Середа
19.06.2019
15:55
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Страви з м'яса


Манти з м'ясом (з фаршем)

Манти - апетитне м'ясне блюдо, за формою і змістом нагадує великі пельмені. Однак замість звичайної варіння в окропі манти традиційно готують на пару в мантоварке. При правильному виготовленні вони виходять неймовірно соковитими, ароматними і смачними. Для отримання великої кількості «соку» в начинку обов'язково додають багато цибулі і невелику порцію води.

Тісто для мантів можна зробити на воді, молоці або кефірі. Ми зупинимося на останньому варіанті. Таке тісто виходить найбільш еластичним, не вимагає від кулінара професійних навичок і максимально «слухняно» в роботі. Отже, запасаємося продуктами і готуємо соковиті домашні манти - покроковий рецепт з фото надасть нам істотну допомогу!

Складові:

Для тесту:
  • кефір - 350 мл;
  • яйце - 1 шт .;
  • борошно - близько 600-700 г (скільки візьме тісто);
  • дрібна сіль - 1 ч. ложка.

Для начинки:
  • фарш (свинина + яловичина) - близько 1,5 кг;
  • сіль, спеції - за смаком;
  • цибуля ріпчаста - 3-4 великі головки;
  • вода - приблизно 1/3 склянки (можна більше або менше, залежить від соковитості фаршу).

Для змащення ярусів:
  • вершкове масло - 30-40 г.

Домашні манти покроковий рецепт з фото

Як приготувати тісто для мантів на кефірі

1. Через дрібне сито просіваємо склянка борошна і висипаємо в глибоку миску. Кидаємо сіль і вбиваємо сире яйце. 
 

2. Збовтуємо суміш виделкою і поступово вливаємо кефір. Енергійно перемішуємо, поєднуючи компоненти і позбавляючись від борошняних грудок. 
 

3. До отриманого клейкому складу поступово підсипає борошно. Замішуємо вручну круте, що не липнуче тісто (по консистенції як пельменное). При необхідності збільшуємо дозування борошна. 
 

Як ліпити манти покрокове фото

4. Даємо тісту півгодини відпочинку, після чого приступаємо до ліплення. Борошняну масу ділимо на кілька частин, скочується в товсті довгасті «джгути». Кожну заготовку ділимо на приблизно однакові за розміром шматочки (довжиною близько 2-3 см). 
 

5. Вмочуємо кожен шматочок у борошні і розгортаємо тонкі коржі. Цибулю дрібно рубаємо ножем і перемішуємо з фаршем. Кидаємо сіль, спеції і вимішуємо м'ясну масу. Щоб начинка вийшла соковитіше, додаємо воду (фарш повинен вийти м'яким і соковитим, але не рідким). Викладаємо порцію м'ясної маси (1-2 ст. Ложки) на центр коржі. Іноді замість фаршу в начинку кладуть дрібно посічену м'якоть свинини, яловичини або баранини, а також часто додають гарбуз або картоплю - справа смаку! 
 

6. Протилежні краї коржа з'єднуємо по центру над начинкою, міцно защипуючи тісто пальцями (з боків заготовку отставляем відкритою). Бічну сторону коржа підтягуємо до центрального шву і защипуємо, формуючи вушка (див. На фото нижче). 
 

7. Аналогічно скріплюємо другу бічну сторону. У підсумку отримуємо чотирикутний повністю закритий мант із захованою всередині начинкою. 
 

8. Протилежні «вушка» скріплюємо між собою і отримуємо класичну форму. 
 

Як варити манти в мантоварке

9. Яруси мантоварки змащуємо шматочком вершкового масла і викладаємо наші напівфабрикати. Не забуваємо дотримуватися дистанції, щоб під час готування манти НЕ злиплися. 
 

10. Низ мантоварки (каструлю) до половини заливаємо водою і доводимо до кипіння. Занурюємо яруси з напівфабрикатами в мантоварку і накриваємо ємність кришкою. Готуємо домашні манти на пару 40-45 хвилин. 
 

11. Подаємо свіжоприготовлене блюдо разом з будь-якими соусами або просто так, доповнивши свіжою зеленню. 
 

Домашні манти з м'ясом готові! Смачного!



Категорія: Страви з м'яса | Додав: 27.03.2018
Переглядів: 63 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019