;
  • борошно - 600-700 г;
  • дрібна сіль - 1 ч. ложка;
  • яйце - 1 шт.

Для начинки:
  • м'ясний фарш (свинина + яловичина) - близько 1 кг;
  • цибулина - 1 велика;
  • сіль, перець - за смаком.

Для варіння пельменів:
  • лавровий лист - 1-2 шт .;
  • перець горошком - 3-4 шт.

Домашні пельмені рецепт покроковий з фото

Як зробити пельменное тісто на кефірі

1. Стакан борошна просіваємо гіркою в простору миску. У центрі борошняної маси формуємо поглиблення і вбиваємо велике яйце, кидаємо дрібну сіль. 
 

2. Злегка збовтуємо яйце виделкою і поступово підливати кефір кімнатної температури. Замість кисломолочного продукту підійде і проста питна вода, проте тісто для пельменів на кефірі виходить набагато ніжніше і смачніше звичайного, тому ми рекомендуємо випробувати саме такий варіант! 
 

3. Поступово всипаємо борошно, замішуємо м'яке і однорідне тісто. Муки може знадобитися більше або менше, ніж зазначено в рецепті. Це залежить від її якості / щільності, а також від густоти і жирності кефіру, тому орієнтуємося по консистенції тесту. Воно повинно вийти в міру крутим і не липнуче, але сильно перенасичувати його борошном не варто. 
 

4. Підготовлене тісто для пельменів на кефірі прикриваємо серветкою і залишаємо хвилин на 20-30 для відпочинку. Тим часом підготуємо м'ясну начинку. Очистивши, подрібнюємо за допомогою блендера або шаткуємо максимально дрібними кубиками велику цибулину - завантажуємо до фаршу. Кидаємо сіль, мелений перець і ретельно вимішуємо масу, домагаючись однорідності. 
 

5. «Відпочиле» тісто ще раз розминаємо, а потім ділимо на кілька частин. Формуємо довгасті «ковбаски», кожну з яких розрізаємо на однакові за розміром невеликі шматочки. 
 

6. Злегка обмакиваем кожен шматочок у борошні і розгортаємо в тонкий корж. У центр поміщаємо порцію фаршу. 
 

7. Старанно скріплюємо краю коржі, ховаючи начинку всередину.
 

8. З'єднуємо два кінця сформованого «півмісяця», надаючи пельменів характерну для них форму. Укладаємо заготовки одним шаром на кухонну дошку, присипану борошном. Дотримуємося дистанцію між нашими напівфабрикатами, щоб вони не злиплися. Зберігаємо сформовані сирі пельмені в морозильній камері. 
 

Як варити пельмені

9. Завантажуємо наші напівфабрикати в підсолену киплячу воду. Для аромату кидаємо лавровий лист і великі горошини перцю. Після спливання на поверхню витримуємо пельмені в відварі близько 5-7 хвилин. Самий елементарний спосіб переконається в готовності - спробувати один пельмень. 
 

10. Домашні пельмені можна подавати в якості другої страви зі сметаною, брусочком вершкового масла або улюбленими соусами, або як суп разом з бульйоном, в якому вони варилися.
 

Тепер ви знаєте як зробити пельменное тісто на кефірі і нагодувати всю сім'ю ситним обідом! Приємного вам апетиту!



Категорія: Страви з м'яса | Додав: 27.03.2018
Переглядів: 474 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024