Середа
19.06.2019
15:54
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Страви з риби та морепродуктів


Картопляні битки з оселедцевим соусом

Картопляні битки - просте, але дуже смачна страва, яке зазвичай готується з вареної картоплі з додаванням зелені, сиру або інших компонентів. Ці круглі вироби у вигляді котлет можуть начиняти фаршем, грибами, овочевий сумішшю і т.д., а можуть бути приготовлені і зовсім без наповнювача. Таким чином, база для експериментів в даному випадку відмінна!

Подавати картопляні биточки можна як гарнір до м'яса або риби або їсти як самостійну страву, присмачивши простий сметаною або дописавши зеленню. Ми рекомендуємо спробувати більш оригінальний варіант - пропонуємо рецепт картопляних биточків з пікантним соусом на основі оселедця і соковитих маринованих огірків.
 
Складові:
  • картопля - 600 г;
  • сир - 120 г;
  • яйце - 1 шт .;
  • кріп - 3-4 гілочки;
  • сіль, перець - за смаком;
  • панірувальні сухарі - 2-3 ст. ложки;
  • рослинне масло (для смаження) - близько 50 мл.

Для соусу:
  • сметана - 200 г;
  • оселедець солоний (філе) - 100 г;
  • огірки мариновані - 50 г;
  • цибуля червоний або білий салатний - 20 г;
  • часник - 1 зубець;
  • кріп - 1-2 гілочки.


Картопляні битки рецепт з фото

1. Вибираємо невеликі бульби картоплі, промиваємо і заздалегідь відварюємо в шкірці (найзручніше це зробити напередодні ввечері, тоді на наступний день приготувати биточки можна буде за лічені хвилини). Повністю остуджений картопля очищаємо і натираємо крупно.
 

2. Сир теж трьом крупною стружкою і відправляємо до картопляної маси. 
 

3. Додаємо дрібно рубаний кріп, вбиваємо велике яйце, солимо і перчимо суміш інгредієнтів. За бажанням можна ще додати сушені трави або будь-які спеції / приправи на ваш розсуд. 
 

4. Ретельно вимішуємо вміст миски до утворення єдиної пластичної маси. 
 

5. З отриманої суміші формуємо заготовки у вигляді невеликих круглих картопляних котлет. Кожен биток обвалюють з усіх боків в панірувальних сухарях. Із зазначеного в рецепті кількості продуктів виходить приблизно 10-12 заготовок. 
 

6. Ретельно прогреваем сковороду з тонким шаром масла. На розпечену поверхню викладаємо биточки і обсмажуємо на середньому вогні приблизно 2-3 хвилини (до рум'яності нижньої сторони). 
 

7. Далі піддягаємо картопляні котлети лопаткою і акуратно, намагаючись не пошкодити форму, перевертаємо вироби. Чекаємо зарумянивания нижньої сторони, а потім зменшуємо вогонь до мінімуму і накриваємо кришкою сковороду. Таким чином млоїмо картопляні биточки ще 3-5 хвилин, після чого знімаємо з плити. 
 

Як зробити соус для картопляних биточків - рецепт

8. Для подачі биточків зробимо простий соус. Філе оселедця нарізаємо маленькими кубиками, огірки, цибуля, кріп і часник рубаємо якомога дрібніше. З'єднуємо все компоненти в одному салатник. 
 

9. Додаємо сметану і старанно розмішуємо масу - все добавки повинні розподілитися рівномірно. 
 

10. Подаємо картопляні биточки теплими, щедро присмачивши соусом! 
 

Смачного!



Категорія: Страви з риби та морепродуктів | Додав: 01.04.2018
Переглядів: 146 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019