П`ятниця
19.04.2024
06:57
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
/_pu/3/79521871.jpg
Пиріг «Соняшник» з м'ясом і сиром
/_pu/2/52275330.jpg
Салат «Мавпочка»
/_pu/2/04214437.jpg
Салат Цезар з сьомгою
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Страви з м'яса


М'ясо в кисло-солодкому соусі (яловичина)

М'ясо в кисло-солодкому соусі - страва з мотивів екзотичної азіатської кухні. Звичайно ж, рецепт адаптований під звичні для нас продукти, але, тим не менш, в результаті все виходить поєднуваним і смачно! Яловичина, замаринована в соєвому соусі і тушена з овочами, виходить дуже м'якою, буквально «приховує в роті», а вдалий союз смакових відтінків додає страві пікантності. При бажанні можна варіювати рецептуру під свої переваги, наприклад, додавши свіжий імбир, солодкі ананаси, пекучий перчик і т.д.
 

Складові:
  • яловичина (можна замінити свининою) - 500 г;
  • соєвий соус - 100 мл;
  • борошно - 1 ст. ложка;
  • картопляний крохмаль - 1 ст. ложка;
  • цибулина - 1 шт .;
  • болгарський перець - 1 шт .;
  • гриби (опеньки, шампіньйони і т.д.) - 100 г;
  • стручкова квасоля - 2-3 ст. ложки;
  • яблучний оцет - 2 ст. ложки;
  • цукровий пісок - 2 ст. ложки;
  • томатна паста (або кетчуп) - 3-4 ст. ложки;
  • рослинне масло - 2-3 ст. ложки.


М'ясо в кисло-солодкому соусі рецепт

Як приготувати яловичину з овочами

1. Промивши під проточною водою і позбувшись від прошарків сала, ріжемо м'ясо дрібними шматочками або довгою соломкою. 
 

2. Робимо кляр. Для цього обсипає яловичину сумішшю муки і крохмалю. 
 

3. Відразу ж заливаємо соєвим соусом і ретельно перемішуємо. Ми залишаємо м'ясо в такому вигляді хвилин на 20.
 

4. Поки яловичина маринується, підготуємо інші складові кисло-солодкого страви. Болгарський перець ріжемо кубиками, очищену цибулину дрібно шаткуємо.
 

5. Змішуємо квасолю, перець, цибулю і гриби (мініатюрні опеньки не вимагають попередньої нарізки, якщо ж ви використовуєте печериці або інші великі гриби, наріжте їх пластинами або соломкою).
 

6. У сковороді з маслом обсмажуємо вже промаринуватися яловичину на помірному вогні до рум'яного відтінку. Далі додаємо овочевий «мікс». За бажанням можна приправити страву меленим перцем, обсипати солодкою паприкою або будь-якими спеціями на свій смак. Солити яловичину потрібно зовсім трохи, так як м'ясні шматочки маринувалися в солоному соєвому соусі. 
 

7. Обсмажуємо м'ясо по-китайськи з овочами близько 5-10 хвилин, а потім додаємо томатну пасту.
 

8. Обсипає вміст сковороди цукровим піском, вливаємо оцет, енергійно перемішуючи суміш. Тушкуємо м'ясо в кисло-солодкому соусі до повної готовності. 
 

9. Подаємо м'ясо з будь-яким легким гарніром, наприклад, відвареним рисом. 
 

Рецепт яловичини з овочами завдяки оцту і соєвого соусу дозволяє отримати ніжне м'ясо. До речі, як правило, блюдо доводиться до вподоби не тільки любителям екзотичного поєднання продуктів, але і консерваторам в кулінарних пристрастях. Приємного вам апетиту!



Категорія: Страви з м'яса | Додав: 28.03.2018
Переглядів: 398 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024