Четвер
25.04.2024
10:26
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
/_pu/4/05906342.jpg
Торт «Політ»
/_pu/0/16808587.jpg
Гарбузовий суп-пюре з вершками
/_pu/4/00188981.jpg
Еклери із заварним кремом
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Страви з риби та морепродуктів


Котлети з щуки

Якщо ви є любителем риби, цей рецепт виявиться як не можна до речі! Котлети з щуки виходять дуже ніжними і апетитними, відмінно поєднуються практично з будь-яким гарніром і свіжими овочами. Перевага рецепта полягає і в тому, що в складі наших котлеток НЕ буде яйця, тому готувати їх можна навіть під час посту (в рибні дні).

Єдина складність, з якою ви можете зіткнутися - розбирання риби. Якщо в цьому процесі ви новачок, доведеться затратити деякий час. Однак лякатися не варто: нічого незбагненного тут немає. Потрібна тільки практика!
 
Складові:
  • щука - 1 шт. (Близько 2 кг);
  • цибулина - 1 шт .;
  • білий хліб - кілька скибочок;
  • панірувальні сухарі - 30-50 г;
  • рослинне масло - близько 2-3 ст. ложки;
  • сіль, перець - за смаком.


Котлети з щуки рецепт з фото крок за кроком в домашніх умовах

Як зробити котлети з щуки

1. Насамперед обробляємо щуку. Очистивши рибу від луски, зрізаємо голову і хвіст - залишаємо для юшки . Ретельно видаляємо нутрощі, знімаємо шкуру, з філе вибираємо всі великі кістки. 
 

2. За допомогою блендера подрібнюємо філе в однорідний фарш. Також можна припустити рибу через м'ясорубку з дрібними гратами. 
 

3. Знявши лушпиння, дрібно нарізаємо цибулину. Обсмажуємо на добре розігрітій сковороді з маслом до золотистого відтінку. Остудивши і слив зайвий жир, перекладаємо цибулю до фаршу. 
 

4. Зрізавши кірки, заливаємо хліб невеликою кількістю води. Ми залишаємо на 5-10 хвилин. Набряклий хліб подрібнюємо за допомогою блендера і додаємо в фарш. Солимо, заправляємо перцем за смаком і ретельно перемішуємо масу. 
 

5. Змочуємо долоні в холодній воді і формуємо довгасті заготовки, які обвалюють в панірувальних сухарях. За бажанням замість сухарів можна застосувати пшеничне борошно або ж зовсім обійтися без панірування. 
 

6. Простору толстодонную сковороду змащуємо рафінованою олією, розігріваємо. На розпечену поверхню в один шар укладаємо наші напівфабрикати. Смажимо при помірному вогні 2-3 хвилини (до зарум'янювання нижньої сторони). 
 

7. Далі перевертаємо напівготові котлети, витримуємо ще 2 хвилини, після чого знижуємо нагрів до мінімуму, вливаємо 1-2 ст. ложки окропу і, накривши сковороду кришкою, доводимо вироби до повної готовності (для цього буде потрібно близько 10 хвилин). Такий спосіб допоможе зробити наші котлетки ще смачнішими, так як за рахунок води вони вийдуть зовсім сухими. 
 

8. Готові рибні котлети з щуки можна подавати з простими салатами з овочів і картопляним пюре, також як гарнір підійде відварений рис або макарони. 
 

Смачного!



Категорія: Страви з риби та морепродуктів | Додав: 02.04.2018
Переглядів: 917 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2024