Неділя
16.06.2019
23:56
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Страви з м'яса


Класична лазанья з фаршем

Рецепт лазаньї з фаршем в домашніх умовах дозволяє створити смачне італійське блюдо, докладаючи мінімум зусиль, адже основа використовується вже готова, а весь процес зводиться до виготовлення м'ясної начинки. Ніжний смак апетитною лазаньї підкорює миттєво, залишаючи про себе приємні враження! Вишукане блюдо, просочене соусом «Бешамель», не залишить байдужих: приготувавши раз це смачні ласощі, ви обов'язково захочете повторити! Отже, сьогодні в нашому меню класична лазанья з фаршем!
 

Складові:
  • листи лазаньї - 9-10 шт .;
  • м'ясний фарш - 400 г;
  • свіжі помідори - 2-3 шт .;
  • цибулина - 1 шт .;
  • томатна паста - 1 ст. ложка;
  • молоко - 400 мл;
  • вершкове масло - 50 г;
  • борошно - 40 г;
  • пармезан (або інший сир) - 50 г;
  • рослинне масло - 2-3 ст. ложки;
  • пряні трави - за смаком;
  • сіль, мелений перець - за смаком.


Простий рецепт лазаньї з фаршем в домашніх умовах

Як робити класичну лазанью

1. Очистивши від лушпиння, шаткуємо цибулю дрібними кубиками і обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого відтінку. 
 

2. Посолити і приправивши меленим перцем за смаком, викладаємо фарш до рум'яного цибулі. Обсмажуємо до повної готовності м'ясної маси. 
 

3. Поки готується фарш, займемося помідорами - нам необхідно позбутися овочевий шкірки. Для цього гострим ножем робимо на яскравою шкірці перехресні надрізи, а потім обдаємо овочі окропом. Промиваємо крижаною водою, після чого знімаємо вже м'яку і податливу «шкурку». 
 

4. Овочеву м'якоть розрізаємо на четвертинки і поміщаємо в чашу блендера. Подрібнюємо протягом 30 секунд. 
 

5. Утворене пюре перекладаємо в сковороду з вже готовим фаршем, відразу ж додаємо томатну пасту. Щедро обсипає томатно-м'ясну суміш пряними травами і Томім на повільному вогні 10-15 хвилин. Спробуйте м'ясну масу на смак: можливо, доведеться підсолити і / або додати перцю. 
 

Як зробити соус для лазаньї

6. Класичний рецепт лазаньї обов'язково включає в себе популярний соус «Бешамель». Для його виготовлення в сухий ємності на повільному вогні розтоплюємо 40 г вершкового масла, всипаємо борошно, енергійно перемішуємо. Тонкою цівкою підливати охолоджене молоко. 
 

7. Доводимо молочну масу до кипіння, після чого, помішуючи, варимо рідкий соус до загусання на помірному вогні (приблизно 10 хвилин). 
 

8. Тепер нам знадобиться прямокутна форма розміром приблизно 30х20 см. Змащуємо її залишками вершкового масла, викладаємо на дно 3 листи лазаньї (прочитайте інструкцію на упаковці: іноді листи лазаньї вимагають попередньої варіння). Соус візуально ділимо на три частини, однією з яких поливаємо нижній шар. Зверху викладаємо 1/2 порції фаршу. Далі в такій же послідовності повторюємо шари. (Якщо розміри вашої форми для випічки менше зазначених в рецепті, викладайте не по три листи лазаньї, а, наприклад, по два, просто збільшивши кількість прошарків). 
 

9. На другу частину фаршу укладаємо залишилися три листи лазаньї, поливаємо соусом і обсипає тертим сиром. Відправляємо напівфабрикат в духову піч, встановивши температуру 180 градусів. 
 

10. Випікається лазіння хвилин 30. Ступінь готовності можна визначити по апетитного рум'яного відтінку сирної скоринки. Діставши виріб з духовки, чекаємо хвилин 10, а потім ріжемо порційними шматочками і подаємо, доповнивши, наприклад, свіжими овочами. 
 

Тепер, коли у вашій кулінарній скарбничці є простий рецепт лазаньї з фаршем, питання - що приготувати на обід / вечеря відпадає сам собою! А якщо ви є шанувальником італійської кухні, також зверніть увагу на смачну пасту Болоньєзе . Bon Appétit!



Категорія: Страви з м'яса | Додав: 28.03.2018
Переглядів: 89 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019