Неділя
21.07.2019
09:34
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Страви з м'яса


Ледачі пельмені

Цей рецепт - знахідка для бажаючих поласувати домашніми пельменями без стомлюючого проведення часу на кухні. Замість традиційного способу виготовлення пельменів розкачати тісто у великий пласт, нанесемо шар фаршу і сформуємо рулет, який просто поділимо на заготовки. Ледачі пельмені на смак зовсім не поступаються звичайним, але при цьому ніякої тривалої ліплення - все елементарно і максимально доступно!

Замісити класичне пельменное тісто, для начинки застосуємо будь м'ясний фарш і швидко приготуємо смачний обід / вечерю. Отже, робимо ліниві пельмені - рецепт з фото покроково надасть нам допомогу!

Складові:

Для тесту:
  • яйце - 1 шт .;
  • сіль - ½ ч. ложки;
  • борошно - 2,5-3 склянки;
  • питна вода - 160 мл.

Для начинки:
  • м'ясний фарш - 500-600 г;
  • цибулина - 1 шт .;
  • сіль, спеції - за смаком.

Для приготування пельменів:
  • рослинне масло - 1-2 ст. ложки;
  • сметана - 2-3 ст. ложки;
  • вершкове масло - 40-50 г;
  • цибулина - 1 шт .;
  • сіль, спеції - за смаком;
  • кріп або петрушка - 2-3 гілочки.

Домашні ледачі пельмені рецепт з фото крок за кроком

Тісто пельменное класичний рецепт

1. Готувати ледачі пельмені будемо на класичному пельменному тесті. У глибоку ємність або на робочу поверхню просіюємо борошно, кидаємо сіль і вбиваємо велике сире яйце. 
 

2. Злегка збовтуємо суміш виделкою, а потім підливати питну воду. 
 

3. Замішуємо м'яке тісто, не прилипає до долонь. При необхідності збільшуємо дозування борошна, але не переусердствуем! Тісто має вийти м'яким і «слухняним». Скачує борошняну масу в кулю і, прикривши серветкою, залишаємо хвилин на 30-40. 
 

Як зробити ліниві пельмені

4. Через зазначений час ще раз старанно розминаємо тісто, ділимо на дві рівні частини, одну з яких розгортає на присипаної борошном робочій поверхні в прямокутний пласт, доводячи товщину до 1 мм. 
 

5. Цибулину очищаємо від лушпиння, шаткуємо максимально дрібно і додаємо до фаршу. Солимо, перчимо м'ясну масу і ретельно вимішуємо, домагаючись однорідності складу. Половину порції фаршу розподіляємо рівним тонким шаром по поверхні розкачане тісто. 
 

6. Акуратно піднімаємо один край нашої заготовки і починаємо скачувати тісто в міру щільний, одноманітний рулет, ховаючи м'ясної наповнювач всередину. 
 

7. Отриманий в результаті «рулон» з начинкою розрізаємо гострим лезом ножа на шматочки товщиною 2-2,5 см. Складаємо наші ледачі пельмені на обробну дошку, присипану борошном. Аналогічним чином формуємо «напівфабрикати» із решти порції тесту і фаршу.
 

Як готувати ледачі пельмені на сковороді

8. Залишилося довести наші пельмені до готовності. Для цього розігріваємо об'ємну сковороду з високими бортами, вливаємо 1-2 столові ложки рослинної олії будь-якого сорту. Дрібно шаткуємо очищену цибулину і пасеруємо на помірному вогні до м'якості. 
 

9. На цибулю викладаємо ледачі пельмені одним шаром.
 

10. Сметану розчиняємо в склянці теплої води, ретельно перемішуємо і вливаємо в сковороду. Пельмені повинні виявитися на 2/3 в рідини. При необхідності підливати воду. 
 

11. Солимо «сметанний бульйон», заправляємо спеціями за смаком і доводимо до бурхливого кипіння. На кожен пельмень викладаємо по маленькому шматочку вершкового масла. Готуємо на слабкому вогні під кришкою. 
 

12. Коли рідина майже повністю випарується, вимикаємо вогонь. Обсипає готову страву дрібно посіченою зеленню. 
 

13. Просочені сметаною і вершковим маслом ледачі пельмені гарні і без доповнень, але за бажанням можна запропонувати до страви ваш улюблений соус. 
 

Смачного!



Категорія: Страви з м'яса | Додав: 27.03.2018
Переглядів: 98 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019