Домашня кухня
Роли Філадельфія в домашніх умовах |
Класичний жульєн з куркою і грибами |
Яловичина в горщику з картоплею в духовці |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Тефтелі в духовці
Сьогодні готуємо м'ясні тефтелі в духовці. Для підсилення смаку доповнимо блюдо солодкими томатами черрі (або звичайним помідором), соковитою морквиною і за бажанням пекучим перчиком. Готові тефтелі оформимо зеленню, доповнимо тушкованими овочами, гарніром - смачна вечеря для всієї родини забезпечений!
До речі, якщо раптом у вас залишився невитрачений м'ясний фарш, пропонуємо випробувати цікавий і простий рецепт італійської пасти Болоньєзе.
Складові:
- м'ясний фарш - 500 г;
- рис - 100 г;
- морква - 1 шт .;
- цибулина - 1 шт .;
- помідори черрі - 5-6 шт. (Або 1 великий помідор);
- часник - 1-2 зубці;
- перець чилі (за бажанням) - ½ стручка;
- томатна паста - 3 ст. ложки;
- яйце - 1 шт .;
- панірувальні сухарі - 30-50 г;
- рослинне масло - 1-2 ст. ложки;
- сіль, перець - за смаком.
Тефтелі в духовці рецепт
1. Фарш посипаємо сіллю і перцем, змішуємо з сирим яйцем і цибулею, дрібно порубаним або подрібненим за допомогою блендера.
2. Чистий рис заливаємо 200 мл води і відварюємо до напівготовності. Попередньо промивши холодною водою, перекладаємо рисові зерна до фаршу, перемішуємо.
3. З отриманої м'ясної маси формуємо однакового розміру круглі кульки - тефтелі. Кожну заготовку обвалюють в панірувальних сухарях.
Як приготувати тефтелі в духовці
4. З моркви зрізаємо верхній шар, нарізаємо помаранчевий коренеплід тонкими кружечками. Очищені зубці часнику шаткуємо тонкими пластинами. Мініатюрні черрі розрізаємо на четвертинки (через брак черрі можна обійтися звичайним помідором, наріз його невеликими шматочками). Дно жароміцної ємності злегка змащуємо олією, а потім закладаємо овочеве асорті. Для гостроти можна додати чилі, попередньо видаливши всі насіння і нарізавши пекучий перчик дрібними шматочками.
5. На овочевий шар укладаємо тефтелі.
6. Томатну пасту розводимо в склянці окропу, за бажанням злегка солимо і приправляємо соус спеціями за смаком. Вливаємо рідина в ємність з нашими напівфабрикатами. В результаті тефтелі повинні майже повністю опинитися в соусі (при необхідності підливати ще окропу). Накривши ємність кришкою або листом фольги, відправляємо в попередньо розпечену духову піч.
7. Млоїмо тефтелі з підливою при температурі 180 градусів близько 30-40 хвилин. Подаємо м'ясне блюдо разом з тушкованими овочами, свіжою зеленню, а також у супроводі картопляного пюре, рису або будь-якого гарніру на ваш розсуд.
Тефтелі в духовці повністю готові! Приємного вам апетиту!
|
Категорія: Страви з м'яса | Додав: 28.03.2018
|
Переглядів: 944
| Рейтинг: 0.0/0 |
|