Домашня кухня
Тушкована яловичина з чорносливом |
Бефстроганов з яловичини |
Стромболі (піца-рулет) |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Картопляні оладки з грибами
Любителям смаженої картоплі та інших схожих блюд ( чаклунів , биточків , решті ) напевно сподобаються і прості картопляні оладки з грибами. Рецепт дуже простий - натираємо картопля, змішуємо з іншими компонентами, пасеруємо начинку. Готуємо аналогічно традиційним оладки - на сковороді з рослинним маслом.
Тонка картопляна соломка при обсмажуванні швидко розм'якшується, стає дуже ніжною, просочується грибним ароматом і апетитно зарум'янюється із зовнішнього боку. В результаті виходять дивно смачні засмаженою оладки з начинкою, які в поєднанні зі свіжою зеленню і сметаною здатні перетворити рядовий вечеря в справжню святкову трапезу.
Складові:
- картопля - 700 г;
- печериці - 150 г;
- цибуля ріпчаста - 2 головки;
- яйце - 1 шт .;
- борошно - 2 ст. ложки;
- сіль, перець - за смаком;
- зелень (для подачі) - кілька гілочок;
- рослинне масло (для смаження).
Картопляні оладки рецепт з фото
Як приготувати картопляні оладки з грибами
1. Спочатку підготуємо начинку. Одну цибулину очищаємо, дрібно рубаємо, обсмажуємо до рум'яності на розігрітій олії.
2. Додаємо нарізані тонкими пластинами шампіньйони, смажимо до повного випаровування вологи. Солимо / перчимо, знімаємо з вогню.
3. Паралельно готуємо картопляне тісто. Використовуючи ручну тертку, або за допомогою комбайна подрібнюємо очищену картоплю в дрібну тонку стружку. Зливаємо сік, що виділився.
4. Слідом натираємо або подрібнюємо за допомогою блендера / комбайна цибулину, додаємо до картопляної маси. Лук зробить наші оладки більш соковитими, а також перешкодить картопляної маси потемніти і втратити презентабельний вигляд.
5. Вбиваємо яйце, посипаємо суміш сіллю / перцем. Додаємо борошно, яка «працює» з'єднувальним компонентом, але переборщувати не потрібно - цілком вистачить двох столових ложок (якщо картопля досить крохмалистий борошно можна зовсім виключити).
6. Грунтовно перемішуємо складові.
7. Розігріваємо сковороду, покривши дно тонким шаром масла. Викладаємо картопляне тісто у вигляді невеликих коржів, зверху відразу розмішати порцію печериць.
8. На гриби викладаємо шар тіста, ховаючи начинку. Смажимо картопляні оладки приблизно 2-3 хвилини на середньому вогні (до зарум'янювання низу).
9. Підчепивши лопаткою, перевертаємо. Продовжуємо жарку поки не підрум'яниться друга сторона. Потім зменшуємо вогонь і накриваємо сковорідку кришкою. Витримуємо 3-5 хвилин, щоб оладки повністю пропеклися всередині.
10. Подаємо готові картопляні оладки з грибами гарячими. Кращий супровід - зелень і сметана.
Смачного!
|
Категорія: Овочеві страви | Додав: 03.04.2018
|
Переглядів: 618
| Рейтинг: 0.0/0 |
|