Неділя
21.07.2019
09:44
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна сторінка | Зворотній зв'язок | Все про шиття | Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Страви з м'яса
Страви із птиці
Страви з риби та морепродуктів
Овочеві страви
Пошук рецепта
Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Рецепти » Другі страви » Овочеві страви


Картопляні крокети з сиром

Самодостатня страва або ситне супровід до супів, овочів, м'ясних / рибних виробів - картопляні крокети з сиром. Круглі кульки, обвалені в паніровці і обсмажені у фритюрі, можна подавати з улюбленим соусом, зеленню, доповнити легкими салатами, соліннями, придатними напоями.

Картопляна маса всередині вироби залишається м'якою, ніжною, з рясними вкрапленнями тягучого сиру, а оболонка апетитно підрум'янюється, стає твердою і крихкою. Особливо смачними крокети будуть відразу після приготування!
 
Складові:
  • картопля - 600 г;
  • вершкове масло - 70 г;
  • молоко - 30 мл;
  • сіль за смаком;
  • сир - 100 г;
  • яйце - 1 шт .;
  • борошно - 2-3 ст. ложки;
  • панірувальні сухарі - близько 70 г;
  • рафінована рослинна олія (для фритюру).


Картопляні крокети рецепт з фото крок за кроком

Як готувати картопляні крокети з сиром

1. Картопля, вимивши і почистивши, відварюємо до м'якості. Для прискорення процесу розрізаємо бульби на невеликі часточки. 
 

2. Зливаємо воду, а потім пюріруем вміст каструлі, додавши вершкове масло і поступово вливаючи молоко. Доводимо картопляну масу до гладкого і однорідного стану, солимо за смаком, охолоджуємо. 
 

3. До остившему пюре додаємо сир, натертий крупною стружкою, розмішуємо.
 

4. Приступаємо до формування виробів. Відщипуємо від картопляної маси шматочок розміром приблизно з велику сливу, скачуємо колобком. Сформований кульку обвалюють в борошні з усіх боків. 
 

5. Слідом занурюємо заготовку в рідку суміш, що складається з збитого яйця, 2 столових ложок води і дрібки солі. Крокеты из картофеля рецепт с фото
Паніруємо в сухарях - обвалюють у крихті щедро, не залишаємо прогалин. 
 

6. Таким чином формуємо кульки, поки не закінчиться все пюре. Вийде приблизно 15-18 заготовок. 
 

7. Переходимо до смаження. У невеликому посуді розпалює рясну порцію рослинного масла. Обсмажуємо крокети по 3-4 штуки за раз (картопляні кульки повинні вільно плавати в маслі, не стикаючись один з одним). 
 

8. Як тільки крокети рівномірно підрум'яняться з усіх боків, виловлюємо їх з допомогою шумівки і поміщаємо на серветки / паперові рушники для позбавлення від зайвої олії. 
 

9. Подаємо картопляні крокети з сиром гарячими як гарнір або як основне блюдо.
 

Смачного!



Категорія: Овочеві страви | Додав: 03.04.2018
Переглядів: 76 | Рейтинг: 0.0/0


Всього коментарів: 0
avatar
Copyright MyCorp © 2019