Домашня кухня
Картопля смажена з грибами |
Булочки для гамбургерів з кунжутом |
Курячі крильця в клярі |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Рисові кульки (аранчіні)
Аранчіні (в перекладі з італійської «маленькі апельсини») - традиційна страва сицилійської кухні, що представляє собою рисові кульки з начинкою, обвалені в паніровці і обсмажені у великій кількості масла. У процесі приготування до рисових зерен додається невелика кількість куркуми або шафрану, завдяки чому крупа забарвлюється в жовтий або помаранчевий відтінок, а готові вироби стають схожими на цитрусові плоди. Звідси і назва рецепта.
Готують такі кульки з різними наповнювачами. У нашому прикладі аранчіні будуть начинені тушкованим в томатній пасті фаршем і сирним скибочкою. Рис під насиченою обсмаженої скоринкою в поєднанні з м'ясом і розплавленим тягучим сиром - це дуже смачно!
Складові:
- рис - 300 г (вказана вага неварені крупи);
- яйце - 1 шт .;
- сир - 50 г;
- куркума - 1/2 ч. ложки;
- сіль за смаком.
Для начинки:
- фарш яловичий - 250 г;
- сир - 100 г;
- томатна паста - 2 ст. ложки;
- сіль, перець - за смаком;
- рослинне масло (для смаження) - 2-3 ст. ложки.
Для панірування і фритюру:
- яйця - 2 шт .;
- панірувальні сухарі - 1/2 склянки;
- рослинне масло - близько 500 мл.
Рисові кульки аранчіні рецепт з фото
1. Промитий рис викладаємо в каструлю, вливаємо приблизно 700-800 мл води. Солимо, додаємо куркуму. Варимо крупу до готовності (до м'якості). Якщо вся рідина в каструлі випарується, а зерна ще залишаться непровареному, підливати трохи води. Але з рідиною важливо не перестаратися - в даному рецепті рис повинен вийти клейким, а не розсипчастим.
2. Сир (50 г) натираємо дрібною стружкою і завантажуємо до охолодженої до теплого стану рису. Вбиваємо яйце і ретельно вимішуємо рисову «кашу».
Як приготувати начинку для аранчіні
3. Фарш викладаємо на сковороду з прогрітим маслом. Обсмажуємо, розбиваючи великі м'ясні грудки лопаткою.
4. Коли весь фарш змінить відтінок з червоно-рожевого на сіро-бежевий, додаємо томатну пасту. Приправляємо м'ясо сіллю / перцем.
5. Розмішуємо вміст сковороди, вливаємо пару-трійку ложок води і тушкуємо м'ясну начинку для аранчіні 5-10 хвилин (до повної готовності).
6. Сир для начинки нарізаємо досить великими кубиками.
Як сформувати аранчіні з сиром і фаршем
7. Руки ретельно змочують водою. Від рисової маси відщипуємо великий клубок і розплющуємо на долоні. У центр поміщаємо приблизно ложку фаршу і сирний кубик.
8. Ховаємо начинку - звертаємо рисовий кульку.
9. Яйця збовтуємо виделкою, об'єднуючи жовтки і білки в єдиний склад. В отриману яєчну суміш занурюємо рисовий кульку.
10. Слідом щедро обвалюють заготовку в панірочних сухарях. Подібним чином формуємо інші аранчіні з начинкою, не забуваючи кожного разу змочувати долоні водою. Всього вийде 11-12 великих кульок або трохи більше (в залежності від бажаного розміру).
11. Готуються аранчіні у великій кількості масла. Можна застосувати фритюрницю або просто взяти толстодонную сковороду з високими бортами. Сильно розігріваємо олію і порціями обсмажуємо аранчіні. Кульки повинні бути занурені в масло мінімум наполовину.
12. Періодично перевертаємо аранчіні, щоб вони присмажився рівномірно. Коли рисові кульки зарумянятся з усіх боків, виловлюємо їх шумівкою і відразу розміщуємо на серветках або паперових рушниках, щоб вбрався зайвий жир.
13. Подаємо рисові кульки аранчіні гарячими або теплими.
Смачного!
|
Категорія: Страви з м'яса | Додав: 26.03.2018
|
Переглядів: 674
| Рейтинг: 0.0/0 |
|