Середа
19.06.2019
16:26
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Страви з м'яса


Тушкована яловичина з чорносливом

В даному рецепті яловичина гаситься самим звичайним чином, без всяких кулінарних хитрощів і особливостей. «Родзинкою» є лише те, що в процесі приготування м'ясні шматочки доповнюються солодкуватим чорносливом, який вдало «вписується» в загальну смакову «композицію» страви і чудово доповнює размягченную яловичину.

При тривалому гасінні м'ясо, незалежно від його жорсткості, пропарюється, насичується приємними ароматами і перетворюється в дивно ніжне ласощі. Яловичина з чорносливом тушкована - відмінна альтернатива традиційному гуляшу і багатьом іншим м'ясних страв.

Складові:
  • м'якоть яловичини - 500 г;
  • чорнослив - 200 г;
  • цибулина - 1 шт .;
  • томатна паста - 1-2 ст. ложки;
  • рослинне масло - 3-4 ст. ложки;
  • сіль, спеції - за смаком.

Яловичина з чорносливом тушкована рецепт

Як згасити м'ясо з чорносливом

1. У об'ємної сковороді розігріваємо олію без запаху. Цибулю ріжемо дрібними кубиками і викладаємо на розпечену поверхню. Помішуючи, пасеруємо на середньому вогні. 
 

2. Шматок яловичини моєму, просушуємо, ріжемо квадратними шматочками середньої величини. Завантажуємо до розм'якшення цибулі. Коли випарується весь «сік», виділений м'ясом, додаємо томатну пасту і енергійно перемішуємо вміст сковороди. 
 

3. Вливаємо звичайну питну воду, повністю покриваючи рідиною м'ясо. Чекаємо активного кипіння, а потім знижуємо температуру до мінімуму і накриваємо сковорідку кришкою. Млоїмо м'ясо близько години - за цей час жорсткі волокна яловичини повинні значно розм'якшити. Далі додаємо до м'яса попередньо промитий чорнослив, перемішуємо. Завдяки гасіння з сухофруктів яловичина виходить дуже ніжною, ароматною і злегка солодкуватого. 
 

4. Продовжуємо гасити м'ясо близько півгодини (до повної м'якості і готовності). При необхідності підливати невелику кількість води. За кілька хвилин до закінчення готування посипаємо м'ясо з чорносливом сіллю, меленим перцем і за бажанням іншими спеціями. В даному випадку можна порадити мелену корицю - її пряний аромат ідеально доповнить блюдо. Тільки не переборщіть з кількістю: половини чайної ложки буде цілком достатньо. 
 

5. Подавати тушковану яловичину з чорносливом можна з будь-яким гарніром на ваш вибір. Для супроводу ситного страви вибираємо соління і / або свіжу зелень.
 

Яловичина з чорносливом тушкована готова! Смачного!



Категорія: Страви з м'яса | Додав: 27.03.2018
Переглядів: 59 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019