Вівторок
23.04.2024
20:48
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
/_pu/1/87502732.jpg
Вареники з вишньою
/_pu/4/05906342.jpg
Торт «Політ»
/_pu/2/14879787.jpg
Пиріг-равлик з листкового тіста (з сиром і шинкою)
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Овочеві страви


Картопляна запіканка з грибами

Картопляна запіканка з грибами в духовці - нетрудомістке блюдо з доступних інгредієнтів. Здавалося б, звичайнісінька картопля і стандартні печериці - звичне і до банальності проста поєднання, знайоме кожному. Але у випадку з цими продуктами головний плюс якраз і полягає в простоті. Сильно мудрувати і ускладнювати цей класичний «дует» немає ніякого сенсу, а ось трохи урізноманітнити і пом'якшити ніжною заливкою - чому б і ні ?!

Відварену картоплю і попередньо обсмажені шампіньйони розмістимо в одному посуді, кроєм сумішшю яєць і вершків, обсипаючи сирної стружкою. Відправимо пекти і буквально через 20 хвилин будемо насолоджуватися відмінним результатом.
 
Складові:
  • картопля - 700 г;
  • печериці свіжі - 500 г;
  • цибулина - 2 шт .;
  • сир - близько 100 г;
  • сіль, мелений перець - за смаком;
  • рослинне масло - 30-50 мл.

Для заливки:
  • вершки 10-20% - 200 мл;
  • яйця - 2 шт .;
  • сіль - пучку.


Картопляна запіканка з грибами в духовці рецепт

1. Картопляні бульби відварюємо в шкірці до готовності. Остужаем. 
 

2. Паралельно, знявши лушпиння, ріжемо дрібно головки ріпчастої цибулі. Вибираємо велику сковороду і обсмажуємо лушпиння нарізку на рослинній олії до прозорості. 
 

3. Печериці промивши і нарізавши пластинами, завантажуємо до цибулі.
 

4. Смажимо до повного випаровування вологи, виділеної грибами. В кінці солимо / перчимо. 
 

5. Для заливки змішуємо яйця, молочні вершки і дрібку солі. Збовтуємо ручним віночком. 
 

6. Обсмажені печериці з цибулею укладаємо рівним шаром всередині жароміцної форми, натертої розм'якшеним вершковим маслом. 
 

7. Остиглий картопля очищаємо, ріжемо тонкими кружечками. Розподіляємо поверх грибного шару. Посипаємо сіллю / перцем. 
 

8. Рівномірно заливаємо картопля вершково-яєчної сумішшю - вона зробить запіканку по-особливому ніжною, м'якою і смачною. Зверху щедро покриваємо сиром, натертим крупно.
 

9. Відправляємо заготовку в прогріту духовку на 20-25 хвилин. Вершкова заливка повинна встигнути «схопитися», а розплавлений сир трохи підрум'янитися. Запікаємо при 180 градусах. 
 

10. Подаємо картопляну запіканку з грибами відразу. Ідеальне доповнення - свіжі овочі, соковита зелень, легкі салати. 
 

Смачного!



Категорія: Овочеві страви | Додав: 03.04.2018
Переглядів: 432 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024