Середа
19.06.2019
15:53
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Страви із птиці


Курка в духовці цілком

Зазвичай святкові дні і всілякі урочистості, які передбачають застілля, підкрадаються дуже непомітно, залишаючи нам зовсім небагато часу для ретельного продумування меню. Пропонуємо вирішити проблему вибору гарячого блюда, приготувавши курку в духовці цілком за рецептом з фото. Виглядає така курочка дуже ефектно і апетитно, поєднується з будь-яким гарніром і готується не дуже клопітно!

А якщо у вас буде бажання приготувати цікаве доповнення до основної страви, можна самостійно запекти в духовці картоплю фрі або картопля по-селянськи.
 
Складові:
  • курка - 1 ціла тушка (близько 2 кг);
  • лимон - 1 невеликий;
  • часник - 5-6 зубців;
  • розмарин - 1 гілочка;
  • вершкове масло - 50 г;
  • сіль за смаком;
  • солодка мелена паприка - 1-2 ч. ложки;
  • чорний або червоний мелений перець - за смаком.


Курка в духовці цілком рецепт з фото крок за кроком

Як запекти курку в духовці цілком

1. Курячу тушку промиваємо, потім протираємо паперовими серветками, видаляючи зайву вологу. Далі з усіх боків (і зовні, і всередині) ретельно натираємо птицю сіллю, меленим перцем (чорним або пекучим червоним), солодкою паприкою. За бажанням набір спецій можна доповнити або повністю змінити, дотримуючись власних уподобань. 
 

2. Щоб наша курочка вийшла максимально насиченою, доповнимо її простий заправкою. Лимон промиваємо і протираємо насухо. Цедру натираємо на дрібній тертці (знімаємо тільки тонку жовту шкірку, білу частину не чіпаємо). Сам лимон поділяємо на 4-6 частин. 
 

3. Розм'якшене масло змішуємо з лимонною цедрою, додаємо зубці часнику, пропущені через прес. Інтенсивно розтираємо отриману масу ложкою до максимальної однорідності. 
 

4. Всередину курячої тушки поміщаємо підготовлені раніше лимонні сегменти, для додаткового аромату закладаємо гілочку розмарину. 
 

5. За допомогою ложки або леза ножа акуратно піднімаємо шкірку на курячої грудях. Утворився «кишеню» наповнюємо здебільшого часникової олії, розподіляючи його рівним шаром по всій грудях. 
 

6. Залишками масла змащуємо всю зовнішню поверхню курки. Завдяки масляної заправці курочка вийде дуже смачною, з найніжнішої грудкою і апетитною рум'яною скоринкою. 
 

7. Перед відправкою в духову піч курячі ніжки старанно перев'язуємо ниткою, щоб курка в процесі запікання зберегла свою форму. 
 

8. Відправляємо наш «напівфабрикат» в розжарену до 180-200 градусів духовку. В середньому ціла курка запікається годину-півтора; час готування сильно залежить від розміру курячої тушки і від того, наскільки «засмаглу» корочку ви бажаєте отримати. Як правило, курка в духовці цілком, «лежачи на спинці», набуває золотисту скориночку тільки зверху. Якщо бажаєте «підрум'янити» птицю з усіх боків, в процесі запікання (хвилин через 40-50) слід перевернути тушку, щоб «бліда» спинка виявилася зверху. 
 

9. Подавати курку найкраще цілої на великій тарілці, а обробляти на порційні шматочки вже за столом. Свіжа зелень і соковиті овочі доречно доповнять сервіровку! Також не забудьте про соусах: до запеченої птиці відмінно підійде бальзамик, теріякі або навіть самий звичайний кетчуп. Також можна приготувати простий кисло-солодкий соус як в рецепті наггетсів. 
 

Курка в духовці цілком готова! Смачного!



Категорія: Страви із птиці | Додав: 29.03.2018
Переглядів: 111 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019