Домашня кухня
Азу з індички |
Пиріг з консервованими персиками і сметаною заливкою |
Курячі шашлички на сковороді |
Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|
Котлети рубані з курячої грудки
У будь-якій гарній господині є не один рецепт смачних домашніх котлет. Популярність цієї страви можна зрозуміти - тут немає ніяких важкодоступних продуктів, та й готуються котлетки досить швидко, при цьому завжди виходять на подив апетитними і ситними. Сьогодні замінимо традиційний для цієї страви свинячий / яловичий фарш більш легким м'ясом птиці і приготуємо прості, але при цьому дивно смачні рубані котлети з курячої грудки з зеленню. Спробуйте і ви! Можливо, саме цей рецепт стане вашим «фаворитом»!
Складові:
- куряча грудка - 500 г;
- цибулина - 1 шт .;
- часникові зубці (за бажанням) - 1-2 шт .;
- яйця - 2 шт .;
- сметана (або майонез) - 4 ст. ложки;
- борошно - 4 ст. ложки;
- кріп - невеликий пучок;
- рослинне масло - 2-3 ст. ложки;
- сіль, перець - за смаком.
Рубані котлети з курячої грудки рецепт
Як приготувати курячі котлети
1. Курячі грудки моєму, позбавляємо від зайвої вологи - висушуємо на паперових рушниках / серветках, потім видаляємо шкуру і кістки. Філе птиці нарізаємо маленькими кубиками, укладаємо в глибоку ємність.
2. Посипаємо сіллю, перцем, додаємо сирі яйця, сметану (або ж майонез). Ліловий або звичайний білий ріпчаста цибуля, видаливши лушпиння, нарізаємо дрібними кубиками або подрібнюємо за допомогою блендера, а потім кладемо в ємність з курячим м'ясом. За бажанням для насиченого аромату додаємо пропущені через прес часникові зубці. Чистий і сухий кріп, дрібно порубавши, також викладаємо до м'яса.
3. Перемішуємо м'ясну масу, а потім всипаємо борошно, щоб котлети тримали форму і не розтеклися під час смаження (можна замінити дозування борошна 2 столовими ложками крохмалю). Знову перемішуємо куряче м'ясо і залишаємо в такому вигляді на 20-30 хвилин.
4. Через зазначений час столовою ложкою набираємо курячу суміш і викладаємо у вигляді котлет на розпечену, промаслений поверхню сковороди.
5. Смажимо заготовки на середньому вогні близько 3-5 хвилин з кожного боку. Далі зменшуємо вогонь і, накривши сковороду кришкою, доводимо куряче м'ясо до повної готовності протягом 10-15 хвилин.
6. Рубані котлети з курячої грудки - ситне і смачне основне блюдо, подаємо з будь-яким гарніром, овочевий нарізкою або соліннями, а також зеленню. А ще такі котлетки відмінно підійдуть для виготовлення гамбургера в домашніх умовах.
Приємного вам апетиту!
|
Категорія: Страви із птиці | Додав: 29.03.2018
|
Переглядів: 800
| Рейтинг: 0.0/0 |
|