Середа
24.04.2024
23:49
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
/_pu/0/57641862.jpg
Шашлик на шпажках в духовці
/_pu/2/56994151.jpg
Як варити рис для ролів і суші
/_pu/1/80096602.jpg
Шаурма по-домашньому
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Страви з м'яса


М'ясо по-французьки в духовці

М'ясо по-французьки - всім відоме гаряче блюдо, що складається з шару свинини або яловичини, покритого картоплею і сиром. Оригінальна рецептура, розроблена в Парижі, включала в себе телятину, доповнену картоплею, цибулею, грибами, спеціальним соусом і сиром. Однак з часом склад інгредієнтів спростився, а саме блюдо все частіше стали робити в домашніх умовах, звідки і виникло ще одне найменування - м'ясо по-домашньому.

Зараз можна знайти безліч рецептів, що містять різноманітну інформацію про те, як приготувати м'ясо по-французьки (по-домашньому). Ми зупинимося, мабуть, на найпростішому і поширеному способі.
Складові:
  • свинина (або яловичина) - 1 кг;
  • цибулина - 1 шт .;
  • картопля - 1 кг;
  • часник - 3-4 зубчики;
  • сир - приблизно 200 г;
  • майонез - приблизно 150 г;
  • рослинне масло - 2-3 ст. ложки;
  • сіль, улюблені спеції - за смаком.


М'ясо по-французьки рецепт з фото крок за кроком в домашніх умовах

Як приготувати м'ясо по-французьки в духовці

1. Свинину (або яловичину) промиваємо проточною водою, при необхідності позбавляємося від жирових прошарків. Ріжемо м'ясо тонкими шматочками, а потім, обернувши харчовою плівкою, енергійно відбиваємо з кожного боку.
 

2. Перекладаємо м'ясні шматки в промаслений форму, солимо, обсипає меленим перцем, рубаним часником і будь-якими спеціями за смаком. Вдале доповнення м'яса складе розмарин, сушений базилік або коріандр.
 

3. Ми залишаємо обсипані спеціями м'ясо хвилин на 15. У цей час включаємо духовку і готуємо залишилися компоненти. Картопля очищаємо, ріжемо найтоншими кружальцями. 
 

4. Очистивши від лушпиння, цибулину шаткуємо кільцями або півкільцями, рівномірно розподіливши по м'ясу. Рясно промазуємо шар живильним майонезом. 
 

5. Далі викладаємо тонкі картопляні кружечки. Солимо, за бажанням обсипає перцем, змащуємо майонезом. 
 

6. Завершує ситне блюдо шар натертого сиру, який теж можна злегка змастити майонезом для отримання красивого відтінку. М'ясо по-французьки в духовці запікається близько години при 180 градусах. Щоб переконатися в готовності, можна акуратно спробувати картопляний скибочку - він повинен бути м'яким. 
 

7. Гаряче м'ясо по-французьки ріжемо порціями, обережно розкладаючи по тарілках, намагаючись не пошкодити цілісність прошарків. Подаємо до столу, доповнивши зеленню і / або шматочками свіжих овочів. 
 

М'ясо по-французьки в духовці не має суворої рецептури. Це домашнє блюдо може бути приготовлено по-різному. Наприклад, можна розбавити ситні інгредієнти соковитим шаром свіжих томатів, а можна зробити рецепт ще більш поживним, сформувавши грибну прошарок. Також можна експериментувати і з різноманітними соусами. Приємного вам апетиту!



Категорія: Страви з м'яса | Додав: 28.03.2018
Переглядів: 524 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024