П`ятниця
29.03.2024
07:54
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
/_pu/1/73145523.jpg
Деруни картопляні
/_pu/3/67104939.jpg
Торт «Захер»
/_pu/0/58770609.jpg
Печеня в горщиках в духовці
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Овочеві страви


Картопляні оладки з грибами

Любителям смаженої картоплі та інших схожих блюд ( чаклунів , биточків , решті ) напевно сподобаються і прості картопляні оладки з грибами. Рецепт дуже простий - натираємо картопля, змішуємо з іншими компонентами, пасеруємо начинку. Готуємо аналогічно традиційним оладки - на сковороді з рослинним маслом.

Тонка картопляна соломка при обсмажуванні швидко розм'якшується, стає дуже ніжною, просочується грибним ароматом і апетитно зарум'янюється із зовнішнього боку. В результаті виходять дивно смачні засмаженою оладки з начинкою, які в поєднанні зі свіжою зеленню і сметаною здатні перетворити рядовий вечеря в справжню святкову трапезу.
 
Складові:
  • картопля - 700 г;
  • печериці - 150 г;
  • цибуля ріпчаста - 2 головки;
  • яйце - 1 шт .;
  • борошно - 2 ст. ложки;
  • сіль, перець - за смаком;
  • зелень (для подачі) - кілька гілочок;
  • рослинне масло (для смаження).


Картопляні оладки рецепт з фото

Як приготувати картопляні оладки з грибами

1. Спочатку підготуємо начинку. Одну цибулину очищаємо, дрібно рубаємо, обсмажуємо до рум'яності на розігрітій олії.
 

2. Додаємо нарізані тонкими пластинами шампіньйони, смажимо до повного випаровування вологи. Солимо / перчимо, знімаємо з вогню. 
 

3. Паралельно готуємо картопляне тісто. Використовуючи ручну тертку, або за допомогою комбайна подрібнюємо очищену картоплю в дрібну тонку стружку. Зливаємо сік, що виділився. 
 

4. Слідом натираємо або подрібнюємо за допомогою блендера / комбайна цибулину, додаємо до картопляної маси. Лук зробить наші оладки більш соковитими, а також перешкодить картопляної маси потемніти і втратити презентабельний вигляд.
 

5. Вбиваємо яйце, посипаємо суміш сіллю / перцем. Додаємо борошно, яка «працює» з'єднувальним компонентом, але переборщувати не потрібно - цілком вистачить двох столових ложок (якщо картопля досить крохмалистий борошно можна зовсім виключити). 
 

6. Грунтовно перемішуємо складові. 
 

7. Розігріваємо сковороду, покривши дно тонким шаром масла. Викладаємо картопляне тісто у вигляді невеликих коржів, зверху відразу розмішати порцію печериць. 
 

8. На гриби викладаємо шар тіста, ховаючи начинку. Смажимо картопляні оладки приблизно 2-3 хвилини на середньому вогні (до зарум'янювання низу). 
 

9. Підчепивши лопаткою, перевертаємо. Продовжуємо жарку поки не підрум'яниться друга сторона. Потім зменшуємо вогонь і накриваємо сковорідку кришкою. Витримуємо 3-5 хвилин, щоб оладки повністю пропеклися всередині.
 

10. Подаємо готові картопляні оладки з грибами гарячими. Кращий супровід - зелень і сметана. 
 

Смачного!



Категорія: Овочеві страви | Додав: 03.04.2018
Переглядів: 528 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024