Неділя
21.07.2019
10:00
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Страви з м'яса


Рисові кульки (аранчіні)

Аранчіні (в перекладі з італійської «маленькі апельсини») - традиційна страва сицилійської кухні, що представляє собою рисові кульки з начинкою, обвалені в паніровці і обсмажені у великій кількості масла. У процесі приготування до рисових зерен додається невелика кількість куркуми або шафрану, завдяки чому крупа забарвлюється в жовтий або помаранчевий відтінок, а готові вироби стають схожими на цитрусові плоди. Звідси і назва рецепта.

Готують такі кульки з різними наповнювачами. У нашому прикладі аранчіні будуть начинені тушкованим в томатній пасті фаршем і сирним скибочкою. Рис під насиченою обсмаженої скоринкою в поєднанні з м'ясом і розплавленим тягучим сиром - це дуже смачно!

Складові:
  • рис - 300 г (вказана вага неварені крупи);
  • яйце - 1 шт .;
  • сир - 50 г;
  • куркума - 1/2 ч. ложки;
  • сіль за смаком.

Для начинки:
  • фарш яловичий - 250 г;
  • сир - 100 г;
  • томатна паста - 2 ст. ложки;
  • сіль, перець - за смаком;
  • рослинне масло (для смаження) - 2-3 ст. ложки.

Для панірування і фритюру:
  • яйця - 2 шт .;
  • панірувальні сухарі - 1/2 склянки;
  • рослинне масло - близько 500 мл.

Рисові кульки аранчіні рецепт з фото

1. Промитий рис викладаємо в каструлю, вливаємо приблизно 700-800 мл води. Солимо, додаємо куркуму. Варимо крупу до готовності (до м'якості). Якщо вся рідина в каструлі випарується, а зерна ще залишаться непровареному, підливати трохи води. Але з рідиною важливо не перестаратися - в даному рецепті рис повинен вийти клейким, а не розсипчастим. 
 

2. Сир (50 г) натираємо дрібною стружкою і завантажуємо до охолодженої до теплого стану рису. Вбиваємо яйце і ретельно вимішуємо рисову «кашу». 
 

Як приготувати начинку для аранчіні

3. Фарш викладаємо на сковороду з прогрітим маслом. Обсмажуємо, розбиваючи великі м'ясні грудки лопаткою. 
 

4. Коли весь фарш змінить відтінок з червоно-рожевого на сіро-бежевий, додаємо томатну пасту. Приправляємо м'ясо сіллю / перцем. 
 

5. Розмішуємо вміст сковороди, вливаємо пару-трійку ложок води і тушкуємо м'ясну начинку для аранчіні 5-10 хвилин (до повної готовності). 
 

6. Сир для начинки нарізаємо досить великими кубиками. 
 

Як сформувати аранчіні з сиром і фаршем

7. Руки ретельно змочують водою. Від рисової маси відщипуємо великий клубок і розплющуємо на долоні. У центр поміщаємо приблизно ложку фаршу і сирний кубик. 
 

8. Ховаємо начинку - звертаємо рисовий кульку. 
 

9. Яйця збовтуємо виделкою, об'єднуючи жовтки і білки в єдиний склад. В отриману яєчну суміш занурюємо рисовий кульку.
 

10. Слідом щедро обвалюють заготовку в панірочних сухарях. Подібним чином формуємо інші аранчіні з начинкою, не забуваючи кожного разу змочувати долоні водою. Всього вийде 11-12 великих кульок або трохи більше (в залежності від бажаного розміру).
 

11. Готуються аранчіні у великій кількості масла. Можна застосувати фритюрницю або просто взяти толстодонную сковороду з високими бортами. Сильно розігріваємо олію і порціями обсмажуємо аранчіні. Кульки повинні бути занурені в масло мінімум наполовину. 
 

12. Періодично перевертаємо аранчіні, щоб вони присмажився рівномірно. Коли рисові кульки зарумянятся з усіх боків, виловлюємо їх шумівкою і відразу розміщуємо на серветках або паперових рушниках, щоб вбрався зайвий жир. 
 

13. Подаємо рисові кульки аранчіні гарячими або теплими. 
 

Смачного!



Категорія: Страви з м'яса | Додав: 26.03.2018
Переглядів: 89 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019