Домашня кухня
Вареники з вишньою |
Торт «Політ» |
Пиріг-равлик з листкового тіста (з сиром і шинкою) |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Картопляна запіканка з грибами
Картопляна запіканка з грибами в духовці - нетрудомістке блюдо з доступних інгредієнтів. Здавалося б, звичайнісінька картопля і стандартні печериці - звичне і до банальності проста поєднання, знайоме кожному. Але у випадку з цими продуктами головний плюс якраз і полягає в простоті. Сильно мудрувати і ускладнювати цей класичний «дует» немає ніякого сенсу, а ось трохи урізноманітнити і пом'якшити ніжною заливкою - чому б і ні ?!
Відварену картоплю і попередньо обсмажені шампіньйони розмістимо в одному посуді, кроєм сумішшю яєць і вершків, обсипаючи сирної стружкою. Відправимо пекти і буквально через 20 хвилин будемо насолоджуватися відмінним результатом.
Складові:
- картопля - 700 г;
- печериці свіжі - 500 г;
- цибулина - 2 шт .;
- сир - близько 100 г;
- сіль, мелений перець - за смаком;
- рослинне масло - 30-50 мл.
Для заливки:
- вершки 10-20% - 200 мл;
- яйця - 2 шт .;
- сіль - пучку.
Картопляна запіканка з грибами в духовці рецепт
1. Картопляні бульби відварюємо в шкірці до готовності. Остужаем.
2. Паралельно, знявши лушпиння, ріжемо дрібно головки ріпчастої цибулі. Вибираємо велику сковороду і обсмажуємо лушпиння нарізку на рослинній олії до прозорості.
3. Печериці промивши і нарізавши пластинами, завантажуємо до цибулі.
4. Смажимо до повного випаровування вологи, виділеної грибами. В кінці солимо / перчимо.
5. Для заливки змішуємо яйця, молочні вершки і дрібку солі. Збовтуємо ручним віночком.
6. Обсмажені печериці з цибулею укладаємо рівним шаром всередині жароміцної форми, натертої розм'якшеним вершковим маслом.
7. Остиглий картопля очищаємо, ріжемо тонкими кружечками. Розподіляємо поверх грибного шару. Посипаємо сіллю / перцем.
8. Рівномірно заливаємо картопля вершково-яєчної сумішшю - вона зробить запіканку по-особливому ніжною, м'якою і смачною. Зверху щедро покриваємо сиром, натертим крупно.
9. Відправляємо заготовку в прогріту духовку на 20-25 хвилин. Вершкова заливка повинна встигнути «схопитися», а розплавлений сир трохи підрум'янитися. Запікаємо при 180 градусах.
10. Подаємо картопляну запіканку з грибами відразу. Ідеальне доповнення - свіжі овочі, соковита зелень, легкі салати.
Смачного!
|
Категорія: Овочеві страви | Додав: 03.04.2018
|
Переглядів: 432
| Рейтинг: 0.0/0 |
|