П`ятниця
29.03.2024
13:50
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
/_pu/1/55179139.jpg
Курка теріякі з овочами
/_pu/0/70360230.jpg
Паста карбонара з беконом і вершками
/_pu/2/40131821.jpg
Салат з квасолею, корейської морквою і куркою
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Овочеві страви


Картопляний гратен

Картопляний гратен є чимось середнім між пирогом і запіканкою. Нарізаний тонкими скибочками і покритий рясним шаром тертого сиру, картопля в молочній підливі максимально розм'якшується і насичується приємним вершковим ароматом.

М'ясо при такій технології не додається, адже підсумкове блюдо і без того містить достатню кількість білків і жирів, та й на смак виходить цілком самодостатнім! Давайте ж швидше приготуємо простий картопляний гратен за рецептом з фото крок за кроком!
 
Складові:
  • картопля - 1 кг;
  • вершки (30-38%) - 300 мл;
  • молоко - 300 мл;
  • часник - 2 зубці;
  • мускатний горіх (за бажанням) - ½ ч. ложки;
  • сир - 150 г;
  • сіль за смаком.


Картопляний гратен рецепт з фото крок за кроком в домашніх умовах

Як приготувати картопляний гратен

1. Промивши і очистивши, нарізаємо картопляні бульби кружечками товщиною 2-3 мм.
 

2. Молоко з'єднуємо з вершками в просторій каструлі. Два невеликих зубця часнику дрібно рубаємо ножем і додаємо до молочної суміші. Доводимо рідину до кипіння на невеликому вогні, солимо за смаком, за бажанням додаємо мускатний горіх або інші спеції / прянощі.
 

3. Весь нарізану картоплю завантажуємо в киплячу вершково-молочну масу. Для приготування картопляного грата бажано брати вершки не менше 30 відсотків. По-перше, з ними блюдо виходить набагато смачніше, а по-друге, чим вище жирність вершків, тим менше ймовірність їх згортання при кипінні. 
 

4. Варимо картопляну нарізку під кришкою на невеликому вогні 5-10 хвилин (до напівготовності). Уважно стежимо, щоб скибочки картоплі не переварити, так як в залежності від сорту бульб час варіння може бути різним. 
 

5. Напівготові картопляні гуртки витягаємо шумівкою з молочної підливи, викладаємо в трохи змащену вершковим маслом форму рядами в 2-3 шари. Заливаємо картопля залишилася в каструлі сумішшю вершків і молока. 
 

6. Сир тремо крупно і рівномірно розподіляємо зверху. 
 

7. Відправляємо майбутній картопляний гратен в прогріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин (до повної готовності картоплі). Довше тримати блюдо в духовій печі не варто, так як навіть самі жирні вершки «не люблять» тривалий кипіння.
 

8. Ароматний картопля, запечена в вершках і молоці, подаємо гарячим в супроводі молочної підливи. 
 

Ніжний, насичений вершковими нотками, картопляний гратен підкуповує простотою і бездоганним смаком. Приємного вам апетиту!



Категорія: Овочеві страви | Додав: 03.04.2018
Переглядів: 1374 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024