Понеділок
17.06.2019
00:42
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Страви з м'яса


Мусака по-грецьки з баклажанами

Сьогодні в нашому меню ситне багатошарове блюдо - мусака по-грецьки з баклажанами, м'ясом і картоплею. Всі компоненти після попередньої підготовки укладаються в форму і тужать в духовці під щільною сумішшю соусу «Бешамель» і сиру, що служить своєрідною кришкою. Завдяки такій герметизації продукти вигідно розкривають і об'єднують свої аромати і смаки, а підсумкове страва виходить насиченим, м'яким і шалено апетитним!

Мусака готується не дуже швидко, але після дегустації всі витрачені зусилля будуть виправдані сповна! Вибираємо для рецепта соковитий, аж ніяк не пісний фарш, м'ясисті помідори і якісний легкоплавкий сир. Якщо не нехтувати рекомендаціями, блюдо вийде смачним і по-справжньому бездоганним!

Складові:
  • баклажани - 1 кг;
  • м'ясний фарш - 800 г;
  • біле сухе вино - 180 мл;
  • кориця мелена - 1/2 ч. ложки;
  • картопля - 500 г;
  • помідори свіжі - 300 г;
  • сир - 50-70 г;
  • цибулина - 1 шт .;
  • сіль, перець - за смаком;
  • рослинне масло (для обсмажування).

Для соусу:
  • молоко - 800 мл;
  • вершкове масло - 70 г;
  • борошно - 50 г;
  • сир - 200 г;
  • яйця - 3 шт .;
  • мускатний горіх - пучку;
  • сіль за смаком.

Мусака по-грецьки з баклажанами рецепт з фото

1. Видаливши лушпиння, дрібно рубаємо цибулину. Вибираємо велику, глибоку сковороду, обсмажуємо нарізку на рафінованій олії до легкого золотистого відтінку. 
 

2. До підрум'янені цибулі завантажуємо фарш. Чекаємо, коли червоно-рожева м'ясна маса стане повністю бежевій. Періодично перемішуємо фарш, розбиваючи лопаткою великі шматочки. 
 

3. Паралельно займаємося помідорами - робимо на шкірці хрестоподібний надріз, а потім опускаємо плоди в ємність з окропом. Через пару хвилин обполіскувати томати холодною водою, відокремлюємо розпарену шкірку. 
 

4. До посвітлілими фаршу вливаємо сухе вино. 
 

5. Очищені помідори дрібно нарізаємо або подрібнюємо в чаші блендера, додаємо до м'ясної маси. 
 

6. Солимо / перчимо, додаємо корицю, ретельно перемішуємо вміст сковороди. Чи не накриваючи кришкою, тримаємо суміш на невеликому вогні - повністю випаровуємо вологу. На цьому м'ясна складова блюда готова! 
 

7. Картопля очищаємо, заливаємо водою. Доводимо до кипіння і варимо близько 10 хвилин (до напівготовності). Злив рідина, охолоджуємо відварені бульби. 
 

Соус «Бешамель» для мусака рецепт з фото

8. У сотейнику або сковороді з бортами на слабкому вогні розтоплюємо масло. Додаємо борошно, обсмажуємо при перемішуванні 30-40 секунд. 
 

9. Невеликими частинами підливаємо тепле молоко, дуже ретельно розмішуючи після кожної доданої порції. Продовжуючи безперервно і інтенсивно перемішувати, доводимо «Бешамель» до кипіння на слабкому вогні. 
 

10. Додаємо мускатний горіх і натертий дрібно сир (200 г). 
 

11. Розмішуємо, чекаючи повного розплавлення сирної стружки, солимо до смаку. 
 

12. Переклавши в зручну робочу миску, охолоджуємо сирно-молочну суміш до теплого стану. По одному вводимо яйця, після кожного старанно розмішуємо масу віночком. 
 

Як запікається мусака по-грецьки з баклажанами

13. Залишилося підготувати останній компонент для грецького багатошарового страви. Баклажани нарізаємо поздовжніми пластинами завтовшки близько 3 мм. Якщо є підозра, що плоди гірчать, посипаємо нарізку сіллю і даємо відстоятися, після чого промиваємо пластини водою, обсушуємо. 
 

14. Змащуємо смужки баклажанів олією з обох сторін. Обсмажуємо на сухій сковороді до легкого обвуглювання. В середньому на одну сторону йде 3-4 хвилини. Готові пластини викладаємо на паперовий рушник, щоб вбрався зайвий жир. 
 

15. Переходимо до «зборці» страви. Відварену до напівготовності картопля нарізаємо кружечками завтовшки 2-3 мм. Розподіляємо по дну жароміцної форми, злегка посипаємо сіллю. Ємність вибираємо з високими бортами, розміром приблизно 23х30 см (не менш). 
 

16. Далі трохи внахлест викладаємо половину баклажанових пластин. 
 

17. Слідом рівномірно розподіляємо фарш. 
 

18. Ховаємо м'ясної шар під залишками баклажанів. 
 

19. Завершальним етапом розподіляємо соус. 
 

20. Мусака по-грецьки запікається близько 30-40 хвилин при 180 градусах. Хвилин за 10-15 до закінчення процесу обсипає шар соусу залишками сиру, натер дрібною стружкою. 
 

21. Подаємо страву гарячою, нарізавши порційно. 
 

Мусака по-грецьки з баклажанами готова! Смачного!



Категорія: Страви з м'яса | Додав: 26.03.2018
Переглядів: 70 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019