Неділя
21.07.2019
09:39
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Страви з м'яса


Спагетті болоньєзе

Вечеря за мотивами італійської кухні - це завжди цікаво і дуже смачно! Раніше ми вже розглядали простий рецепт спагетті з м'ясом, коли макаронні вироби готуються одночасно з шматочками свинини в духовий печі. Сьогодні підемо іншою технологією: приготуємо популярний соус Болоньєзе і доповнимо їм відварені спагетті.

Підсумкове блюдо при подачі оформимо зеленим листям базиліка і за бажанням осип пармезаном. Отже, готуємо апетитні і ситні спагеті Болоньєзе.

Складові:
  • спагетті - 300 г;
  • м'ясний фарш (свинина + яловичина) - 500 г;
  • цибулина - 1 шт .;
  • стебло селери - 1 шт .;
  • морква - 1 шт .;
  • червоне сухе вино - 50 мл;
  • вершки 20% - 50 мл;
  • часник - 2-3 зубці;
  • свіжі помідори - 4-5 шт .;
  • оливкова олія - ​​2-3 ложки;
  • петрушка - невеликий пучок;
  • базилік (для подачі) - кілька листочків;
  • сіль, перець - за смаком.


Спагеті Болоньєзе рецепт з фото

Як приготувати спагетті Болоньєзе в домашніх умовах

1. Для початку підготуємо томатний соус для спагетті Болоньєзе. Для цього робимо перехресні надрізи на шкірці помідорів, а потім опускаємо соковиті плоди в ємність з окропом буквально на кілька секунд. За допомогою шумівки дістаємо «розпалені» томати і негайно поміщаємо їх в крижану воду. Далі видаляємо з помідорів вже стала м'якою шкірку, а овочеву м'якоть подрібнюємо в однорідну масу в чаші блендера. 
 

2. Підготуємо інші компоненти для соусу Болоньєзе. З моркви зрізаємо верхній шар, а потім натираємо помаранчевий коренеплід середньої стружкою. Очищений від лушпиння цибулю нарізаємо дрібними шматочками (або подрібнюємо за допомогою блендера). Стебло селери шаткуємо тонкими скибочками. 
 

3. Пасеруємо овочеве асорті на рослинній олії при невисокій температурі протягом 2-3 хвилин. 
 

4. До напівготових інгредієнтів викладаємо фарш, «ламаючи» м'ясну масу кулінарної лопаткою на невеликі грудочки. Періодично помішуючи, обсмажуємо вміст сковороди близько 10 хвилин. 
 

5. Через зазначений час кидаємо сіль і мелений перець. Збільшуємо вогонь і вливаємо червоне вино. Одночасно додаємо приготований нами раніше томатний соус. Доводимо масу до кипіння, зменшуємо температуру і тушкуємо під кришкою близько 20-30 хвилин. 
 

6. Тим часом чисту і суху петрушку подрібнюємо ножем. Часникові зубці очищаємо, пропускаємо через прес або дрібно рубаємо. Викладаємо ці інгредієнти в сковороду з практично готовим м'ясним соусом. Слідом вливаємо молочні вершки, перемішуємо. Тримаємо на слабкому вогні останні 5 хвилин. 
 

7. Спагеті закладаємо в киплячу воду. Варимо, дотримуючись інструкції на упаковці. 
 

8. Розсортовувати готові макаронні вироби по сервірувальним тарілках. Зверху розміщуємо соус Болоньєзе (можна обсипати блюдо дрібно натертим пармезаном). Оформивши зеленими листочками базиліка, спагетті Болоньєзе подаємо! 
 

Смачного!



Категорія: Страви з м'яса | Додав: 28.03.2018
Переглядів: 86 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019