Неділя
01.12.2024
12:15
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
/_pu/3/62845527.jpg
Бісквітний пиріг зі сметаною
/_pu/3/23785602.jpg
Ельзаський яблучний пиріг
/_pu/1/78971543.jpg
Заливне з язика яловичого
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Страви з м'яса


Пельмені (за допомогою пельменниці)

Сформовані власноруч пельмені завжди смачніше покупних, адже вони готуються з усією теплотою і любов'ю. Їх можна наліпити традиційним способом за рецептом, описаного тут, або спростити процес, застосувавши спеціальне пристосування у вигляді решітки - Пельменниці.

Останньому способу сьогодні ми і віддамо перевагу. Розглянемо докладно як робити пельмені за допомогою пельменниці, значно скоротивши час на ліплення. Тісто на цей раз зробимо на молоці, а в якості начинки задіємо будь м'ясний фарш.

Складові:

Для тесту:
  • молоко - 100 мл;
  • вода - 100 мл;
  • сіль - 1 ч. ложка;
  • борошно - приблизно 400-500 г (дивитися по консистенції тесту);
  • яйце - 1 шт.

Для начинки:
  • м'ясний фарш - приблизно 500 г;
  • цибуля ріпчаста - 1-2 шт .;
  • сіль, перець - за смаком.

Для варіння:
  • лавровий лист - 1-2 листи;
  • запашний перець - 3-4 горошини.

Пельмені рецепт покроковий з фото з Пельменниці

Як зробити тісто для пельменів на молоці

1. Більшу частину борошна (близько 300 г), просіявши через дрібне сито, висипаємо на робочу поверхню або в простору миску. Кидаємо сіль і вбиваємо сире яйце.
 

2. Злегка збовтуємо яйце виделкою, а потім поступово вливаємо до борошняної масі суміш води і молока, постійно перемішуючи. Завдяки молочної складової тісто буде мати більш ніжну текстуру, але за бажанням можна виключити цей інгредієнт, просто збільшивши порцію води. Також для домашніх пельменів відмінно піде тісто на кефірі, рецепт якого можна подивитися тут .
 

3. Підсипаючи борошно, замішуємо м'яке, що не липнуче тісто. Скачує в кулю, накриваємо серветкою і залишаємо при кімнатній температурі приблизно на 30 хвилин. 
 

Як робити пельмені за допомогою пельменниці будинку

4. «Відпочиле» тісто ділимо навпіл. Одну частину поки прибираємо в сторону, а з другої розгортаємо максимально тонкий пласт (товщиною близько 1 мм). Верхню сторону пласта змащуємо борошном і розтираємо долонею. 
 

5. Пельменниці теж щедро присипаємо борошном. Все це необхідно для того, щоб пельмені не прилипли до осередків і потім з легкістю «вистрибували» на стіл. В іншому випадку доведеться діставати їх з отворів руками.
 

6. Розкатаний пласт переносимо на Пельменниці так, щоб змащена борошном сторона виявилася знизу. Злегка натискаємо на тісто руками, щоб стало видно межі осередків. 
 

7. Фарш солимо, перчимо і змішуємо з дрібно порубаним луком. З м'ясної маси формуємо невеликі кульки і викладаємо по одному в кожну клітинку пельменниці. Важливо, щоб фарш не потрапляв на межі комірок, інакше пельмені не склеїти. 
 

8. З другої частини тесту розгортаємо пласт тієї ж товщини, що і основа. Накриваємо начинку другим пластом. Злегка проходимся качалкою від середини до країв, щоб проявилися межі осередків. 
 

9. Далі працюємо качалкою вже з притиском, щоб прорізати кордону заготовок і зняти зайве тісто по краях. 
 

10. Перевернувши Пельменниці, скидаємо наші напівфабрикати на стіл. Якщо все зроблено правильно, пельмені будуть легко випадати з осередків. Але якщо все-таки тісто прилипло до грат, злегка підштовхуємо заготовки зі зворотного боку, допомагаючи їм вибратися з отворів. Викладаємо напівфабрикати на присипану борошном кухонну дошку і відправляємо на зберігання в морозилку або ж відразу приступаємо до варіння. 
 

11. Пельмені, приготовані за допомогою пельменниці, відварюються самим звичайним способом. У каструлю наливаємо воду, кип'ятимо. Закладаємо наші напівфабрикати, кидаємо сіль, лавровий лист і горошини перцю. Після спливання пельменів на поверхню вичікуємо приблизно 5-7 хвилин і приступаємо до дегустації. 
 

12. За бажанням доповнюємо готову страву шматочком вершкового масла, зеленню і будь-якими соусами. Можна подавати пельмені в якості супу - разом з відваром, в якому вони готувалися. 
 

Тепер ви знаєте як робити пельмені за допомогою пельменниці! Смачного!



Категорія: Страви з м'яса | Додав: 26.03.2018
Переглядів: 1104 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024