Домашня кухня
Міні-піца на батоні |
Лоранскій пиріг з куркою і грибами |
Яловичина в духовці «по-царськи» |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Плов зі свинини в казані на плиті
Здавалося б, що тут складного - приготувати смачний плов з м'ясом, адже і рецептура проста, і продукти цілком доступні! Однак щоб це блюдо вийшло дійсно бездоганним, потрібно не тільки вкласти в нього частинку душі, а й уважно вивчити технологію приготування.
Наш детальний рецепт з покроковими фото допоможе вам зробити смачний розсипчастий плов зі свинини в казані на плиті. Звичайно, в ідеалі для плову краще використовувати баранину, але її не скрізь можна зустріти в продажу, тому пропонуємо доступний і домашній варіант цього популярного страви.
Складові:
- рис довгозерний - 350 г;
- свинина (бажано лопатка або грудинка) - 500 г;
- морква - 1-2 шт .;
- цибулина - 1-2 шт .;
- рослинне масло - близько 80 мл;
- часник (за бажанням) - 3 головки;
- зіра - ½ ст. ложки;
- куркума - ½ ч. ложки;
- сіль, перець - за смаком.
Домашній плов зі свинини рецепт з фото крок за кроком
Як приготувати розсипчастий плов в казані на плиті
1. Дно казана покриваємо тонким шаром рослинного масла, розігріваємо. Завантажуємо очищений і дрібно нашатковану цибулю. Обсмажуємо на помірному вогні до м'якості.
2. Морква нарізаємо тонкою соломкою і закладаємо до цибулі. Помішуючи, пасеруємо овочеве «асорті» пару хвилин.
3. Переходимо до м'яса. Промивши і обсушити, нарізати свинину шматочками середнього розміру, додаємо до морквяно-цибулевої пасеруванні і обсмажуємо до рум'яного відтінку, не забуваючи перемішувати. Щоб плов не вдався сухим, краще віддати перевагу досить жирним частинам свинини - в даному випадку відмінно підійде лопатка, грудинка, шийка і т.д.
4. Як тільки м'ясо зарум'яниться, посипаємо його сіллю, меленим перцем, додаємо зіру, куркуму і / або інші спеції на ваш розсуд, перемішуємо. Вливаємо приблизно склянку окропу (так, щоб свинина була майже повністю покрита рідиною). Завантажуємо в казан головки часнику, попередньо зрізавши коріння і стебло, а також знявши верхній шар лушпиння. Тушкуємо м'ясо на повільному вогні під кришкою близько 30-40 хвилин (до м'якості).
5. Довгозерний рис ретельно промиваємо, зливаємо воду і завантажуємо до вже практично готовою свинині. Акуратно розрівнюємо ложкою.
6. Вливаємо окріп, намагаючись не пошкодити шар рисових зерен. В результаті вода повинна виявитися вище рівня рису на 0,5 см. Додаємо ще трохи солі, встановлюємо максимальний нагрів і доводимо рідину до бурхливого кипіння, що не перемішуємо! Негайно накриваємо казан кришкою і витримуємо рис на максимальному вогні рівно 7 хвилин.
7. Через зазначений час, не відкриваючи кришку, зменшуємо температуру до мінімуму і Томім вміст казана 12 хвилин. Щоб плов вийшов дійсно смачним і розсипчастим, в процесі приготування ні в якому разі не перемішуємо рис і до останнього не відкриваємо кришку, щоб вся вода встигла випаруватися, а рисові зерна гарненько пропарити. Свіжоприготовлений плов, знявши з вогню, продовжуємо наполягати ще 10 хвилин і тільки через цей час знімаємо кришку і акуратно перемішуємо рис з м'ясом.
8. Розподіляємо наш розсипчастий плов зі свинини по порційних ємностей і подаємо. Блюдо цілком самодостатня, тому ніяких доповнень до нього не потрібно!
Плов зі свинини в казані на плиті готовий! Насолоджуємося ситним обідом! Приємного вам апетиту!
|
Категорія: Страви з м'яса | Додав: 27.03.2018
|
Переглядів: 602
| Рейтинг: 0.0/0 |
|